Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 42. týden

Kinopremiéry: Devět životů Jacka Reachera a Lichožroutů komentují Toni Erdmann a Ostravak Ostravski

Vydáno: 19.10.2016 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ačkoli aktuálně míří do kin devatero premiér, širší diváckou pozornost vzbudí jen návrat Jacka Reachera v podání Toma Cruise a možná ještě tuzemští animovaní Lichožrouti. Zbylá sedmička novinek je spíše pro náročnější publikum.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Jack Reacher: Nevracej se (Jack Reacher: Never Go Back) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Jack Reacher: Nevracej se / Jack Reacher: Never Go BackPo čtyřech letech se do kin navzdory názvu vrací poměrně oblíbený knižní hrdina z pera Lee Childa, kterého totálně proti předloze ztvárňuje drobný Tom Cruise, vyrovnal se s tím ale obstojně a diváci mu nechali slušně vydělat. Režie se tentokráte chopil Edward Zwick, který podobné žánrovky umí, otázkou ale je, jak si poradí s ryze akčním thrillerem. Hlavní hvězdu doplňují méně známé tváře, mezi nimiž by měla být nejvýraznější Cobie Smulders. I přesto, že ohlasy zatím neexistují a kampaň není tak masivní, jde o premiéru týdne.

Synopse: Jack Reacher (Tom Cruise) chtěl původně velitelku Susan Turner (Cobie Smulders) pozvat na večeři. Jenže kolem krásky, jejíž pověst je dosud neposkvrněná, najednou začínají umírat lidé a ona je obviněna ze špionáže. Když jí chce Jack pomoci z vězení, někomu se to nelíbí a chce ho zastavit. A neváhá zlikvidovat i jeho dceru, o níž ale sám Jack nemá ponětí. Tady jde totiž o hodně.

Zajímavost: Je to možná neuvěřitelné, ale mimo sérii Mission: Impossible jde o vůbec první pokračování, v němž hraje Tom Cruise.

Oficiální český trailer filmu Jack Reacher: Nevracej se / Jack Reacher: Never Go Back
Devátý život Louise Draxe (The 9th Life of Louis Drax) (Bioscop)

Český plakát filmu Devátý život Louise Draxe / The 9th Life of Louis DraxKanadsko-britsko-americký thriller se ze synopse tváří poměrně zajímavě a nejvíce lákavý může být pro příznivce mysteriózních filmů, nad nimiž se musí trochu přemýšlet. Bude zajímavé sledovat, jak si s podobnou výzvou poradí dosud převážně hororový tvůrce Alexandre Aja, který do hlavní dospělé role obsadil Jamieho Dornana, který se poslední dobou hodně snaží dokázat, že není pouze Mr. Greyem. Dosavadní ohlasy nejsou úplně špatné, a i když mluví o ne úplně výrazné žánrovce, o zklamání by jít nemělo. Tak snad mají pravdu.

Synopse: Devítiletý Louis Drax (Aiden Longworth) jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal (Jamie Dornan) se snaží podivné okolnosti chlapcovy nehody odhalit. Sám ale čelí temným a zvláštním náhodám, které sužují jeho život.

Zajímavost: Krátce před svou smrtí o realizaci filmu uvažoval Anthony Minghella.

Český trailer filmu Devátý život Louise Draxe / The 9th Life of Louis Drax
Krásné dny v Aranjuez (Les Beaux Jours d'Aranjuez) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Krásné dny v Aranjuez / The Beautiful Days of AranjuezFrancouzsko-německo-portugalské drama bude divácky náročnější kousek, protože za jeho režií stojí slavný Wim Wenders, jehož snímky nejsou podbízivé a vyžadují dost spolupráce od publika. Vzhledem k tomu, že jde o adaptaci původně divadelní hry, dá se očekávat důraz na dialogy, komorní prostředí a silný příběh, na což je třeba se připravit. V hlavních rolích se neobjevují žádné známé tváře, avšak sám sebe tu hraje kultovní písničkář Nick Cave. Ohlasy zatím prakticky neexistují, proto nemá smysl se jimi zabývat. Premiéra pro milovníky artu.

Synopse: Muž (Reda Kateb) a žena (Sophie Semin) sedí na zahradě na terase a vedou spolu rozhovor. Baví se o dětství, sexuálních zkušenostech, podstatě léta, vzpomínkách, o rozdílech mezi mužem a ženou a jednotlivým vnímáním věcí z hlediska pohlaví. Vedle v domě sedí spisovatel (Jens Harzer) a tento dialog zapisuje. Nebo je to všechno naopak?

Zajímavost: Film byl natočen za pouhých deset dní.

Oficiální český trailer filmu Krásné dny v Aranjuez / Les Beaux Jours d'Aranjuez
Toni Erdmann (Toni Erdmann) (Film Europe)

Český plakát filmu Toni Erdmann / Toni ErdmannV rámci proběhlého festivalu Be2Can se do širší distribuce dostává německo-rakouské komediální drama, které by za normálních okolností zajímalo asi jen hrstku diváků. Vzhledem k tomu, že se kolem něj vytvořil poměrně velký hype a snad všichni jsou z něj nadšeni (naše recenze jakbysmet), je dost možné, že v kinech se objeví i diváci, kteří se jinak podobným filmům vyhýbají velkým obloukem, pokud je tedy nevyděsí značná stopáž. Německá režisérka a scenáristka Maren Ade o sobě dala vědět hodně důrazně a její třetí počin se jí bude hodně těžko překonávat. Doplňme jen, že v hlavních rolích se objeví prý výborní Peter SimonischekSandra Hüller.

Synopse: Život zestárlého učitele Winfrieda Conradiho (Peter Simonischek) je zoufale stereotypní. Když mu ale zemře jeho věrný pes, rozhodne se svou pozornost věnovat dceři Ines (Sandra Hüller), která dělá kariéru v nadnárodní firmě a nemá na nikoho čas. Po naprostém selhání se Winfried rozhodne pro jeden ze svých žertíků a do akce posílá své alterego - životního kouče Toniho Erdmanna, který se plete do života druhých v tu nejméně vhodnou chvíli.

Zajímavost: Autorka strávila stříháním filmu skoro rok, během kterého navíc porodila druhé dítě.

Český trailer filmu Toni Erdmann / Toni Erdmann
Monsieur Chocolat (Chocolat) (AČFK)

Český plakát filmu Monsieur Chocolat / ChocolatFrancouzské drama vychází ze skutečných událostí, což je vždy divácky atraktivní. V tomto případě navíc režisér Roschdy Zem láká také na pohled do zákulisí života oblíbeného klauna v bouřlivé době. Prozatímní ohlasy nejsou vůbec špatné, takže to vypadá, že se snímek poměrně vydařil a svůj účel splní. V hlavních rolích se objeví Omar Sy a James Thiérrée. Věřme tedy, že tu máme co dělat se solidní biografií.

Synopse: Rafael Padilla přezdívaný Chocolat (Omar Sy) byl prvním černošským klaunem. Vystupoval společně s kolegou Footitem (James Thiérrée) a oba dva si na začátku dvacátého století podmanili Paříž. Jenže lákadel a předsudků bylo v té době ve francouzské metropoli až příliš mnoho.

Český trailer filmu Monsieur Chocolat
Cinema, Mon Amour (Cinema, mon amour) (Pink Productions)

Plakát filmu Cinema, Mon Amour / Cinema, mon amourRumunsko-český dokument se zabývá poměrně zajímavou tematikou, když hlavním hrdinou je milovník zlatých časů kinematografie, který se snaží zachránit jedno z posledních přeživších kin v Rumunsku. To je vlastně to jediné, co jde o filmu napsat s jistotou, protože ohlasů je zatím dost málo a režiséra a spoluscenáristu Alexandrua Belce asi nikdo nezná. Stopáž je dost střídmá a téma zajímavé, věřme tedy, že se dokument alespoň částečně vydaří. Ve vybraných kinech je k vidění už od pondělí 17. 10.

Synopse: Victor Purice zažil zlatý věk kinematografie a rád by, aby se tato doba ještě vrátila. Společně s kolegyněmi se snaží zachránit jedno z posledních přeživších rumunských kin - Dacia Panoramic v Piatra Neamt. Jenže bez jakékoli podpory od státu a majitele je to boj téměř donquijotský.

Originální trailer filmu Cinema, Mon Amour / Cinema, mon amour
Lichožrouti (Falcon)

Plakát filmu  / LichožroutiČesko-slovenská animovaná rodinná komedie je adaptací dětské knižní série Pavla Šruta, který se podílel i na scénáři. Režijně s ní debutuje Galina Miklínová, která pro zmíněné knihy tvořila všechny ilustrace, tudíž se dá očekávat, že výsledek bude přesně takový, jaký tvůrci zamýšleli. Pro diváka je příjemným bonusem, že se podařilo sehnat exkluzivní hlasové obsazení, v němž uslyšíte mimo jiné Ondřeje Trojana, Matěje Rupperta, Kryštofa Hádka, Marka Taclíka, Tatianu Vilhelmovou nebo Josefa Somra. Komentáře ani ohlasy dosud neexistují, česká animovaná škola má ale dobrou pověst, tak snad tvůrci nezklamou. Potenciální rodinný hit.

Synopse: Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek zbyde jen jedna - ta lichá. Ponožkami se totiž živí. Jako třeba malý lichožrout Hihlík, jehož vychoval děda, jehož dny jsou teď u konce. Proto musí Hihlík překonat strach a vydat se hledat strýce Padreho, o němž v životě neslyšel. Na cestě tak zažije spoustu dobrodružství a bude se muset řídit dědečkovými radami.

Oficiální trailer filmu Lichožrouti
Ostravak Ostravski (Bohemia MP)

Plakát filmu  / Ostravak OstravskiV Ostravě a okolí velmi populární zápisky anonymního bloggera se dočkaly filmové adaptace a bude zajímavé sledovat, jak se na ni budou koukat ti, kteří jsou pravidelnými čtenáři a ti, kteří o existenci díla mají jen letmé, nebo žádné povědomí. Sympatické je, že takřka neznámý režisér David Kočár alespoň podle traileru udržel specifické nářečí, kterému ne každý bude rozumět a minimálně do hlavní role obsadil rodilého Ostraváka a "partičkáře" Igora Chmelu. I tady zatím platí, že ohlasy ani recenze nejsou dostupné a výsledek samozřejmě může být všelijaký. Svérázná legrace by to ale být mohla.

Synopse: Jarek Ostravski (Igor Chmela) je úplně normální horník. Když ale v dole bouchne jedna ze šachet a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, mění se mu život naruby. Je povýšen do kanceláře, stává se mediální hvězdou, začíná si ho více vážit rodina a především roste jeho kredit u žen. Jak to ale celé vlastně doopravdy je?

Oficiální trailer filmu Ostravak Ostravski
Takový je život (NFA)

Plakát filmu  / Takový je životTěžko říct, proč Národní filmový archiv v rámci digitalizace zásadních děl tuzemské kinematografie, zvolil jako další počin němé drama z konce dvacátých let, které patří ke skoro neznámým a někdy bývá uváděno též pod názvem Román pražské pradleny. Režijně a scenáristicky s ním tehdy debutoval německý tvůrce Carl Junghans, kterému se povedlo vyniknout tím, že natočil kontrast k ve své době oblíbeným nenáročným komediím v podobě těžkého sociálního dramatu sledujícího život lidí pohybujících se na dně společnosti. V obsazení až na několik jmen (Theodor Pištěk, Jindřich Plachta, Eman Fiala) neuvidíte nikoho povědomého, hlavní ženskou roli vytvořila Vera Baranovskaya. Zájemci tak mají unikátní možnost tento film vůbec vidět, protože se skoro nevysílá. A hned tak mohou učinit na velkém plátně.

Synopse: Prostá pradlena (Vera Baranovskaya) se snaží udržet chod domácnosti, jenže její manžel, uhlíř (Theodor Pištěk) propadá alkoholu a zanedbává práci. Když ho propustí, tráví většinu času v hospodě, kde se svými kumpány utrácí peníze, které jeho žena vydělala. Na ženu se tak valí další a další starosti a nevypadá to, že by se měla situace nějak razantně zlepšit.

Zajímavost: Do produkce filmu vložil nemalé peníze i Theodor Pištěk, který se kvůli jeho neúspěchu dost zadlužil a vše splatil až v roce 1948.

Originální trailer filmu Takový je život

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Intenzivní Zóna zájmu jako brutální obžaloba zla v nás (18.02.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Norbert Lichý (19.01.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu