TOP 20 ČR: Kohákův instalatér versus slečna Peregrinová

Vydáno: 11.10.2016 09:41 - | foto: facebook tvůrce

Neotřesitelně si první pozici uhájil Burton s jeho Sirotčincem slečny Peregrinové pro podivné děti, odrazil tak atakující českou komedii Instalatér z Tuchlovic a na bronz se propadlo Dítě Bridget Jonesové.
Jakub Kohák ve filmu  / Instalatér z TuchlovicSirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, který znamenal návrat Tima Burtona do kin po dvouleté pauze, si v kinech vede opravdu dobře. Od minulého víkendu u nás sice klesl v tržbách o pár milionů, ale připsal si během soboty a neděle na konto více než 5 milionů, což mu bezpečně zajistilo vítězství. Odstup si tak udržel s rezervou od komediálního Instalatéra z Tuchlovic, jehož ztvárnil Jakub Kohák režírovaný Tomášem Vorlem. Se stále velmi slušnou sumou přesahující čtyři miliony si pak poslední příčku ze stupňů vítězů vzalo Dítě Bridget Jonesové, na nějž novinka z čtvrtého místa málem i dosáhla. Zde šlo o mysteriózní thriller Dívka ve vlaku s Emily Blunt, která ovšem za své 4,4 miliony pomyslnou medaili nezískala.

Stále dobře na tom již druhý týden je historický Anthropoid o úspěšném českém atentátu na Heydricha, ten sice, co se pořadí týče, neustál příchod novinek, ale stále na něj za víkend přišlo přes 40 tisíc diváků. V těsném závěsu za ním se objevil premiérující Já, kocour, v němž se Kevin Spacey proměnil do čtyřnohého mazlíčka. A rychlý propad z ničeho nic potkal animovaný Tajný život mazlíčků i Čapí dobrodružství, ti totiž nalezli konkurenci ve výtvarně velmi zdařeném animáku Kubo a kouzelný meč, jenž byl minulý týden uveden do kin. Poslední v horní polovině zůstaly Prázdniny v Provence.

Dylan O'Brien, Mark Wahlberg ve filmu Deepwater Horizon: Moře v plamenech / Deepwater HorizonZa hranici top desítky tak byl vystěhován katastrofický Deepwater Horizon: Moře v plamenech podle skutečné události na ropném vrtu a stejný osud potkal zažehnanou katastrofu Sully: Zázrak na řece Hudson, v němž jmenovaný pilot obratně přistál uprostřed města na hladině řeky, čímž zachránil přes 150 životů. Spielbergova pohádka Obr Dobr se již zmohla na pouhou třináctku a došlo i na westernových Sedm statečných. Níže byla k nalezení Lovecká sezóna: Strašpytel a o dvě pozice nahoru si pomohla Doba ledová: Mamutí drcnutí. Hůře si naopak vedly přisprostlé Buchty a klobásy a na konec žebříčku se vyhouplo maďarské Rodinné štěstí, za nějž se ještě vtisklo Cafe society s Mechanikem zabijákem: Vzkříšení.

1. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 5,4 mil.
2. Instalatér z Tuchlovic - 4,8 mil. (premiéra)
3. Dítě Bridget Jonesové - 4,5 mil.
4. Dívka ve vlaku - 4,4 mil. (premiéra)
5. Anthropoid - 3,6 mil.
6. Já, kocour - 1,5 mil. (premiéra)
7. Tajný život mazlíčků - 1,4 mil.
8. Čapí dobrodružství - 1,3 mil.
9. Kubo a kouzelný meč - 1,2 mil. (premiéra)
10. Prázdniny v Provence - 583 tis.

11. Deepwater Horizon: Moře v plamenech - 508 tis.
12. Sully: Zázrak na řece Hudson - 456 tis.
13. Obr Dobr - 341 tis.
14. Sedm statečných - 283 tis.
15. Lovecká sezóna: Strašpytel - 181 tis.
16. Doba ledová: Mamutí drcnutí - 131 tis.
17. Buchty a klobásy - 100 tis.
18. Rodinné štěstí - 92 tis. (premiéra)
19. Cafe society - 83 tis.
20. Mechanik zabiják: Vzkříšení - 78 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY