Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
filmserver.cz doporučuje hosting WEDOS.cz
TV recenze: Narcos - 2. série

TV recenze: Narcos - 2. série

Vydáno: 29.10.2016 23:22 v sekci Články | Televize - Václav Limberk

Před nedávnem byla odvysílána druhá sezóna americké kriminální minisérie Narcos z produkce online stanice Netflix. Narcos sledoval hon na kolumbijského překupníka s kokainem Pabla Escobara.

NarcosRecenzoval/a Václav Limberk dne 29.10.2016 23:22. Před nedávnem byla odvysílána druhá sezóna americké kriminální minisérie Narcos z produkce online stanice Netflix. Narcos sledoval hon na kolumbijského překupníka s kokainem Pabla Escobara. Hodnocení: 5
SDÍLET:    
První sezóna kriminálního seriálu Narcos, který pro internetovou stanici Netflix napsal a vytvořil Chris Brancato, měla premiéru už minulý rok v srpnu, kdy bylo dostupných online všech deset epizod. Sledovali jsme v ní vzestup i pozvolný pád kokainového krále Pabla Escobara, který se díky obchodu s kokainem stal nejobávanějším mužem Kolumbie a také jedním z nejbohatších lidí planety. A také nejhledanější osobou, po které šla jak tamní vláda, tak i americká protidrogová DEA.

Maurice Compte, Boyd Holbrook, Pedro Pascal ve filmu  / NarcosPrávě z pohledu jednoho z jejích agentů, Stevea Murphyho (Boyd Holbrook), který svým voiceoverem seznamuje diváky se zákulisím boje se zločinem i tehdejší politickou situací, je Narcos vyprávěn. Murphy se spojí s jiným agentem DEA, Javierem Peñou (Pedro Pascal), který zná dobře jazyk i zázemí země, v níž je Murphy stále spíše nováčkem. Na druhé straně poznáváme Escobara (Wagner Moura), který si vybuduje své obávané impérium, které stálo především na loajalitě jeho ozbrojených strážců - sicarios, kteří plnili Escobarovy příkazy s nezvyklou brutalitou.

Druhá série, která byla rovněž desetidílná, byla znovu dostupná online, 6. září 2016 a navázala bezprostředně na poslední díl série první. Escobar je na útěku ze svého luxusního vězení La Catedral nad svým rodným Medelínem, které si s požehnáním stáních autorit vybudoval. "Zázrakem" se mu podaří uniknout s hrstkou svých nejvěrnějších, a i když se mu znovu daří uniknout, je jasné, že jeho dny jsou již sečtené. Z Evropy se vrátí i jeho noční můra plukovník Carillo (Maurice Compte) jehož se Escobar jako jediného skutečně obává. Jeho hlavním strachem ale je obava, že bude předán americkým úřadům a převezen do amerického vězení. 

Wagner Moura ve filmu  / NarcosNarcos funguje skvěle jako celek po všech stránkách. Základem úspěchu je velký prostor, který je zde věnován všem třem hlavním postavám - Murphymu, Peňovi a Escobarovi. Do nejmenších detailů je zde vykreslena jak policejní práce, práce agentů v utajení, tamní politická situace, tak i zákulisí zločinu a rodinná situace Escobara a jeho rodiny. Do velké míry byl Escobar kolumbijským kmotrem, který s chladnokrevností likvidoval své skutečné protivníky i ty, které za na ně podezříval, zatímco vroucně miloval svou ženu, matku a své dvě děti. Na stejném modelu fungovala například i mafiánská klasika Kmotr.

Tvůrci Narcosu, mezi nimiž byli i známý brazilský režisér José Padilha nebo mexický kameraman a režisér Guillermo Navarro, ale Escobara nezahalují do romantického oparu dobráckého a moudrého Dona, jako to činil Coppola s Marlonem Brandem, nýbrž ho ukazují ve vší nahotě, realističnosti, bez růžových brýlí. Právě psychologická propracovanost ústřední postavy Escobara i skvělý herecký výkon jeho představitele, brazilského herce Wagnera Moury, stejně jako výborné výkony Holbrooka a Pascala dělají z Narcosu jedinečnou záležitost, která snese ty nejpřísnější měřítka. Nespornou výhodou tohoto seriálu je i to, že se zde mluví zároveň anglicky i španělsky, tudíž člověk nemá ani moc pocit, že je to "příliš americké". 

Paulina Gaitán, Paulina Garcia ve filmu  / NarcosJe pravda, že v poslední době se s filmy nebo seriály s Pablem Escobarem roztrhl pytel, a to zdaleka ještě nemá být konec. Před dvěma roky vzniknul celovečerní film Escobar: Paradise Lost, kde Escobara ztvárnil charismatický Benicio del Toro, což je navíc i kvalitní herec. Bohužel tento film měl tu nevýhodu, že se soustředil spíše na mladého Američana, který se proti své vůli stal Escobarovou obětí. Narcos má tu výhodu, že zde dostala Escobarova osoba dostatečně velký prostor, což je zároveň i výhoda formátu televizní série, která nemusí tolik zkracovat a zjednodušovat.

Okrajově se Escobar mihnul i v krimi The Infiltrator z letošního roku a do budoucna vznikne další film, kde Escobara ztvární Javier Bardem. Escobar je zkrátka nosná a fascinující osobnost. Wagner Moura, ač není tak známý jako del Toro, byl za svůj herecký výkon dostatečně vychvalován a vysloužil si i nominaci na Zlatý glóbus. Narcos, jeho první dvě série, do velké míry nese právě skvělý výkon tohoto herce, který si předtím zahrál v obou Elitních jednotkách

Narcos je excelentní, vysoce kvalitní záležitost, a i když hon na Escobara skončil, boj s mafií, potažmo souboj dobra se zlem (v Narcosu nejsou tyto klasické hranice zřetelně oddělené) bude pokračovat dál. A tak se už nyní můžou jeho fanoušci těšit na další dvě série. Ty první dvě byly shodně výborné. 

Originální trailer druhé série Narcos

 

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
10/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0

WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Téma: Nejočekávanější filmy roku 2017, část II. - autorské filmy
Téma: Nejočekávanější filmy roku 2017, část II. - autorské filmy Ve druhé části našeho výhledu na rok 2017 a přehledu toho nejzajímavějšího z chystané filmové nabídky pokračujeme autorskými filmy, prezentovanými povětšinou dramaty všeho druhu. čtěte zde
Vydáno: 21.01.2017 12:43 v sekci Články | Publicistika
0
Divoké vlny 2 2/10
Recenze: Divoké vlny 2 nefungují ani jako grotesková zábava pro předškoláky Do kin se vrací surfující tučňák Cody a další hrdinové z animovaného filmu Divoké vlny v pokračování, které však postrádá naprostou většinu kvalit svého předchůdce. A to není to jediné, co postrádá. čtěte zde
Vydáno: 20.01.2017 17:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 20. 1. 2017 - 26. 1. 2017
TV tipy: Malá mořská víla v hlubokém spánku hraje falešnou hru s králíkem Rogerem Ačkoli ani tento týden nelze očekávat v televizi žádnou velkou premiéru, dramaturgové to částečně vynahrazují uvedením několika dlouho nevysílaných a klasických titulů. Mezi ně patří třeba Falešná hra s králíkem Rogerem.... čtěte zde
Vydáno: 20.01.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
xXx: Návrat Xandera Cage 8/10
Recenze: xXx: Návrat Xandera Cage je přiznaná blbost plná energie a humoru Vin Diesel se vrací jako Xander Cage, specialista na adrenalinovou akci, co se před patnácti lety proháněl po Karlově mostě a teď nahání zločince na Filipínách v sebeparodickém akčním filmu, u něhož se dá často smát nahlas. čtěte zde
Vydáno: 19.01.2017 20:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Preview: Mlčení
Preview: Mlčení aneb vysněný projekt Martina Scorseseho V únoru vstoupí do českých kin historické drama Mlčení Martina Scorseseho. V hlavních rolích jezuitských kněží šířících křesťanství ve feudálním Japonsku 17. století se představí Andrew Garfield a Adam Driver. čtěte zde
Vydáno: 19.01.2017 13:18 v sekci Radar | Preview
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Logan porcuje nepřátele v novém krvavém traileru (19.01.2017 15:28 v Novinky | Trailery)
- Byly odhaleny synopse pro Captive State a Entebbe (12.01.2017 12:43 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Velká čínská zeď - když ani peníze nepomůžou (08.01.2017 12:00 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Nejlepší filmy roku 2016 podle filmserver.cz (07.01.2017 13:01 v Články | Žebříčky)
- První foto: Song to Song Terrence Malicka (04.01.2017 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Paterson staví v La La Landu Velkou čínskou zeď (04.01.2017 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Za horizontem: Bryan Cranston proniká do světa zločinu jako Infiltrátor (26.11.2016 17:58 v Recenze | Za horizontem)
- Portrét: Oliver Stone - špatné svědomí Ameriky, druhá část (18.11.2016 17:00 v Články | Publicistika)
- Kevin Hart vede nominace People’s Choice Awards (16.11.2016 10:21 v Novinky | Zprávy)
- The Predator: kdo si v něm zahraje? (04.11.2016 14:19 v Novinky | Zprávy)
- Sequel Sicaria našel hlavní ženskou posilu (30.10.2016 15:00 v Novinky | Zprávy)
- Stroj času: Země zaslíbená Andrzeje Wajdy (23.10.2016 16:12 v Recenze | Stroj času)
- Peter Sarsgaard se přidává k obsazení krimi Escobar (22.10.2016 20:18 v Novinky | Zprávy)
- Matt Damon a Velká čínská zeď v druhém traileru (09.10.2016 15:01 v Novinky | Trailery)
- Wolverine 3 na prvním plakátu a s novým názvem (06.10.2016 11:40 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   03/2017

Rozpolcený
6/10

Režisér M. Night Shyamalan, tvůrce Šestého smyslu, Znamení či Vesnice, natočil thriller o třech dívkách, které unese muž s poruchou osobnosti, v jehož mysli se střídá více než dvacet různých identit.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Divoké vlny 2 (7x)
xXx: Návrat Xandera Cage (6x)
Logan (1x)
Power Rangers: Strážci vesmíru (1x)
Santa Clarita Diet (3x)
Všechno nebo nic (4x)
Strnadovi (1x)
Emoji ve filmu (2x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver