Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV recenze: Narcos - 2. série

TV recenze: Narcos - 2. série

Vydáno: 29.10.2016 23:22 v sekci Články | Televize - Václav Limberk

Před nedávnem byla odvysílána druhá sezóna americké kriminální minisérie Narcos z produkce online stanice Netflix. Narcos sledoval hon na kolumbijského překupníka s kokainem Pabla Escobara.

NarcosRecenzoval/a Václav Limberk dne 29.10.2016 23:22. Před nedávnem byla odvysílána druhá sezóna americké kriminální minisérie Narcos z produkce online stanice Netflix. Narcos sledoval hon na kolumbijského překupníka s kokainem Pabla Escobara. Hodnocení: 5
SDÍLET:    
První sezóna kriminálního seriálu Narcos, který pro internetovou stanici Netflix napsal a vytvořil Chris Brancato, měla premiéru už minulý rok v srpnu, kdy bylo dostupných online všech deset epizod. Sledovali jsme v ní vzestup i pozvolný pád kokainového krále Pabla Escobara, který se díky obchodu s kokainem stal nejobávanějším mužem Kolumbie a také jedním z nejbohatších lidí planety. A také nejhledanější osobou, po které šla jak tamní vláda, tak i americká protidrogová DEA.

Maurice Compte, Boyd Holbrook, Pedro Pascal ve filmu  / NarcosPrávě z pohledu jednoho z jejích agentů, Stevea Murphyho (Boyd Holbrook), který svým voiceoverem seznamuje diváky se zákulisím boje se zločinem i tehdejší politickou situací, je Narcos vyprávěn. Murphy se spojí s jiným agentem DEA, Javierem Peñou (Pedro Pascal), který zná dobře jazyk i zázemí země, v níž je Murphy stále spíše nováčkem. Na druhé straně poznáváme Escobara (Wagner Moura), který si vybuduje své obávané impérium, které stálo především na loajalitě jeho ozbrojených strážců - sicarios, kteří plnili Escobarovy příkazy s nezvyklou brutalitou.

Druhá série, která byla rovněž desetidílná, byla znovu dostupná online, 6. září 2016 a navázala bezprostředně na poslední díl série první. Escobar je na útěku ze svého luxusního vězení La Catedral nad svým rodným Medelínem, které si s požehnáním stáních autorit vybudoval. "Zázrakem" se mu podaří uniknout s hrstkou svých nejvěrnějších, a i když se mu znovu daří uniknout, je jasné, že jeho dny jsou již sečtené. Z Evropy se vrátí i jeho noční můra plukovník Carillo (Maurice Compte) jehož se Escobar jako jediného skutečně obává. Jeho hlavním strachem ale je obava, že bude předán americkým úřadům a převezen do amerického vězení. 

Wagner Moura ve filmu  / NarcosNarcos funguje skvěle jako celek po všech stránkách. Základem úspěchu je velký prostor, který je zde věnován všem třem hlavním postavám - Murphymu, Peňovi a Escobarovi. Do nejmenších detailů je zde vykreslena jak policejní práce, práce agentů v utajení, tamní politická situace, tak i zákulisí zločinu a rodinná situace Escobara a jeho rodiny. Do velké míry byl Escobar kolumbijským kmotrem, který s chladnokrevností likvidoval své skutečné protivníky i ty, které za na ně podezříval, zatímco vroucně miloval svou ženu, matku a své dvě děti. Na stejném modelu fungovala například i mafiánská klasika Kmotr.

Tvůrci Narcosu, mezi nimiž byli i známý brazilský režisér José Padilha nebo mexický kameraman a režisér Guillermo Navarro, ale Escobara nezahalují do romantického oparu dobráckého a moudrého Dona, jako to činil Coppola s Marlonem Brandem, nýbrž ho ukazují ve vší nahotě, realističnosti, bez růžových brýlí. Právě psychologická propracovanost ústřední postavy Escobara i skvělý herecký výkon jeho představitele, brazilského herce Wagnera Moury, stejně jako výborné výkony Holbrooka a Pascala dělají z Narcosu jedinečnou záležitost, která snese ty nejpřísnější měřítka. Nespornou výhodou tohoto seriálu je i to, že se zde mluví zároveň anglicky i španělsky, tudíž člověk nemá ani moc pocit, že je to "příliš americké". 

Paulina Gaitán, Paulina Garcia ve filmu  / NarcosJe pravda, že v poslední době se s filmy nebo seriály s Pablem Escobarem roztrhl pytel, a to zdaleka ještě nemá být konec. Před dvěma roky vzniknul celovečerní film Escobar: Paradise Lost, kde Escobara ztvárnil charismatický Benicio del Toro, což je navíc i kvalitní herec. Bohužel tento film měl tu nevýhodu, že se soustředil spíše na mladého Američana, který se proti své vůli stal Escobarovou obětí. Narcos má tu výhodu, že zde dostala Escobarova osoba dostatečně velký prostor, což je zároveň i výhoda formátu televizní série, která nemusí tolik zkracovat a zjednodušovat.

Okrajově se Escobar mihnul i v krimi The Infiltrator z letošního roku a do budoucna vznikne další film, kde Escobara ztvární Javier Bardem. Escobar je zkrátka nosná a fascinující osobnost. Wagner Moura, ač není tak známý jako del Toro, byl za svůj herecký výkon dostatečně vychvalován a vysloužil si i nominaci na Zlatý glóbus. Narcos, jeho první dvě série, do velké míry nese právě skvělý výkon tohoto herce, který si předtím zahrál v obou Elitních jednotkách

Narcos je excelentní, vysoce kvalitní záležitost, a i když hon na Escobara skončil, boj s mafií, potažmo souboj dobra se zlem (v Narcosu nejsou tyto klasické hranice zřetelně oddělené) bude pokračovat dál. A tak se už nyní můžou jeho fanoušci těšit na další dvě série. Ty první dvě byly shodně výborné. 

Originální trailer druhé série Narcos

 

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
10/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR 42. týden
Top 20 ČR: Venom je nezničitelný Marvelovský snímek Venom kraluje českému žebříčku návštěvnosti už třetí týden. Jeho pozici neohrozil ani slavný Michael Myers v hororu Halloween. čtěte zde
Vydáno: 23.10.2018 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 42. víkend
Box office: Halloween skóruje Nový Halloween je komerční trhák, jak dokazují rekordní víkendové tržby. Druhé nejlepší v historii. čtěte zde
Vydáno: 22.10.2018 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Searching 9/10
Za horizontem: Searching je brilantním internetovým thrillerem Nováček Aneesh Chaganty natočil brilantní napínavý internetový thriller Searching, v němž zoufalý otec pátrá po své zmizelé dceři. čtěte zde
Vydáno: 21.10.2018 19:52 v sekci Recenze | Za horizontem
0
Mars 1/10
Recenze: Bizarní komedie Mars je vypravěčsky rozpadlým nepodařeným škvárem Česká komedie Benjamina Tučka, která vypráví o české expedici na Mars, je historicky prvním filmem natáčeným ve skutečném americkém simulátoru pobytu na Marsu. To je ale také to jediné, co jí lze přičíst k dobru. čtěte zde
Vydáno: 21.10.2018 08:00 v sekci Recenze | Premiéry
4
Apostle 8/10
Za horizontem: Apostle je drsný okultní thriller Gareth Evans se vrátil s mysteriózním thrillerem Apostle. Dan Stevens se v něm vydává najít svou sestru, kterou unesl tajemný ostrovní kult. čtěte zde
Vydáno: 20.10.2018 21:38 v sekci Recenze | Za horizontem
1
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- If Beale Street Could Talk: Nový film režiséra Moonlight v novém traileru (20.09.2018 20:04 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Predátor: Evoluce je přehlídkou drsné akční zábavy ve stylu 80. let (13.09.2018 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Penélope Cruz si zahraje ve špionážním dramatu Wasp Network (06.09.2018 19:40 v Novinky | Zprávy)
- Narcos: Mexico: pokračování kriminálního seriálu v traileru (06.09.2018 18:46 v Novinky | Trailery)
- Predátor: Evoluce ve finálním traileru (31.08.2018 17:47 v Novinky | Trailery)
- Rambo V našel režiséra (22.08.2018 22:03 v Novinky | Zprávy)
- Oliver Stone chystá drama s Beniciem Del Torem (13.08.2018 21:02 v Novinky | Zprávy)
- Escape at Dannemora: nová TV série o útěku z vězení (07.08.2018 18:49 v Novinky | Trailery)
- If Beale Street Could Talk: Nový film režiséra Moonlight má trailer (02.08.2018 18:57 v Novinky | Trailery)
- Top 12: všechny filmy Terryho Gilliama od nejhoršího po nejlepší (22.07.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- Recenze: Sicario 2: Soldado ukazuje marnost boje se zločineckými kartely (30.06.2018 06:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Profesor Sicario hledá lásku bez bariér (27.06.2018 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Predátor: Evoluce v novém traileru (26.06.2018 18:12 v Novinky | Trailery)
- Equalizer 2: Denzel Washington se vrací v novém traileru (25.06.2018 10:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Escobar stojí na Bardemovi a Cruz (24.06.2018 11:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   42/2018

Halloween
7/10

Nový Halloween je přímým pokračováním původního Halloweenu z roku 1978, které konečně přichází s důstojným završením série a zadostiučiněním pro postavu hlavní hrdinky v podání Jamie Lee Curtis.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Kursk (2x)
Zlatý podraz (1x)
Když draka bolí hlava (1x)
Nebezpečná laskavost (1x)
Dogman (1x)
Johnny English znovu zasahuje (1x)
Searching (6x)
Apostle (6x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver