Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
TV recenze: Narcos - 2. série

TV recenze: Narcos - 2. série

Vydáno: 29.10.2016 23:22 v sekci Články | Televize - Václav Limberk

Před nedávnem byla odvysílána druhá sezóna americké kriminální minisérie Narcos z produkce online stanice Netflix. Narcos sledoval hon na kolumbijského překupníka s kokainem Pabla Escobara.

NarcosRecenzoval/a Václav Limberk dne 29.10.2016 23:22. Před nedávnem byla odvysílána druhá sezóna americké kriminální minisérie Narcos z produkce online stanice Netflix. Narcos sledoval hon na kolumbijského překupníka s kokainem Pabla Escobara. Hodnocení: 5
SDÍLET:    
První sezóna kriminálního seriálu Narcos, který pro internetovou stanici Netflix napsal a vytvořil Chris Brancato, měla premiéru už minulý rok v srpnu, kdy bylo dostupných online všech deset epizod. Sledovali jsme v ní vzestup i pozvolný pád kokainového krále Pabla Escobara, který se díky obchodu s kokainem stal nejobávanějším mužem Kolumbie a také jedním z nejbohatších lidí planety. A také nejhledanější osobou, po které šla jak tamní vláda, tak i americká protidrogová DEA.

Maurice Compte, Boyd Holbrook, Pedro Pascal ve filmu  / NarcosPrávě z pohledu jednoho z jejích agentů, Stevea Murphyho (Boyd Holbrook), který svým voiceoverem seznamuje diváky se zákulisím boje se zločinem i tehdejší politickou situací, je Narcos vyprávěn. Murphy se spojí s jiným agentem DEA, Javierem Peñou (Pedro Pascal), který zná dobře jazyk i zázemí země, v níž je Murphy stále spíše nováčkem. Na druhé straně poznáváme Escobara (Wagner Moura), který si vybuduje své obávané impérium, které stálo především na loajalitě jeho ozbrojených strážců - sicarios, kteří plnili Escobarovy příkazy s nezvyklou brutalitou.

Druhá série, která byla rovněž desetidílná, byla znovu dostupná online, 6. září 2016 a navázala bezprostředně na poslední díl série první. Escobar je na útěku ze svého luxusního vězení La Catedral nad svým rodným Medelínem, které si s požehnáním stáních autorit vybudoval. "Zázrakem" se mu podaří uniknout s hrstkou svých nejvěrnějších, a i když se mu znovu daří uniknout, je jasné, že jeho dny jsou již sečtené. Z Evropy se vrátí i jeho noční můra plukovník Carillo (Maurice Compte) jehož se Escobar jako jediného skutečně obává. Jeho hlavním strachem ale je obava, že bude předán americkým úřadům a převezen do amerického vězení. 

Wagner Moura ve filmu  / NarcosNarcos funguje skvěle jako celek po všech stránkách. Základem úspěchu je velký prostor, který je zde věnován všem třem hlavním postavám - Murphymu, Peňovi a Escobarovi. Do nejmenších detailů je zde vykreslena jak policejní práce, práce agentů v utajení, tamní politická situace, tak i zákulisí zločinu a rodinná situace Escobara a jeho rodiny. Do velké míry byl Escobar kolumbijským kmotrem, který s chladnokrevností likvidoval své skutečné protivníky i ty, které za na ně podezříval, zatímco vroucně miloval svou ženu, matku a své dvě děti. Na stejném modelu fungovala například i mafiánská klasika Kmotr.

Tvůrci Narcosu, mezi nimiž byli i známý brazilský režisér José Padilha nebo mexický kameraman a režisér Guillermo Navarro, ale Escobara nezahalují do romantického oparu dobráckého a moudrého Dona, jako to činil Coppola s Marlonem Brandem, nýbrž ho ukazují ve vší nahotě, realističnosti, bez růžových brýlí. Právě psychologická propracovanost ústřední postavy Escobara i skvělý herecký výkon jeho představitele, brazilského herce Wagnera Moury, stejně jako výborné výkony Holbrooka a Pascala dělají z Narcosu jedinečnou záležitost, která snese ty nejpřísnější měřítka. Nespornou výhodou tohoto seriálu je i to, že se zde mluví zároveň anglicky i španělsky, tudíž člověk nemá ani moc pocit, že je to "příliš americké". 

Paulina Gaitán, Paulina Garcia ve filmu  / NarcosJe pravda, že v poslední době se s filmy nebo seriály s Pablem Escobarem roztrhl pytel, a to zdaleka ještě nemá být konec. Před dvěma roky vzniknul celovečerní film Escobar: Paradise Lost, kde Escobara ztvárnil charismatický Benicio del Toro, což je navíc i kvalitní herec. Bohužel tento film měl tu nevýhodu, že se soustředil spíše na mladého Američana, který se proti své vůli stal Escobarovou obětí. Narcos má tu výhodu, že zde dostala Escobarova osoba dostatečně velký prostor, což je zároveň i výhoda formátu televizní série, která nemusí tolik zkracovat a zjednodušovat.

Okrajově se Escobar mihnul i v krimi The Infiltrator z letošního roku a do budoucna vznikne další film, kde Escobara ztvární Javier Bardem. Escobar je zkrátka nosná a fascinující osobnost. Wagner Moura, ač není tak známý jako del Toro, byl za svůj herecký výkon dostatečně vychvalován a vysloužil si i nominaci na Zlatý glóbus. Narcos, jeho první dvě série, do velké míry nese právě skvělý výkon tohoto herce, který si předtím zahrál v obou Elitních jednotkách

Narcos je excelentní, vysoce kvalitní záležitost, a i když hon na Escobara skončil, boj s mafií, potažmo souboj dobra se zlem (v Narcosu nejsou tyto klasické hranice zřetelně oddělené) bude pokračovat dál. A tak se už nyní můžou jeho fanoušci těšit na další dvě série. Ty první dvě byly shodně výborné. 

Originální trailer druhé série Narcos

 

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
10/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0

WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Hra o trůny S07E05 8/10
TV recenze: Hra o trůny S07E05 – Východní hlídka Pátá epizoda je spíše oddychem po akcí našlapaném předchozím dílu. Připravuje však půdu pro další třeskuté události v posledních dvou dílech sedmé řady. POZOR: Text obsahuje nezbytné spoilery k předchozím epizodám! čtěte zde
Vydáno: 16.08.2017 14:00 v sekci Články | Televize
0
Kinopremiéry: 33. týden
Kinopremiéry: Zabiják a bodyguard přicházejí po strništi bos Jasnou tuzemskou událostí poloviny srpna v kinech je premiéra svěrákovské komedie Po strništi bos, která je prequelem slavné Obecné školy. Jedinou konkurencí jí je akční komedie Zabiják & bodyguard. čtěte zde
Vydáno: 16.08.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Blu-ray recenze: Pod rouškou noci 8/10
Blu-ray recenze: Pod rouškou noci a modrého disku Co skrývá Ben Affleck pod rouškou? Je zvuk v Dolby Atmos důvodem, abyste si film nepouštěli kvůli hlasitosti v noci? V jakých temnotách se ztratily vystřižené scény? Na něco z toho odpovídá kritika Pod rouškou noci. čtěte zde
Vydáno: 15.08.2017 18:00 v sekci Recenze | Blu-ray
0
TOP 20 ČR: 32. týden
TOP 20 ČR: druhá Annabelle vylekala emotikony Dlouho neměnné osazenstvo vrchních příček se po tomto týdnu velice otřáslo s příchodem Annabelle 2: Zrození zla, za něj se od předpremiéry vyhoupli Emoji ve filmu následování Dunkerkem. čtěte zde
Vydáno: 15.08.2017 15:44 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box Office: 32. víkend
Box Office: Annabelle 2 vystrašila konkurenci Druhá Annabelle triumfovala u pokladen s otvírákem 35 milionů, čímž se přiblížila tři roky staré jedničce. Oproti tomu animovaná Velká oříšková loupež 2 si příliš dobře nevedla. čtěte zde
Vydáno: 14.08.2017 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Narcos: Hon na obchodníky s drogami pokračuje v traileru ke třetí sérii (04.08.2017 10:40 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Strážci Galaxie a šéfové na zabití se ocitají na křižovatce smrti, kde na ně čeká fanatický Kobra (04.08.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nový trailer: ještě šílenější Kingsman: Zlatý kruh (20.07.2017 16:23 v Novinky | Trailery)
- Star Wars: Poslední z Jediů - nové plakáty a video z natáčení (17.07.2017 12:29 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Terminátor má skrytou vadu a dělá interview s kráskou, zvířetem a tučňáky z Madagaskaru (23.06.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Star Wars odhaluje nové postavy Laury Dern a Benicia del Tora (26.05.2017 17:02 v Novinky | Zprávy)
- První trailer: Kingsman: Zlatý kruh vrací do hry staré známé (25.04.2017 10:33 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Logan: Wolverine je důstojným Jackmanovým rozloučením (04.03.2017 08:56 v Recenze | Premiéry)
- První společné foto: Shane Black a The Predator (21.02.2017 10:16 v Novinky | Zprávy)
- Star Wars: Název epizody VIII byl odtajněn (23.01.2017 19:53 v Novinky | Zprávy)
- Logan porcuje nepřátele v novém krvavém traileru (19.01.2017 15:28 v Novinky | Trailery)
- Byly odhaleny synopse pro Captive State a Entebbe (12.01.2017 12:43 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Velká čínská zeď - když ani peníze nepomůžou (08.01.2017 12:00 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Nejlepší filmy roku 2016 podle filmserver.cz (07.01.2017 13:01 v Články | Žebříčky)
- První foto: Song to Song Terrence Malicka (04.01.2017 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Paterson staví v La La Landu Velkou čínskou zeď (04.01.2017 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Za horizontem: Bryan Cranston proniká do světa zločinu jako Infiltrátor (26.11.2016 17:58 v Recenze | Za horizontem)

PREMIÉRA TÝDNE   32/2017

Annabelle 2: Zrození zla
6/10

Hororové pokračování Annabelle 2: Zrození zla se odehrává dějově před událostmi z filmu Annabelle z roku 2014. Je to takové to "jak to všechno začalo a odkud se vzala ta strašidelná panenka" a podobně.


Chaty

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Molly's Game (2x)
Zabití posvátného jelena (3x)
Mission: Impossible 6 (1x)
The Meyerowitz Stories (3x)
Wind River (1x)
Po strništi bos (1x)
Zabiják & bodyguard (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver