Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV recenze: Narcos - 2. série

TV recenze: Narcos - 2. série

Vydáno: 29.10.2016 23:22 v sekci Články | Televize - Václav Limberk

Před nedávnem byla odvysílána druhá sezóna americké kriminální minisérie Narcos z produkce online stanice Netflix. Narcos sledoval hon na kolumbijského překupníka s kokainem Pabla Escobara.

NarcosRecenzoval/a Václav Limberk dne 29.10.2016 23:22. Před nedávnem byla odvysílána druhá sezóna americké kriminální minisérie Narcos z produkce online stanice Netflix. Narcos sledoval hon na kolumbijského překupníka s kokainem Pabla Escobara. Hodnocení: 5
SDÍLET:    
První sezóna kriminálního seriálu Narcos, který pro internetovou stanici Netflix napsal a vytvořil Chris Brancato, měla premiéru už minulý rok v srpnu, kdy bylo dostupných online všech deset epizod. Sledovali jsme v ní vzestup i pozvolný pád kokainového krále Pabla Escobara, který se díky obchodu s kokainem stal nejobávanějším mužem Kolumbie a také jedním z nejbohatších lidí planety. A také nejhledanější osobou, po které šla jak tamní vláda, tak i americká protidrogová DEA.

Maurice Compte, Boyd Holbrook, Pedro Pascal ve filmu  / NarcosPrávě z pohledu jednoho z jejích agentů, Stevea Murphyho (Boyd Holbrook), který svým voiceoverem seznamuje diváky se zákulisím boje se zločinem i tehdejší politickou situací, je Narcos vyprávěn. Murphy se spojí s jiným agentem DEA, Javierem Peñou (Pedro Pascal), který zná dobře jazyk i zázemí země, v níž je Murphy stále spíše nováčkem. Na druhé straně poznáváme Escobara (Wagner Moura), který si vybuduje své obávané impérium, které stálo především na loajalitě jeho ozbrojených strážců - sicarios, kteří plnili Escobarovy příkazy s nezvyklou brutalitou.

Druhá série, která byla rovněž desetidílná, byla znovu dostupná online, 6. září 2016 a navázala bezprostředně na poslední díl série první. Escobar je na útěku ze svého luxusního vězení La Catedral nad svým rodným Medelínem, které si s požehnáním stáních autorit vybudoval. "Zázrakem" se mu podaří uniknout s hrstkou svých nejvěrnějších, a i když se mu znovu daří uniknout, je jasné, že jeho dny jsou již sečtené. Z Evropy se vrátí i jeho noční můra plukovník Carillo (Maurice Compte) jehož se Escobar jako jediného skutečně obává. Jeho hlavním strachem ale je obava, že bude předán americkým úřadům a převezen do amerického vězení. 

Wagner Moura ve filmu  / NarcosNarcos funguje skvěle jako celek po všech stránkách. Základem úspěchu je velký prostor, který je zde věnován všem třem hlavním postavám - Murphymu, Peňovi a Escobarovi. Do nejmenších detailů je zde vykreslena jak policejní práce, práce agentů v utajení, tamní politická situace, tak i zákulisí zločinu a rodinná situace Escobara a jeho rodiny. Do velké míry byl Escobar kolumbijským kmotrem, který s chladnokrevností likvidoval své skutečné protivníky i ty, které za na ně podezříval, zatímco vroucně miloval svou ženu, matku a své dvě děti. Na stejném modelu fungovala například i mafiánská klasika Kmotr.

Tvůrci Narcosu, mezi nimiž byli i známý brazilský režisér José Padilha nebo mexický kameraman a režisér Guillermo Navarro, ale Escobara nezahalují do romantického oparu dobráckého a moudrého Dona, jako to činil Coppola s Marlonem Brandem, nýbrž ho ukazují ve vší nahotě, realističnosti, bez růžových brýlí. Právě psychologická propracovanost ústřední postavy Escobara i skvělý herecký výkon jeho představitele, brazilského herce Wagnera Moury, stejně jako výborné výkony Holbrooka a Pascala dělají z Narcosu jedinečnou záležitost, která snese ty nejpřísnější měřítka. Nespornou výhodou tohoto seriálu je i to, že se zde mluví zároveň anglicky i španělsky, tudíž člověk nemá ani moc pocit, že je to "příliš americké". 

Paulina Gaitán, Paulina Garcia ve filmu  / NarcosJe pravda, že v poslední době se s filmy nebo seriály s Pablem Escobarem roztrhl pytel, a to zdaleka ještě nemá být konec. Před dvěma roky vzniknul celovečerní film Escobar: Paradise Lost, kde Escobara ztvárnil charismatický Benicio del Toro, což je navíc i kvalitní herec. Bohužel tento film měl tu nevýhodu, že se soustředil spíše na mladého Američana, který se proti své vůli stal Escobarovou obětí. Narcos má tu výhodu, že zde dostala Escobarova osoba dostatečně velký prostor, což je zároveň i výhoda formátu televizní série, která nemusí tolik zkracovat a zjednodušovat.

Okrajově se Escobar mihnul i v krimi The Infiltrator z letošního roku a do budoucna vznikne další film, kde Escobara ztvární Javier Bardem. Escobar je zkrátka nosná a fascinující osobnost. Wagner Moura, ač není tak známý jako del Toro, byl za svůj herecký výkon dostatečně vychvalován a vysloužil si i nominaci na Zlatý glóbus. Narcos, jeho první dvě série, do velké míry nese právě skvělý výkon tohoto herce, který si předtím zahrál v obou Elitních jednotkách

Narcos je excelentní, vysoce kvalitní záležitost, a i když hon na Escobara skončil, boj s mafií, potažmo souboj dobra se zlem (v Narcosu nejsou tyto klasické hranice zřetelně oddělené) bude pokračovat dál. A tak se už nyní můžou jeho fanoušci těšit na další dvě série. Ty první dvě byly shodně výborné. 

Originální trailer druhé série Narcos

 

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
10/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Můj strýček Archimedes 9/10
TV recenze: Ambiciózní snímek Můj strýček Archimedes nezklamal Výpravný koprodukční film Můj strýček Archimedes připravovala Česká televize do vysílání skoro tři roky. Snímek pojednává o řeckém migrantovi, který přijel do Československa, aby uprchl před občanskou válkou a našel zde... čtěte zde
Vydáno: 17.01.2018 15:00 v sekci Články | Televize
11
Kinopremiéry: 3. týden
Kinopremiéry: Zoufalý a nemilovaný Coco je cizincem ve vlaku, v němž míjí tři billboardy V tomto týdnu vstupuje do kin pět premiér, z nichž hned čtyři jsou poměrně atraktivní a silné. Tou jasně nejzajímavější ovšem zůstává komediální drama Tři billboardy kousek za Ebbingem, které bodovalo na Zlatých glóbech... čtěte zde
Vydáno: 17.01.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
The End of the F***ing World 9/10
TV recenze: pubertální Bonnie a Clyde v originální jednohubce The End of the F***ing World Britský seriál The End of the F***ing World byl začátkem ledna mezinárodně uveden na streamingové službě Netflix. Jak se povedla osmidílná série o dvou mladých psychopatech? čtěte zde
Vydáno: 16.01.2018 13:05 v sekci Články | Televize
0
Coco 9/10
Recenze: Coco je příliš dobré na to, aby bylo podceňováno jako dětský animák Novinka od Pixaru Coco čerpá z mexické kultury a tradic, vypráví příběh o chlapci, který se nedopatřením ocitne ve světě mrtvých, a dokazuje, že Pixar zkrátka nemá mezi animačními studii konkurenci. čtěte zde
Vydáno: 15.01.2018 14:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Box Office: 2. víkend
Box Office: Jumanji odráží útok Spielberga Dobrodružné fantasy Jumanji: Vítejte v džungli obhájilo pozici číslo jedna, a to i přes expandující drama Akta Pentagon: Skrytá válka od Stevena Spielberga. čtěte zde
Vydáno: 15.01.2018 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Chadwick Boseman si zahraje v thrilleru Expatriate (14.01.2018 13:43 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2018, část 1. (14.01.2018 10:02 v Články | Publicistika)
- Téma: nejlepší filmy roku 2017 podle filmserver.cz (08.01.2018 15:00 v Články | Žebříčky)
- Nový trailer pro akční krimi Den of Thieves (27.12.2017 10:00 v Novinky | Trailery)
- Narcos: krátký teaser ohlašuje 4. sérii (19.12.2017 20:24 v Novinky | Trailery)
- První trailer: akční Sicario 2: Soldado (19.12.2017 19:02 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Star Wars: Poslední z Jediů - šťavnatý prostředek trilogie (13.12.2017 17:10 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Obávaný poslední z Jediů vyzve Seveřanku Thelmu (13.12.2017 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- První ohlasy: Star Wars: Poslední z Jediů (11.12.2017 11:20 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Operace Entebbe (07.12.2017 17:05 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ninjova sestra jede v taxíku, kde cítí vůni ženy (10.11.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Thor: Ragnarok – nejujetější bůh hromu (26.10.2017 15:00 v Recenze | Premiéry)
- Gerard Butler v prvním traileru akční krimi Den of Thieves (26.10.2017 12:33 v Novinky | Trailery)
- Star Wars: Poslední z Jediů – rozbor traileru (12.10.2017 14:18 v Novinky | Trailery)
- Star Wars: Poslední z Jediů v novém traileru (10.10.2017 10:57 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na útěku před chudobou vystřelil RoboCop z policejního koltu 22 výstřelů a ztratil svou čest (06.10.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Kingsman: Zlatý kruh rozšiřuje agentský svět o americkou pobočku (20.09.2017 09:00 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   02/2018

Odnikud
8/10

Drama Odnikud, sklízející nadšené ohlasy už od loňského festivalu v Cannes, rozjíždí studii truchlení a pomsty a kritiku rasové diskriminace na pozadí motivu pravicového terorismu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Cizinec ve vlaku (9x)
The Terror (3x)
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (1x)
Fahrenheit 451 (2x)
Altered Carbon (5x)
Tully (2x)
X-Men: Dark Phoenix (1x)
Mowgli (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver