Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 43. týden

Kinopremiéry: Doctor Strange bojuje s evropskou kinematografií

Vydáno: 26.10.2016 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V opravdu velkém stylu končí říjen v českých kinech, neboť tento týden startuje hned třináct novinek! Většinu z nich však tvoří náročnější evropské snímky, čemuž se ale nelze divit, když konkurencí je komiksovka Doctor Strange.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Doctor Strange (Doctor Strange) (Falcon)

Český plakát filmu Doctor Strange / Doctor StrangePoslední letošní a dlouho očekávaná marvelovka představí zásadní postavu z další fáze celého univerza. O komerčním úspěchu vůbec není třeba spekulovat, jde spíše o to, jak moc se celý origin povede. Předpoklady má velké, neboť režisérem a scenáristou je dosud převážně hororový tvůrce Scott Derrickson, jehož největším trumfem je obsazení zbožňovaného Benedicta Cumberbatche do titulní role. Toho pak doplňují mimo jiné Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen nebo Tilda Swinton. Prozatímní hodnocení je nutno brát jako fanouškovský hype, protože relevantní recenze zatím neexistují, přesto je pravděpodobné, že vyslovené zklamání se nedostaví. Premiéra týdne.

Synopse: Život uznávaného neurochirurga Stephena Strange (Benedict Cumberbatch) změní strašlivá dopravní nehoda, která mu znemožní používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je nucen hledat uzdravení jinde a vydává se na mystické místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že toto místo není jen svatyní k uzdravení, ale také základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si tak bude muset Stephen, teď už obdařen magickými schopnostmi, vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, nebo se všeho vzdá a bude bránit existenci světa.

Zajímavost: Postava jménem the Ancient One (Pradávný), kterou hraje Tilda Swinton, je v původním komiksu muž.

Český trailer filmu Doctor Strange / Doctor Strange
American Honey (American Honey) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu American Honey / American HoneyPo festivalu Be2Can vstupuje do širší distribuce americko-britské road movie režisérky a scenáristky Andrey Arnold, která se v něm pokouší nahlédnout do života svérázné komunity lidí. Ačkoli hodnocení a recenze (včetně té naší) nejsou úplně špatné, mnoho diváků může odradit délka, které dosahuje skoro tří hodin, což je u podobně náročnějších snímků vždy ošemetné. V hlavních rolích poznáte nejspíš jen Shiu LaBeoufa, ostatní už nejsou tak povědomí, což je možná na jednu stranu dobře. Jakožto alternativní volba ke komiksovému hitu ale může snímek být asi ideální.

Synopse: Mladičká Star (Sasha Lane) se sama stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se naopak o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti uvidí dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi amerického snu, dlouho neváhá a naskočí. Tím se stane součástí svérázné party mladých lidí, kteří si vydělávají tím, že křižují Ameriku a snaží se prodat předplatné časopisu, o nějž by jinak nikdo jiný neměl zájem. Poté, co se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího obchodníka Jakea (Shia LaBeouf), zjistí, že tahle jízda rozhodně nebude bezstarostná.

Zajímavost: Většina filmu byla natočena s pomocí přirozeného světla.

Oficiální český trailer filmu American Honey / American Honey
Kiss (Kiss Rock Vegas) (Atlantis Entertainment)

Český plakát filmu Kiss / Kiss Rock VegasUž od úterý 25. října lze ve vybraných kinech vidět záznam dva roky starého koncertu legendární hardrockové skupiny Kiss v Las Vegas. O jeho režii se postaral Devin Dehaven, který samozřejmě nesměl opomenout to, co ke kapele patří, tudíž potoky krve, ohňovou show a říznou muziku. Oproti DVD a Blu-ray, na nichž už je koncert dostupný, by v kinech měla být delší verze koncertu, což může mnohé oddané fanoušky nalákat. Vzhledem k tomu, že projekcí bude opravdu hodně málo, by neměli váhat.

Synopse: Jedné bláznivé noci v Las Vegas, na střeše Hard Rock Hotelu přistála helikoptéra s legendární skupinou Kiss. Ta tu předvedla další ze svých slavných show, kde nechybí potoky krve, výbuchy ohňů a pochopitelně i uši drásající zvuk kapely.

Oficiální český trailer filmu Kiss / Kiss Rock Vegas
Hitchcock/Truffaut (Hitchcock/Truffaut) (Cinema Glok)

Český plakát filmu Hitchcock/Truffaut / Hitchcock/TruffautHlavně cinefilům a zájemcům o historii kinematografie je určen americko-francouzský dokument, z jehož názvu je jasně patrné, čím se zabývá. Celovečerně debutující Kent Jones v něm navazuje na legendární knihu rozhovorů dvou slavných režisérů, která patří k učebnicím filmařiny jako takové a přináší nadstavbu v podobě archivních fotografií z tohoto setkání a především se snaží tvorbu Alfreda Hitchcocka důkladně rozebrat a představit dnešním divákům. V tom mu pomáhá velká řádka uznávaných tvůrců, doufejme tedy, že snímek bude poučný.

Synopse: V roce 1962 se Alfred Hitchcock a François Truffaut zavřeli na týden v Hollywoodu, aby pronikli do tajů filmové režie. Kromě magnetofonových nahrávek z tohoto setkání, které posloužily jako základ pro Truffautovu legendární knihu, nabízí dokument fotografie z té největší lekce filmového řemesla všech dob.

Zajímavost: Autor se probíral celkem sedmadvaceti hodinami nahraných rozhovorů Hitchcocka s Truffautem.

Oficiální trailer filmu Hitchcock/Truffaut / Hitchcock/Truffaut
Odvrácená strana měsíce (Die dunkle Seite des Mondes) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Odvrácená strana měsíce / Die dunkle Seite des MondesAčkoli by to název mohl evokovat, s legendárním albem kapely Pink Floyd nemá německo-lucemburský thriller vůbec nic společného. Jeho synopse ovšem vypadá dost zajímavě a ani dosavadní hodnocení nejsou úplně špatná, tudíž by mohlo jít o solidní evropskou žánrovku, která možná nabídne i nějaký ten přesah. Režijně s ním debutuje seriály ostřílený Stephan Rick, který do hlavních rolí obsadil i u nás známé Jürgena Prochnowa a Moritze Bleibtreue. Pozitivem může být i to, že tuzemský distributor promítá film v původním znění s titulky. Ukázka vážnějšího žánru od našich sousedů.

Synopse: Úspěšný právník Urs (Moritz Bleibtreu) je naprostou hvězdou své profese a absolutně nic mu nechybí. Zcela s ním ale otřese sebevražda kolegy, který žil podobně dokonalý život. Poté, co se setká s tajemnou dívkou, která vyznává alternativní způsob života, se zúčastní experimentu s halucinogenními houbičkami. Změna jeho života je ale drastičtější, než sám čekal a najednou se na povrch dostává jeho odvrácená strana. Začíná ho ovládat agresivita, dostává se zcela mimo kontrolu a mění se v nevypočítatelného zabijáka. Dokonce utíká do lesů, policie mu je ale na stopě.

Český trailer filmu Odvrácená strana měsíce / Die dunkle Seite des Mondes
24 týdnů (24 Wochen) (Film Europe)

Český plakát filmu 24 týdnů / 24 WochenDruhý německý snímek startující tento týden v našich kinech se opírá o ještě závažnější téma než výše zmíněný. Režisérka a spoluscenáristka Anne Zohra Berrached v něm otevírá citlivou problematiku potratů a podle všeho to dělá poměrně citlivě a nevykalkulovaně, takže by mohlo jít o zdařilý film, který donutí k přemýšlení. Krom toho, že v hlavní roli se objeví Julia Jentsch, už o moc víc před premiérou psát nelze.

Synopse: Televizní komička Astrid (Julia Jentsch) čeká se svým přítelem dítě. Za normálních okolností by to byla radostná zpráva, jenže jedno z vyšetření ukáže, že nenarozený potomek trpí Downovým syndromem a vážnou srdeční vadou. Žena tak stojí před závažným rozhodnutím, zda si dítě navzdory nelehké prognóze ponechá.

Zajímavost: Jde o absolventský snímek autorky.

Český trailer filmu 24 týdnů / 24 Wochen
Francie (Les habitants) (Film Europe)

Plakát filmu Francie / Les habitantsFrancouzský dokument s prostým a jasným názvem by měl divákům představit Francii z trochu jiného úhlu pohledu. Že by mělo jít o opravdu netradiční počin, prozrazuje jméno ve své vlasti uznávaného, u nás však totálně neznámého režiséra, scenáristy a kameramana Raymonda Depardona, který se pokusí přiblížit, jak se za poslední roky Francouzi změnili a zda platí stereotypy, které si o nich ostatní národy vytvořily. Hodnocení zatím prakticky neexistují, takže nemá smysl se jimi zabývat. Za zmínku ještě stojí, že hudbu k filmu zkomponoval Alexandre Desplat.

Synopse: Dokumentarista a kronikář francouzského života Raymond Depardon cestuje karavanem napříč celou zemí a naslouchá osobním konverzacím lidí, které potkává a zachycuje přitom postupně se měnící tvář národa.

Originální trailer filmu Francie / Les habitants
Akce Arktida (Operasjon Arktis) (Film Europe)

Český plakát filmu Akce Arktida / Operasjon ArktisNorský rodinný film nepůsobí podle synopse nikterak originálně, ale spíše nabízí další variaci na příběh dětí, které jsou v mezních podmínkách odkázány samy na sebe a musí předčasně dospět. To je vlastně to jediné, co se dá o filmu napsat, protože jinak není nač lákat. Debutující režisérku a scenáristku Grethe Bøe-Waal nikdo nezná, ani v obsazení se neobjevuje byť jen minimálně povědomá tvář a příliš komentářů také neexistuje. Vzhledem k zaměření je jasné, že tohle bude určeno rodinám s dětmi, které nevyhledávají prvoplánové trháky, ale rády objevují nové filmové světy.

Synopse: Třináctiletá Julia (Kaisa Gurine Antonsen) a její osmiletí sourozenci se chtějí v jižním Norsku setkat se svým otcem. Schovají se proto ve vrtulníku, který však musí náhle za letu změnit směr. Poté, co děti vystoupí a helikoptéra odletí, zjistí, že jsou někde na neobydleném ostrově v arktické části Norska. Jsou tak rázem odkázány samy na sebe a budou se muset poprat s vrtochy divoké a nevypočítatelné přírody.

Český trailer filmu Akce Arktida / Operasjon Arktis
Táta (Caca) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Táta / CacaPrvní z trojice chorvatských snímků, které se představí tuzemskému divákovi, je thrillerem, pravděpodobně s výrazně hororovým nádechem, což lze odvodit ze synopse. Ta nepůsobí bůhvíjak originálně, ale když se zadaří, může vzniknout hodně slušný napínák, kterých není nikdy dost, obzvláště v evropských produkcích. Režie a scénáře se chopil poměrně zkušený Dalibor Matanić, jehož filmy jsou docela chválené, takže se snad vydařil i tento. To, že v obsazení chybí jakákoli povědomá tvář, asi netřeba připomínat.

Synopse: Lucija (Judita Frankovic) přemluví svou sestru a přítele, aby s ní jeli za otcem, který před lety odešel od rodiny a měl by bydlet v kraji Lika a navíc je v současnosti smrtelně nemocen. Když k jeho domu dojedou, zjistí, že je prázdný. Vzhledem k tomu, že se připozdívá a domů je to daleko, rozhodnou se přenocovat, protože doufají, že otec ráno dorazí. Noc je ale temná a zdá se, jako by kolem stále někdo chodil.

Zajímavost: Film se natáčel v domě režisérovy matky, která se to ale dozvěděla až po natáčení a její reakce nebyla zrovna lichotivá.

Český trailer filmu Táta / Caca
Černí (Crnci) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Černí / CrnciDruhý chorvatský snímek, který můžete vidět ve vybraných kinech, je sedm let staré válečné drama odehrávající se začátkem devadesátých let. Dostupné ohlasy, kterých tedy není nikterak moc, se shodují na tom, že režijní a scenáristická dvojice Goran Devic a Zvonimir Juric natočila sugestivní a pochmurný film, který je takřka dokumentární a diváka vtáhne do děje. Vzhledem k tomu, že stopáž není nijak rozsáhlá, se dá zájemcům o historii, která se na školách neučí, film, v němž opět nehraje nikdo známý, nejspíš doporučit.

Synopse: V roce 1991 probíhala v Chorvatsku občanská válka. Právě ve chvíli, kdy bylo uzavřeno příměří, přišla speciální jednotka Černí v týlu nepřítele o tři muže. Navzdory všem rozkazům se velitel jednotky rozhodne zorganizovat poslední bojovou akci a z nepřátelského území vyzvednout mrtvá těla a přitom vyhodit do vzduchu hráz přehrady, jejíž vody by většinu oblasti zcela zatopily.

Český trailer filmu Černí / Crnci
Výstřel (Hitac) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Výstřel / HitacA do třetice vstupuje do kin tři roky staré chorvatské krimidrama, které podle synopse působí jako tradiční psychologická detektivka. Scénář a režii obstaral televizí bohatě prozkoušený Robert Orhel, otázkou je, jak se mu povede trochu ambicióznější žánrovka určená pro velká plátna. I tady platí, že nikdo z obsazení není v tuzemsku známý, takže by si diváci mohli užít pocit autenticity. Víc napsat nejde.

Synopse: Anita (Ecija Ojdanic) pracuje u policie, kde se jí daří mnohem lépe než v osobním životě. To Petra (Iva Babic) právě zjistila, že je těhotná, s čímž se musí vyrovnat. Jenže ještě než to stihne, se její život změní podruhé. Na návštěvě u kamarádky Morany (Mia Biondic) totiž nechtěně zmáčkne spoušť nalezené pistole. Vyšetřováním zločinu v jedné záhřebské ulici je pověřena právě Anita, která zjistí, že výstřel musel vyjít z Moranina bytu. Morana při výslechu řekne pravdu, jenže Petra vše popírá. Anita se ji tak snaží přesvědčit k přiznání, přičemž si uvědomuje, že s ženou má společného víc, než by se na první pohled zdálo.

Český trailer filmu Výstřel / Hitac
Tenkrát v ráji (A-Company CZ)

Plakát filmu  / Tenkrát v rájiČesko-slovenské drama láká především na fakt, že vychází ze skutečných událostí, o nichž se dost málo ví. Atraktivní by mohlo být i jeho zasazení do horolezeckého prostředí, což také není tak časté. Obavy ovšem může vzbuzovat to, že pod režií se je podepsána hned trojice autorů, konkrétně poměrně slavný Lordan Zafranović, jemuž pomáhali debutanti Peter Palka a Dan Krzywon. V hlavní mužské roli se překvapivě objeví kajakář a olympijský medailista z LOH v Londýně Vavřinec Hradilek, kterému dělají společnost ostřílení Vica Kerekes, Jan Budař, Simona Stašová a další. Ohlasy zatím neexistují, takže můžeme jen odhadovat, zda se snímek povede, nebo zapadne do dlouhé řady těch průměrných až podprůměrných z tuzemské produkce.

Synopse: Legendární český horolezec Josef Smítka odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se před gestapem a úřady schovával ve skalním městě Hruboskalska, podporován kamarády z řad českých a německých horolezců. Na cestě za svobodou překročil hranice možností ve skalách i v životě a stal se naprostou legendou.

Zajímavost: Film se z větší části natáčel ve Vysokých Tatrách.

Oficiální trailer filmu Tenkrát v ráji
Komici s.r.o. The Tour (Road Movies)

Plakát filmu  / Komici s.r.o. The TourČeské komediální road movie je jednou velkou neznámou, nicméně je jasné, že vzhledem k tomu, že v hlavních rolích se objevuje spousta známých stand up komiků (Lukáš Pavlásek, Miloš Knor, Ester Kočičková, Tomáš Matonoha), nebude výsledek úplně pro každého a bude záležet na tom, jaký styl humoru preferujete. Ani na to, zda bude mít film nějaký souvislý děj, nebo půjde o sled (improvizovaných) epizod, nelze podle synopse jednoznačně odpovědět. Trošku horší pak je to, že režisérem a scenáristou je Juraj Šajmovič, jehož filmografie nestojí za řeč. Ale uvidíme, jak snímek nakonec dopadne.

Synopse: Přední čeští komici projíždějí republikou a jejich standup show plní ty největší sály. Co vše se jim při té cestě může přihodit? A dokáží spolu vlastně lidsky vyjít mimo pódium? A jak dopadne jejich konfrontace s pravým filmovým kritikem?

Oficiální trailer filmu Komici s.r.o. The Tour
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu se vrací Harrison Ford, poprvé bez Spielberga (30.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Tajemství a smysl života (26.05.2023 08:41 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Malá mořská víla stojí v cestě na Svatou horu (24.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu