Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
TV recenze: Bosch - 2. série

TV recenze: Bosch - 2. série

Vydáno: 31.10.2016 19:43 v sekci Články | Televize - Václav Limberk

Americká kriminální série z originální produkce Amazonu Bosch má za sebou dvě série. V druhé sérii musí losangeleský detektiv Harry Bosch (Titus Welliver) vyšetřit vraždu pornoproducenta, což ho zavede na stopu mafie z Las Vegas.

BoschRecenzoval/a Václav Limberk dne 31.10.2016 19:43. Americká kriminální série z originální produkce Amazonu Bosch má za sebou dvě série. V druhé sérii musí losangeleský detektiv Harry Bosch (Titus Welliver) vyšetřit vraždu pornoproducenta, což ho zavede na stopu mafie z Las Vegas. Hodnocení: 5
SDÍLET:    
Pilot kriminální série Bosch spatřil světlo světa už 6. února 2014, kdy ho uveřejnila na internetu streamingová služba Amazon. Představil se v ní losangeleský detektiv z oddělení vražd Hieronymus "Harry" Bosch (Titus Welliver). Amazon poté objednal celou sérii (vždy po deseti epizodách), kterou uveřejnil online 13. února 2015. Druhá série měla premiéru 11. března tohoto roku. Kdo má to štěstí a tuto sérii zná a sleduje, tak ví, že se jedná o neobyčejně propracovanou a kvalitní záležitost. Pro ty, kteří tu čest ještě neměli, mohou tak stále ještě učinit. 

Titus Welliver ve filmu  / BoschBosch je natočený podle různých knih amerického spisovatele a autora detektivek Michaela Connellyho. Ve filmu si Connellyho poprvé všimli v roce 2002, kdy podle jeho románu Blood Work natočil Clint Eastwood film Krvavá stopa. V televizi se jeho jméno poprvé objevilo v akčním seriálu Sekce 9 z roku 2000, kde byl Connelly jedním z tvůrců série a výkonným producentem. V roce 2011 pak podle jeho románu The Lincoln Lawyer natočil Brad Furman stejnojmenný film.

V první sérii řešil detektiv Bosch případ vraždy malého chlapce, kterého našli pohřbeného v kopcích Hollywood Hills a zároveň musel čelit soudu, který ho obžaloval z (nechtěného) zabití podezřelého. Pátrání ho pak přivedlo na stopu sériového vraha Rainarda Waitse (Jason Gedrick). Poznali jsme zde také jeho parťáka J. Edgara (Jamie Hector) nebo jejich nadřízenou, poručici Grace Billets (Amy Aquino), jejich šéfa Irvinga (Lance Reddick) a také Boschovu kolegyni Julii Brasher (Annie Wersching), s kterou se Bosch romanticky zaplete. Stručně řečeno, už první série vynikala propracovanou zápletkou, skvěle napsanými postavami, jimž dominuje jedinečná postava Boschova a slušným napětím i hezkým neonoirovým laděním.

Titus Welliver, Sarah Clarke ve filmu  / BoschDruhá série, kterou podle Connellyho rozvinul Eric Overmyer, začíná stejně jako první vraždou. Tentokrát je obětí jistý Tony Allen, byznysmen a pornoproducent z Las Vegas původem z Arménie, jehož tělo je nalezeno v kufru auta na Mulholland Drive. Nitky potom Harryho a jeho kolegu zavedou na více stop, z nichž jedny směřují k vdově a bývalé pornoherečce Veronice Allen (Jeri Ryan) a zkorumpovanému bývalému policistovi Carlu Nashovi (Brent Sexton) a další zase do Las Vegas mezi ruskou mafii. Více prostoru je zde také věnováno Harryho bývalé ženě Eleanor (Sarah Clarke) a Harryho dceři Maddie (Madison Lintz), s níž má velmi blízký vzájemný vztah.

Na obou sériích je obdivuhodné, jak mistrně jsou různé dějové linky vzájemně propleteny, stejně jako množství postav, které se i při svém množství nepletou a jsou každá nějakým svým rysem jedinečné. Nejvíce je takto vyprofilována hlavní postava detektiva Bosche, který je tak trochu novodobým Philipem Marlowem, detektivem z klasických filmových detektivek, jako byly Hluboký spánek nebo Dlouhé loučení. Boschova postava má svou komplikovanou minulost, nejednoznačnost a přitom specifický vyhraněný charakter se silně vyvinutým smyslem pro spravedlnost a právo. Herec Titus Welliver je pak v této roli naprosto unikátní a jedinečný.

Druhá série je možná ještě o něco lepší než ta první, i když vysoká kvalita je u obou. Jedná se o nebyčejně zdařilou záležitost, na které si pošmáknou všichni příznivci rafinovaných příběhů s kriminální a detektivní zápletkou situovaných do divácky velmi atraktivních lokací okolí Los Angeles a Las Vegas. Boschovi jako celku se nedá nic vážného vytknout a dobrou zprávou je i to, že se s detektivem Boschem setkáme znovu, a to minimálně ještě ve dvou dalších sériích.

Originální trailer druhé série seriálu Bosch

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
10/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0

WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Star Wars: Poslední z Jediů 9/10
Recenze: Star Wars: Poslední z Jediů - šťavnatý prostředek trilogie Nové Hvězdné války jsou tradičně nejočekávanějším filmem roku. Prostřední část sequelové trilogie vnáší do známého syžetu celou řadu neotřelých nápadů, skutečně nečekané příběhové zvraty a důležité (i... čtěte zde
Vydáno: 13.12.2017 17:10 v sekci Recenze | Premiéry
0
Kinopremiéry: 50. týden
Kinopremiéry: Obávaný poslední z Jediů vyzve Seveřanku Thelmu Jako už tradičně je poslední velkou premiérou roku film ze světa Star Wars, tentokrát dokonce regulérní osmá epizoda. A je logické, že srovnatelnou konkurenci nemá, alternativou tak budiž tři evropská dramata a jedna komedie. čtěte zde
Vydáno: 13.12.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Jumanji: Vítejte v džungli 4/10
Recenze: V Jumanji: Vítejte v džungli se z deskové hry stala videohra bez pravidel V pokračování dobrodružného filmu Jumanji z roku 1995 se stejnojmenná desková hra přetvoří ve videohru, která vcucne několik teenagerů do svého herního světa uprostřed džungle. čtěte zde
Vydáno: 12.12.2017 21:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Zlaté glóby 2017: Nominacím vévodí Tvář vody a Akta Pentagon
Zlaté glóby 2017: Nominacím vévodí Tvář vody a Akta Pentagon Před chvílí byly vyhlášeny nominace na 75. výroční předávání filmové ceny Zlatý glóbus. Nejvíce nominací získaly dobový fantasy snímek Guillerma del Tora Tvář vody a Spielbergovo drama Akta Pentagon: Skrytá válka.... čtěte zde
Vydáno: 11.12.2017 15:33 v sekci Novinky | Zprávy
0
Box Office: 49. víkend
Box Office: Další triumf pro animovanou pixarovku Coco Právě uplynulý víkend znamenal další první místo pro pixarovku Coco, kterou nemohla z trůnu setřást jediná novinka, nevýrazná akční komedie Just Getting Started. Výborně si ale vede Francův The Disaster Artist. čtěte zde
Vydáno: 11.12.2017 07:00 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Malá mořská víla v hlubokém spánku hraje falešnou hru s králíkem Rogerem (20.01.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy roku 2016 podle filmserver.cz (07.01.2017 13:01 v Články | Žebříčky)
- John Wick se vrací v novém traileru (20.12.2016 09:25 v Novinky | Trailery)
- Za horizontem: Bryan Cranston proniká do světa zločinu jako Infiltrátor (26.11.2016 17:58 v Recenze | Za horizontem)
- Trailer: Bryan Cranston jako The Infiltrator (23.04.2016 09:39 v Novinky | Trailery)
- Bryan Cranston na první fotce jako The Infiltrator (29.03.2016 11:17 v Novinky | Zprávy)
- Blu-ray recenze: Temný případ aneb Kalifornie není Louisiana (02.02.2016 17:41 v Recenze | Blu-ray)
- Sylvester Stallone bude ještě jednou Rocky i Rambo (02.01.2015 12:04 v Novinky | Zprávy)
- Fenomén The Walking Dead - pátá sezóna nemrtvých je v plném proudu (část 1.) (11.11.2014 18:00 v Články | Televize)
- Portrét: Matthew McConaughey - z přehlíženého herce hvězda první velikosti (09.11.2014 17:00 v Články | Publicistika)
- Téma: 10 nejlepších rolí Robina Williamse (15.08.2014 17:00 v Články | Publicistika)
- Zemřela Lauren Bacall, hvězda klasického Hollywoodu (13.08.2014 12:11 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Konzultant v zajetí sexu a drog (30.11.2013 12:12 v Recenze | Premiéry)
- Top 20 ČR: Bodovali Donšajni i Ben Affleck (01.10.2013 12:16 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Hra na hraně - Justinovi zvoní hrana (27.09.2013 13:00 v Recenze | Premiéry)
- John Leguizamo bude králem kokainu (10.09.2013 15:00 v Novinky | Zprávy)
- Hra na hraně: druhý trailer sází na akci (05.09.2013 19:30 v Novinky | Trailery)
- Transformers 4 mají název, Blbý a blbější 2 staronové herce (02.09.2013 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Festivalové ozvěny: Noir film a San Sebastian (14.08.2013 07:00 v Články | Festivaly)

PREMIÉRA TÝDNE   48/2017

120 BPM
7/10

Francouzský film 120 BPM je intimním vztahovým gay dramatem, portrétem aktivistického hnutí ACT UP v Paříži 90. let i sugestivní připomínkou, že na AIDS se umírá i dnes.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Anihilace (1x)
Star Wars: Poslední z Jediů (3x)
Black Panther (1x)
Jumanji: Vítejte v džungli! (7x)
Altered Carbon (4x)
Tomb Raider (6x)
Cizinec ve vlaku (1x)
Out (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver