Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 14. 10. 2016 - 20. 10. 2016

TV tipy: Dítě číslo 44 nosí kůži kovboje a krysaře

Vydáno: 14.10.2016 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Říjen už se dostal do své poloviny a televize se stále neprobraly z letní letargie. O atraktivních premiérách tedy nemůže být ani řeč a přednost pořád dostávají osvědčené reprízy, nevýrazné žánrovky a divácky náročnější snímky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ženy sobě (Bridesmaids) (pátek 14. 10., Prima, 21.40 - 00.20 / sobota 15. 10., Prima Max, 22.10 - 00.50)

Plakát filmu Ženy sobě / BridesmaidsV zahraničí o něco lépe hodnocená komedie je sympatická tím, že ženy v ní nejsou pouze "usedlými puťkami", ale neberou si servítky, nemají vybrané chování a používají obhroublý slovník. Režírující Paul Feig potěší zejména v úvodu, který je svižný a nápaditý a láká na netradiční podívanou. Postupem času ale zvolní a doplácí na menší ztrátu soudnosti, protože některé opravdu vydařené vtipy neustále opakuje, čímž logicky ničí jejich kouzlo a pointu. To, že příběh je předvídatelný a očekávaný, se dá odpustit, ačkoli to trochu mrzí, protože tvůrci se to celou dobu snaží zakrývat. V hlavních rolích se objevují spolehlivé Kristen WiigRose Byrne, Maya Rudolph a Melissa McCarthy, jejichž taškařice a vzájemná chemie udržují film na lehce nadprůměrné úrovni. O nenáročné večerní jednohubce více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Ve filmu svou poslední roli ztvárnila Jill Clayburgh, která krátce po jeho dokončení zemřela na leukémii.

Český trailer filmu Ženy sobě / Bridesmaids
Kůže, kterou nosím (La piel que habito) (sobota 15. 10., ČT art, 22.05 - 00.05)

Plakát filmu Kůže, kterou nosím / La piel que habitoŠpanělský thriller patří k tomu nejlepšímu, co v posledních letech natočil slavný Pedro Almodóvar a navíc zaujme i ty, kteří jeho filmy jinak nevyhledávají. Tvůrce tu totiž překvapivě vsadil na temnou atmosféru a propracovaný příběh s nečekanou pointou, která zůstává záhadou prakticky až do samotného konce. Vše dotváří minimalistickou a neklidnou hudbou Alberta Iglesiasa, která filmu dodává velice zvláštní a neveselý nádech. V hlavní roli exceluje charismatický Antonio Banderas, který tu taktéž ztvárňuje něco jiného než obvykle. Možná kdyby to celé bylo o chloupeček kratší a konec byl malinko uzavřenější, byl by zážitek ještě o něco intenzivnější. V podobném duchu hovoří i naše recenze.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Tarantule Thierryho Jonqueta.

Český trailer filmu Kůže, kterou nosím / La piel que habito
Dítě číslo 44 (Child 44) (sobota 15. 10., Nova Cinema, 22.15 - 01.00 / neděle 16. 10., 02.40 - 05.40, pondělí 17. 10., Fanda, 04.15 - 08.05)

Český plakát filmu Dítě číslo 44 / Child 44V zahraničí o něco lépe hodnocený thriller je adaptací výborného románu Toma Roba Smithe a ani zdaleka nevyužívá svůj potenciál a je vlastně jen promarněnou příležitostí. Režírující Daniel Espinosa nemá problém s hutnou a depresivní atmosférou, jenže se mu nedaří na diváka přenést potřebné napětí a pocit strachu. Příliš nefunguje ani zkratkovitý a chaotický příběh, který má za následek i absentující motivaci a někdy i logiku chování postav. Spokojenější tak budou ti, kteří předlohu neznají, protože se změnil i konec, což v tomto případě moc nepomohlo. Potěší tak několik vydařených scén, zajímavá zápletka a obsazení, v němž titulní role hrají Tom Hardy a Noomi Rapace, které doplňují třeba Gary Oldman, Joel Kinnaman, Vincent Cassel nebo Nikolaj Lie Kaas. Našinec se navíc může bavit poznáváním tuzemských lokací a několika herců ve vedlejších rolích. Detaily hledejte v naší recenzi.

Zajímavost: Románová předloha byly inspirována postavou vraha Andreje Čikatila.

Český trailer filmu Dítě číslo 44 / Child 44
Psycho II (Psycho II) (neděle 16. 10., Prima, 00.25 - 02.45)Plakát filmu Psycho II / Psycho II

Pokračování legendárního hororu se s ním sice srovnat nedá, výsledek ale překvapivě není nikterak výrazně špatný. Režírující Richard Franklin moc dobře věděl, že nemá šanci navázat na první film, takže zvolil úplně jiný přístup a rezignoval na psychologii postav nebo nějaké šokující zvraty, ale natočil přímočarý slasher, v němž nechybí napětí. Body sbírá i drsností všech vražd a detailními záběry na ně, atmosférou a solidní a nečekanou závěrečnou pointou. Titulní roli znovu ztvárnil už notně zestárlý, pořád ale charismatický a děsivý Anthony Perkins. Při nižších očekáváních a lehkém ignorování značky v názvu možná budete příjemně překvapeni.

Zajímavost: Franklin byl studentem Alfreda Hitchcocka.

Oficiální trailer filmu Psycho II / Psycho II
Mňamka a srdíčko (Omae umasoudana) (neděle 16. 10., ČT :D, 09.20 - 10.50)

Plakát filmu Mňamka a srdíčko / Omae umasoudanaNejen u nás prakticky neznámá animovaná japonská pohádka je určena výhradně dětským divákům, to ale na její působivosti nikterak neubírá. Tehdy debutující Masaya Fujimori rozhodně neohromí propracovanou technikou a animací, protože v tomto směru patří jeho počin do mírného nadprůměru, kompenzuje to ale extrémní barevností, která ty nejmenší uchvátí možná dokonce víc. Dospělí ale zkrátka nepřijdou, protože vzhledem k tomu, že hrdinové jsou samí dinosauři, sem tvůrce propašoval i prvky kaiju filmů. Potěší i nenásilné a důležité poselství o toleranci ke všem lidem. Zásadních chyb tu tedy mnoho nenajdete. Ideální probuzení pro celou rodinu.

Zajímavost: Film vznikl podle série obrázkových knížek Tatsuyi Miyanishiho.

Originální trailer filmu Mňamka a srdíčko / Omae umasoudana
Kovboj (Cowboy) (neděle 16. 10., Fanda, 17.30 - 19.20 / pondělí 17. 10., 14.50 - Plakát filmu Kovboj / Cowboy16.35)

Méně známá westernová klasika je trochu jinou žánrovkou, než které se v té době natáčely. Režírující Delmer Daves v ní totiž hodně netradičně nenabízí romantický a idealizovaný příběh, ale naopak velice realistický pohled do života začínajícího kovboje. To tedy znamená, že akce ustupuje syrovější atmosféře, záběrům nehostinné krajiny a dialogům, které objasní motivaci postav. Je pravda, že tempo trochu vázne a v úvodu film moc nezaujme, postupem času si ale diváka získá, v čemž mu pomáhá i výtečné obsazení, v němž hrají prim Glenn FordJack Lemmon, kterým výborně přihrává i Anna Kashfi. Více informací poskytne náš letitý Stroj času.

Zajímavost: Film byl nominován na Oscara za střih.

Originální trailer filmu Kovboj / Cowboy
Total Recall (Total Recall) (neděle 16. 10., Prima Max, 20.15 - 22.50 / úterý 18. 10., 00.40)

Český plakát filmu Total Recall / Total RecallČtyři roky starý remake naprosté sci-fi klasiky naštěstí od originálu dost "opisuje", takže nedopadl úplně špatně. Režírující Len Wiseman v něm tedy vynechal veškerou ironii, sarkasmus a nadsázku a natočil přímočarou podívanou, na níž dostal dost peněz, což je vidět. Akce je tedy víceméně fantastická, efekty a výprava potřebně opulentní a svět budoucnosti je opravdu propracovaný do nejmenšího detailu. Vizuálně tedy tvůrce baví po celou dobu, což ještě dokresluje příjemnou potemnělou atmosférou a hudebním doprovodem Harryho Gregsona-Williamse. Kameny úrazu pak jsou scénář, v němž se nesmí řešit logika ani motivace postav, o nějakém překvapení nemůže být řeč už vůbec, a obsazení, v němž vyniká snad jen sexy Kate Beckinsale, která výrazně zastiňuje i unylé Colina Farrella a Jessicu Biel. Více o této neškodné jednohubce prozradí naše recenze.

Zajímavost: Farrell strávil jednu noc mezi kulisami, protože chtěl poznat, jaké je probudit se v budoucnosti.

Oficiální trailer filmu Total Recall / Total Recall
Vyprovokovaná (Provoked: A True Story) (neděle 16. 10., Prima, 21.30 - 23.55 / pondělí 17. 10., Prima Max, 02.15 - 06.45)

Plakát filmu Vyprovokovaná / Provoked: A True StoryBritsko-indické drama nepatří k těm nejznámějším zřejmě proto, že nemá vlastně čím překvapit. Režírující Jag Mundhra v něm láká především na skutečný příběh nešťastné ženy, který je působivý a má v sobě značný potenciál na to, aby si diváka získal. Ve snaze být co nejobjektivnější pak tvůrce rezignuje na jakoukoli invenci a stává se pouhým vypravěčem, který za sebe pečlivě klade jednotlivé scény. Po celou dobu si udržuje od diváka jakýsi odstup, ale paradoxně z něj tahá prvoplánové emoce, což chvíli funguje, postupem času to ale působí vykalkulovaně. V hlavní roli se objeví solidní Aishwarya Rai, dále pak poznáte nejspíš už jen Naveena Andrewse a Robbieho Coltranea. Vzhledem k tomu, že jde o televizní film, je vše skromnější a komornější, což je v tomto případě jen dobře. Jednohubka na nedělní večer.

Zajímavost: V závěru muselo být natáčení přerušeno, neboť režisér byl na tři dny hospitalizován kvůli vnitřnímu krvácení.

Oficiální trailer filmu Vyprovokovaná / Provoked: A True Story
Housata (pondělí 17. 10., Prima Max, 22.55 - 00.40 / středa 19. 10., 01.20 - 07.30)Plakát filmu  / Housata

Dnes skoro zapomenutý režijní debut Karla Smyczka je dramatem z prostředí internátní školy, které může mnohým divákům evokovat vzpomínky na mladší léta. Tvůrce tu neměl moc prostoru na nějaké experimenty, soustředil se tudíž na realistickou atmosféru a realistické dialogy, které poměrně věrně vykreslily tehdejší mladé dívky s jejich starostmi i radostmi. Z dnešního pohledu už plno věcí zastaralo, některé jsou naopak věčné. Stopáž je naštěstí velmi střídmá a tempo poměrně svěží, takže snímek nikdy nezačne vysloveně nudit, ačkoli k tomu má někdy nepříjemně blízko. V hlavní roli strhne tehdy nadějná Yvetta Kornová. Hodně slušná, i když nevýrazná prvotina.

Zajímavost: Na festivalu českých filmů v Košicích v roce 1980 získal snímek hlavní cenu.

Ukázka z filmu Housata
Krysař Willard (Willard) (středa 19. 10., Nova Cinema, 22.10 - 00.10 / čtvrtek 20. 10., 01.05 - 02.40)

Plakát filmu Krysař Willard / WillardKomediální horor měl sice slušně našlápnuto, ale nakonec zůstal někde v půli cesty. Tehdy celovečerně debutující režisér Glen Morgan upoutá zejména v úvodu, kdy naservíruje famózní titulky a spoléhá se na hodně ponurou až depresivní atmosféru, která je působivá. Postupem času ale polevuje a snaží se zapojit i černý humor, který úplně nefunguje a místy je hodně křečovitý. Vážný a trochu odlehčený přístup se tak vzájemně bijí a ke vší škodě se nedoplňují. Po celou dobu se ale naštěstí daří udržovat diváka v napětí a ani efekty nevypadají nejhůř. V ústřední roli exceluje podivínský Crispin Glover, ačkoli ani on se nevyhne přehrávání, jehož doplňuje ze známých tváří ještě R. Lee Ermey. Nenáročná žánrovka, která nevyužila svůj potenciál.

Zajímavost: Před začátkem natáčení bylo speciálnímu tréninku podrobeno okoli pěti set krys.

Originální trailer filmu Krysař Willard / Willard

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Harry Potter...?... (Esgalnor, 17.10.2016 16:07) Reagovat

    Harry Potter...?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Motorkáři (06.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Silent Night (04.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu