Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 7. 10. 2016 - 13. 10. 2016

TV tipy: Komorník bojuje s temnými stíny a mění se v havrana

Vydáno: 07.10.2016 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Venku začínají podzimní plískanice, televize ale ke sledování svých programů moc nelákají. Atraktivní premiéry tedy nečekejte, protože přednost dostaly osvědčené hity, mezi něž se vklínily slušné, ale zapomenutelné žánrovky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Temné stíny (Dark Shadows) (pátek 7. 10., Nova Cinema, 20.00 - 22.30 / sobota 8. 10., 01.10 - 03.00)

Český plakát filmu Temné stíny / Dark ShadowsKomediální horor patří k tomu horšímu, co v poslední době natočil kdysi hojně vzývaný Tim Burton. Ten dává zavzpomínat na svá nejlepší léta pouze v bizarní výpravě a kostýmech, potemnělé atmosféře a hudbě Dannyho Elfmana, které jsou opravdu vynikající a skvěle fungují. To se nedá říct o příběhu, který je zbytečně komplikovaný a překombinovaný a slavný tvůrce chvílemi jako by nevěděl kudy kam. Závěrečná třetina se pak mění v pouhou nenápaditou přehlídku digitálních efektů a rádoby vtipných momentů. Na lehkém nadprůměru nicméně snímek udržuje obsazení, v němž vynikají Johnny Depp, který znovu hraje variaci na divnou a šílenou postavu, výborné Michelle PfeifferChloë Grace Moretz, nad všemi ale ční výtečná Eva Green, která tu prokázala slušný komediální potenciál. Více hledejte v naší recenzi.

Zajímavost: Snímek vychází ze stejnojmenného seriálu z roku 1966.

Český trailer filmu Temné stíny / Dark Shadows
Pod sluncem tma (sobota 8. 10., ČT2, 13.05 - 14.25)

Plakát filmu  / Pod sluncem tmaČeským lvem oceněný dokument je zdánlivě obyčejný, na druhý pohled ale ukrývá mnoho témat k zamyšlení. Režisér a scenárista Martin Mareček v něm vypráví o tom, jak dva Češi zavádějí v Africe elektřinu a s čím vším se při tom musí potýkat, může se tudíž opřít o originální téma. Na to pak navěšuje různé úvahy o střetu dvou diametrálně odlišných kultur, snaze pracovat v extrémních a nezvyklých podmínkách a v neposlední řadě ukazuje všudypřítomnou bídu a zaostalost. Díky natáčení na fotoaparát navíc snímek působí autenticky a tím pádem nemá v plánu diváka oslnit nádhernými záběry nekonečné přírody. Někomu může vadit, že určité věci se tu opakují a film se chvílemi točí v kruhu, to by ale na zajímavém zážitku nemělo moc měnit. O netradičním počinu na sobotní odpoledne se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Jde o vůbec první český film natáčený fotoaparátem.

Originální trailer filmu / Pod sluncem tma
Probudím se včera (sobota 8. 10., Nova, 20.20 - 23.00 / neděle 9. 10., Nova Cinema, 15.40 - 18.10)

Plakát filmu  / Probudím se včeraČtyři roky stará česká komedie s prvky sci-fi je slušnou podívanou, svůj potenciál ale ani zdaleka nevytěžila. Režírující Miloslav Šmídmajer v ní selhává zejména ve střídání dvou časových rovin - zatímco ta z minulosti poměrně funguje, je částečně vtipná a mnohým divákům při ní můžou vytanout nostalgické vzpomínky, ta současná je skoro tragická, křečovitá a obsahuje plno viditelného product placementu, čímž se mění v nechtěně směšnou. V hlavních rolích se naštěstí objevují Jiří Mádl a Eva Josefíková, které doplňují třeba Filip Blažek, Svatopluk Skopal nebo Viktor Preiss, díky nimž je film vesměs zajímavý. Když nad různými časovými paradoxy a podivným střihem nebudete příliš přemýšlet, měli byste si užít slušnou víkendovou oddechovku, naší recenzi navzdory.

Zajímavost: Králíka Waldemara si zahráli celkem tři králíci.

Český trailer filmu Probudím se včera
Havran (The Raven) (sobota 8. 10., Prima Cool, 22.40 - 01.05)

Plakát filmu Havran / The RavenKoprodukční mysteriózní thriller měl sice náběh na originální dílo, výsledek ale zůstal někde na půli cesty. Režírující James McTeigue rozhodně nemá problém s potemnělou atmosférou, atraktivní vizuální stránkou a velmi solidní dobovou výpravou, která působí dost autenticky. Také akce je zajímavá a vesměs slušná. Horší je to s příběhem, jenž se snaží kombinovat ta nejznámější díla spisovatele Edgara Allana Poea, což se mu ale nedaří a připomíná to nemastný neslaný filmový guláš, který je předvídatelný a pro ty, co osobu autora znají, někdy až urážející. Samotný závěr pak je zcela mimo a je pouze přehlídkou "cool" záběrů. V hlavní roli se objeví poněkud unylý John Cusack, jemuž dělají společnost například Luke Evans, Brendan Gleeson nebo Alice Eve. Více o této žánrové a zapomenutelné jednohubce prozradí naše recenze.

Zajímavost: Cusack kvůli roli zhubl jedenáct kilogramů.

Český trailer filmu Havran / The Raven
Násilní muži (The Violent Men) (neděle 9. 10., Fanda, 17.25 - 19.20 / pondělí 10. 10., 14.45 - 16.35 / čtvrtek 13. 10., 09.40 - 11.10)

Plakát filmu Násilní muži / The Violent MenU nás skoro neznámý western sice pochází z poloviny padesátých let, je ale dost netradiční a v mnohém předběhl svou dobu. Režírující Rudolph Maté v něm totiž zkombinoval tradiční prvky žánru s filmem noir, což v kombinaci s typicky dobovou barevností vypadá hodně zajímavě. To tedy znamená, že se soustředil i na děj, který je hodně propracovaný a sestává z množství dialogů a co se postav týče, není zcela černobílý. Potěší i poměrně dost nečekaných příběhových zvratů, skvělá práce s napětím a také to, že ženy tu nejsou jen na ozdobu, ale patří k zásadním hybatelkám děje. V hlavních rolích excelují Glenn Ford, Barbara Stanwyck a Edward G. Robinson. Škoda jen pomalejšího tempa a hudebního doprovodu, který se k filmu příliš nehodí. Nevysílaná klasika.

Zajímavost: Původně byl do hlavní role obsazen Broderick Crawford, ten ale na začátku natáčení spadl z koně a zranil se a musel ho tak nahradit Robinson.

Originální trailer filmu Násilní muži / The Violent Men
Nemocnice Parkland (Parkland) (neděle 9. 10., Nova Cinema, 20.00 - 22.00 / středa 12. 10., 01.10 - 02.40)

Plakát filmu Nemocnice Parkland / ParklandTři roky staré drama se těší spíše lehce nadprůměrným ohlasům, což může být dáno tím, že jde vlastně o počin na pomezí hraného dokumentu. Debutující režisér a scenárista Peter Landesmand se v něm věrně drží reálií a faktů, nic nepřekrucuje a snaží se ukázat bezprostřední dění po atentátu na JFK. To se mu daří jen částečně, neboť je až příliš popisný a nedokáže diváka strhnout. Výsledku moc nepřidá ani přehnaná patetičnost a zbytečné tlačení na emoce. Mnoho nedostatků kompenzují právě historická věrnost a výborné výkony, které obstarávají třeba Zac EfronPaul Giamatti, Marcia Gay Harden, Ron Livingston nebo Billy Bob Thornton. Neznámá žánrovka.

Zajímavost: Snímek si odbyl oficiální premiéru 22. listopadu 2013, tedy přesně padesát let po atentátu na JFK.

Oficiální trailer filmu Nemocnice Parkland / Parkland
Bosé nohy v parku (Barefoot in the Park) (pondělí 10. 10., ČT2, 22.00 - 23.40)

Plakát filmu Bosé nohy v parku / Barefoot in the ParkDnes už klasická romantická komedie je adaptací divadelní hry, což je na ní znát. Tehdy debutující Gene Saks se tedy pohybuje v jediné místnosti, kde se soustředí na scénář samotného autora předlohy Neila Simona, který vychází z realistické situace a je plný situačního humoru, hlášek a vtipných dialogů. Ty tvůrce doplňuje typicky dobovou barevností a umírněným střihem, který dává vyniknout komorní výpravě. V hlavních rolích excelují Robert Redford v málo viděné komediální poloze a Jane Fonda, mezi nimiž to potřebně jiskří a jejich špičkování patří k absolutním vrcholům filmu. V těch vedlejších pak stojí za zmínku minimálně na Oscara nominovaná Mildred Natwick. Škoda jen, že ke konci film dost výrazně ztrácí dech a jeho pointa není tak výrazná. Absolutní klasika.

Zajímavost: Film i hra jsou inspirovány Simonovým prvním manželstvím.

Originální trailer filmu Bosé nohy v parku / Barefoot in the Park
Rozpoutané peklo (Dante's Peak) (úterý 11. 10., Prima Max, 20.15 - 22.40 / středa 12. 10., 14.55 - 17.20)

Plakát filmu Rozpoutané peklo / Dante's PeakV našich končinách slušně, ale nikterak závratně hodnocený thriller je typickým produktem devadesátých let, kdy byly podobné žánrovky o nevyzpytatelných přírodních živlech v módě. Režírující Roger Donaldson měl možná trošku vyšší ambice, čemuž odpovídají povedená vizuální stránka a efekty, bohužel dostal k dispozici příběh, který mu to neumožňuje. Ten se totiž místo očekávané katastrofy nepochopitelně soustředí na rodinné drama, které se neobejde bez tuny klišé a především bez do očí bijících nesmyslů, které výsledný dojem dost kazí. Ten naopak vylepšují tehdy aktuální James Bond Pierce Brosnan a Linda Hamilton. Příjemná oldschoolová záležitost na úterní večer.

Zajímavost: Jako vulkanický popel použili filmaři ohořelé noviny.

Oficiální trailer filmu Rozpoutané peklo / Dante's Peak
Komorník (The Butler) (úterý 11. 10., ČT art, 21.05 - 23.15)

Plakát filmu Komorník / The ButlerŽivotopisné drama, které mělo určité oscarové ambice, může neamerickému divákovi připadat nudné a nezáživné. To je do značné míry dáno tím, že režisér a spoluscenárista Lee Daniels se nevyhýbá několika rodinným klišé a pracuje s příběhem, který je příliš epizodický a dost rozvleklý a pomalý. Přitom dokáže ohromit dobovou atmosférou a opulentními scénami z různých banketů a nabídnout pohled do zákulisí Bílého domu, o němž se toho tolik neví. V hlavních rolích excelují Forest WhitakerOprah Winfrey, nejzajímavější jsou ovšem roličky prezidentů, v nichž se objeví Robin Williams, John Cusack, James Marsden, Liev Schreiber a Alan Rickman. Podrobnosti hledejte v naší recenzi.

Zajímavost: Hlavní charakter je inspirován Eugenem Allenem, který v Bílém domě obsluhoval přes třicet let.

Český trailer filmu Komorník / The Butler
Rychlejší (Faster) (čtvrtek 13. 10., Nova, 23.20 - 01.10 / pátek 14. 10., Nova Cinema, 03.00 - 04.35)

Plakát filmu Rychlejší / FasterDva roky staré akční drama se v zahraničí těší o něco lepšímu hodnocení než u nás, na tom ale asi tolik nesejde, protože jde o ryzí béčkovou zábavu bez ambicí. Režírující George Tillman, Jr. sice začne příjemně nekompromisně, postupem času ale trošku zvolní a akce ustupuje dialogům, což je škoda. Řešit příběh nemá smysl, protože nefunguje ani na elementární bázi logiky, což částečně zakrývají zdařilá kamera, některé efektní záběry a solidní, i když přepálená akce. Hlavní roli ztvárnil spolehlivý Dwayne Johnson, vedle něhož poznáte určitě Billyho Boba Thorntona, Maggie Grace, Carlu Gugino nebo Toma Berengera. Nenáročná večerní oddechovka.

Zajímavost: Podle režiséra je tento film poctou akčním snímkům ze sedmdesátých let.

Originální trailer filmu Rychlejší / Faster

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Tim Burton natočí film o gigantické ženě (02.02.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Zimní prázdniny (24.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu