Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 41. týden

Kinopremiéry: Zilionáři zažívají inferno s bezva ženskou na krku

Vydáno: 12.10.2016 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jednoznačným tahákem je tento týden v kinech premiéra třetí filmové adaptace románu Dana Browna, tentokráte Inferna. V počtu diváků by mu mohla konkurovat snad jen tuzemská komedie Bezva ženská na krku, zbytek je spíše do počtu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Inferno (Inferno) (Falcon)

Český plakát filmu Inferno / InfernoTřetí filmová adaptace románu Dana Browna přichází po sedmi letech od té poslední a těžko říct, jaká vlastně budí očekávání. Předchozí filmy se setkaly s komerčním úspěchem, ale kritici a řada diváků chválou dost šetřili a vesměs šlo o zapomenutelné počiny. Že by se toho moc měnit nemělo, napovídá tvůrčí tým, který zůstal stejný - režie se znovu ujal Ron Howard a hlavní roli si zopakoval Tom Hanks, kterého doplňují mimo jiné Felicity Jones, Omar Sy nebo Ben Foster. Recenze ani ohlasy zatím nejsou dostupné, takže si budeme muset počkat až těsně před uvedení, což ale v tomhle případě zas tolik nevadí, protože fandové série půjdou do kina tak jako tak a ti ostatní budou spíše opatrní. Premiéra týdne.

Synopse: Když se známý symbolog Robert Langdon (Tom Hanks) probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooks (Felicity Jones), do níž vkládá naděje, že by mu mohla ztracené vzpomínky vrátit zpět. Spolu se tak pouští do závodu s časem, v němž musí zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí, které souvisí se samotným Dantem.

Zajímavost: K natočení Langdonovy vize pekla bylo využito devět tisíc litrů falešné krve.

Český trailer filmu Inferno / Inferno
Zilionáři (Masterminds) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Zilionáři / MastermindsPo přečtení synopse k nové komedii je víceméně jasné, že její ambice nejsou nijak vysoké a půjde hlavně o to pobavit diváka. Méně známý režisér Jared Hess měl v ruce slušný potenciál, protože příběh není nikterak objevný, ale může být vtipný a svižný a především obsazení, v němž nechybí Kristen Wiig, Zach Galifianakis, Owen Wilson a Jason Sudeikis, je hodně slibné. Dle všeho toho ale tvůrce nedokázal využít, neboť komentáře jsou chladné a hodnocení výjimečně překročí průměr a ani komerčně nejde o žádný zázrak. S největší pravděpodobností tak máme co dělat se zapomenutelnou a nepříliš povedenou žánrovkou. Škoda.

Synopse: David (Zach Galifianakis) není komplikovaný muž a jeho život je jeden velký stereotyp. Den co den usedá do obrněného auta, aby rozvážel obrovské sumy peněz jiných lidí. Jediným vzrušením je pro něj flirtování s kolegyní Kelly (Kristen Wiig), která ho ale brzy zatáhne do těžko uvěřitelného dobrodružství. Skupinka nepříliš inteligentních looserů, které vede Steve (Owen Wilson), se totiž chystá vyloupit banku a David by jim v tom měl pomoci. Navzdory amatérskému plánu se jim loupež vydaří a oni jsou najednou boháči. Nedojde jim ale, že velkým rozhazováním nechávají policistům jasné stopy vedoucí právě k nim.

Zajímavost: Jde o první Hessův počin, k němuž si sám nepsal scénář.

Oficiální český trailer filmu Zilionáři / Masterminds
Radio Dreams (Radio Dreams) (Artcam)

Český plakát filmu Radio Dreams / Radio DreamsPodle synopse vypadá americká komedie poměrně zajímavě, výsledek se ale odhaduje jen těžko, protože příliš komentářů ani hodnocení zatím není dostupných. Divák tak musí vycházet ze suchých fakt, která říkají, že režisérem a spoluscenáristou je původem Íránec Babak Jalali, pro něhož jde o druhý celovečerní počin a obsazení je tvořeno neznámými tvářemi. Toť de facto vše a zbytek už zůstává pouze na zájemcích, kteří si snímek mohou najít ve svém oblíbeném klubovém kině.

Synopse: Hamid (Mohsen Namjoo) se rozhodne pro odchod do USA, kde si chce splnit svůj sen a stát se spisovatelem. Místo toho ale končí v malém íránském rádiu, kde si naplňuje ambice prostřednictvím esoterických pořadů. Majitelé stanice se mezitím snaží vydělat na jediném Hamidově pořadu, v němž spatřují komerční potenciál. Tím je plán uspořádat živou jam session kapely Kabul Dreams a jejich celoživotním vzorem, skupinou Mettalica.

Oficiální český trailer filmu Radio Dreams / Radio Dreams
Hedi (Inhebek Hedi) (Film Europe)

Český plakát filmu Hedi / Inhebek HediV rámci festivalu Be2Can se do širší distribuce dostává tunisko-belgické drama o muži, který se vzepře dlouholetým tradicím. Režijně a scenáristicky s ním debutuje Mohamed Ben Attia, který divákům ukáže zase trochu jiný svět, než na jaký jsou běžně z kin zvyklí. O tom, že v obsazení se objevují neznámí představitelé, asi není třeba dlouze psát. Hodnocení ani komentářů zatím moc neexistuje (u nás si ale recenzi přečíst můžete), ale nezřídka se objevují i ti, kterým poetika i děj filmu natolik očarovaly, že ho hodnotí plným počtem a hovoří o naprosto silném zážitku. Třeba se mezi ně zařadíte i vy.

Synopse: Introvertní mladík Hedi (Majd Mastoura) se má brzy oženit s nevěstou, která mu byla přidělena na základě rodinné úmluvy. Když ale potká půvabnou tanečnici Rym (Rym Ben Messaoud), postupně nachází sílu k tomu postavit se své manipulativní matce a společenským konvencím.

Český trailer filmu Hedi / Inhebek Hedi
Bosch: Zahrada pozemských rozkoší (El Bosco. El jardín de los sueños) (Pannonia Entertainment)

Plakát filmu Bosch: Zahrada pozemských rozkoší / El Bosco. El jardín de los sueñosOd soboty 15. října lze ve vybraných kinech vidět dokument, z jehož názvu je jasné, co je jeho hlavním tématem. Snímek vznikl při příležitosti pětistého výročí úmrtí malíře Hieronyma Bosche, jehož díla mají zvláštní atmosféru a kouzlo. Režírující José Luis López Linares slibuje, že laikům poodhalí něco ze symboliky autorových děl, pokusí se rozklíčovat jejich význam a snad srozumitelnou formou sdělit, co že je vlastně na nich tak výjimečného, že fascinace jimi přetrvala staletí. Dokument pro milovníky výtvarného umění.

Synopse: Jediné, co lze o malíři Hieronymu Boschovi říct s jistotou, je datum jeho smrti. Jeho díla se stala známými po celém světě a především triptych Zahrada pozemských rozkoší dokáže zaujmout snad úplně všechny napříč společností. Laiky nadchne propracovanost jeho obrazů, odborníky zase hloubka a skryté symboly, které nutí k přemýšlení nad povahou lidského vědomí a myšlení.

Český trailer filmu Bosch: Zahrada pozemských rozkoší / El Bosco. El jardín de los sueňos
Bezva ženská na krku (CinemArt CZ)

Plakát filmu  / Bezva ženská na krkuTuzemská romantická komedie na první pohled upoutá plakátem, který evokuje hollywoodskou žánrovou klasiku, takže je asi jasné, jakým směrem se bude ubírat. O tom, že dosud pouze producent, nyní už ale debutující režisér a scenárista Tomáš Hoffman, stvoří podobně nadčasové dílo, se dá dost pochybovat. Každopádně je jasné, že tvůrci cílí na široké publikum a budou útočit na nejvyšší stupně návštěvnosti a nejspíš i diváckou první signální. V orientaci možná pomůže to, že jedním ze scenáristů je i úspěšný režisér Jiří Vejdělek. V hlavních rolích se objeví Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý, které doplňují třeba Václav Postránecký, Miroslav Táborský nebo Jiří Langmajer. Nejspíš typicky česká oddechová komedie.

Synopse: Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je milující manželkou bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ten ji ale na prahu čtyřicítky požádá o rozvod a ona bude muset začít nový život. Přestěhuje se do malé vesničky, kde se stane učitelkou. Zdejší rázný a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) jí přidělí dům, kde bydlí nerudný Božíček (Ondřej Vetchý), který kvůli neblahým zkušenostem se ženami skončil. Je jízlivý hulvát a pracuje jako hrobník, jenže Eliška, která má na chlapy také spadeno, si nenechá nic líbit.

Oficiální trailer filmu Bezva ženská na krku

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Vermeera děsí v temných oknech přízraky v Benátkách (13.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Z Kazmova ONEMANSHOW: The Movie se vyklubala mizerná krimikomedie (18.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Ziggy Stardust se vydává do strašidelného domu, aby prožil minulé životy (26.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu