Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV recenze: Ash vs Evil Dead II. - Home

TV recenze: Ash vs Evil Dead II. - Home

Vydáno: 04.10.2016 18:44 v sekci Články | Televize - Václav Limberk

Na televizní obrazovky se ve druhé sezóně vrací televizní série Ash vs Evil Dead. V prvním díle nazvaném "Home" se Ash vrací do svého rodného městečka Elk Grove, aby pokračoval v nikdy nekončícím boji se Zlem.

Ash vs Evil Dead - HomeRecenzoval/a Václav Limberk dne 04.10.2016 18:44. Na televizní obrazovky se ve druhé sezóně vrací televizní série Ash vs Evil Dead. V prvním díle nazvaném "Home" se Ash vrací do svého rodného městečka Elk Grove, aby pokračoval v nikdy nekončícím boji se Zlem. Hodnocení: 4.5

Ash vs Evil Dead - Home

"Ash vs Evil Dead" Home
Komedie / Horror / Fantazie
2016

Režie: Rick Jacobson
Scénář: Ivan Raimi, Sam Raimi, Tom Spezialy
Herci: Bruce Campbell, Lucy Lawless, Ray Santiago, Dana DeLorenzo, Michelle Hurd, Lee Majors, Stephen Lovatt

SDÍLET:    
Po úspěšném vstupu na televizní obrazovky minulý rok se vrací série Ash vs Evil Dead z originální produkce stanice STARZ. V první sérii jsme sledovali zestárlého Ashleyho Williamse, kterého ale všichni známe jako Ashe, hrdinu filmové trilogie o Smrtelném zlu, které(ho) na svět přivedl už v roce 1981 režisér Sam Raimi v dnes už zkultovnělém hororu Lesní duch. S každým dalším dílem se do původně hororové atmosféry mísil humor, takže druhý díl Smrtelné zlo 2 byl horor s komediálními prvky, zatímco závěr trilogie Armáda temnot byl už nefalšovanou komedií s hororovými prvky.

Fotografie z filmu Ash vs Evil Dead - Home / Není tedy divu, že i televizní podoba Smrtelného zla má výrazné komediální ladění, a tento trend nastolený v první sérii se v ještě znatelnější míře objevuje i v prvním díle druhé série "Ash vs Evil Dead" Home režírovaném Rickem Jacobsonem podle scénáře Sama Raimiho, Ivana Raimiho a Toma Spezialyho, který měl oficiální televizní premiéru 2. října 2016. Pokud jste ještě první sérii neviděli, pak následující odstavec přeskočte, obsahuje SPOILERY.

V minulé sérii (v závěrečném díle) jsme sledovali Ashe (Bruce Campbell), kterak se se svými dvěma přáteli Pablem (Ray Santiago) a Kelly (Dana DeLorenzo) vrací na chatu - místo, kde to vše před lety začalo, v domnění, že zde vše také skončí. A také to vše - po dohodě s Ruby (Lucy Lawless), která Ashovi nabídla "příměří" (klidný život v Jacksonville na Floridě i se svými přáteli) výměnou za Knihu mrtvých - Necronomicon, skončilo. Ale ne nadlouho.

Ray Santiago, Dana DeLorenzo ve filmu Ash vs Evil Dead - Home / A tak se v prvním díle druhé série musí Ash chtě nechtě vrátit do svého rodného městečka Elk Grove v Michiganu poté, co si ho na pomoc zavolá Ruby, která nezvládá roli, kterou na sebe dobrovolně vzala. Ash (a Pablo s Kelly) tedy vyrází na místo, kde dlouhá léta nebyl, aby zde potkal svého otce Brocka (Lee Majors), který svého syna vítá s typickými kousavými poznámkami, které jsou charakteristické i pro Ashe samotného. Ash se také v místním baru plném místních, kteří Elk Grove nikdy neopustili a Ashe proto považují za zrádce a cizince, setkává se svou (zřejmě) dětskou láskou Lindou (Michelle Hurd), která je nyní provdaná za místního šerifa Emeryho (Stephen Lovatt), který by stejně jako místní byl nejradši, kdyby Ash zase co nejdříve město opustil. Ash zde ale má svůj úkol.

Ok. V první sérii se povedl přenos z filmu do televize a ukázalo se, že forma televizního seriálu po deseti zhruba půlhodinových dílech je stejně vhodná, ba možná i vhodnější než zdánlivě nepřenositelná forma celovečerních filmů. Především se ale ukázalo, že postava Ashe lety sice zestárla, ale mnohem více získala - zkušenosti a také, a to je zřejmě podstata úspěchu celého podniku, humorný nadhled tolik typický pro tohoto "starého pardála", který už má něco za sebou.

Lucy Lawless, Ray Santiago, Bruce Campbell, Dana DeLorenzo při natáčení filmu  / Ash vs Evil DeadZatímco mladý Ash se změnil z původně obyčejného tuctového mladíka v dalších dílech na mýtického archetypálního hrdinu, starý Ash, to je už úplně jiná kapitola. S přehledem starého vlka a se svými typickými sebeironickými hláškami má vše na háku. A to je neobyčejně přitažlivý rys této postavy. A je to právě především Bruce Campbell, jehož zásluhou je sledování Ash vs Evil Dead kromobyčejně povznášejícím zážitkem. Nebýt jeho, neměl by celý tento podnik smysl.

Ash se tedy vrací v plné parádě a s ním i celá tato jedinečná série. Ať už se bude dál dít cokoliv, věřím tomu, že díky hlavnímu představiteli to bude stále stát za to. Zda tomu tak skutečně bylo, se dozvíme po konci druhé série, jejíž recenzi vám pak přineseme. 

Originální trailer druhé série Ash vs Evil Dead

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
9/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 42. týden
Kinopremiéry: Králové zlodějů hledají na Halloween čarodějovy hodiny, protože chtějí letět na Mars Hned deset různorodých novinek odstartuje tento týden v kinech. Tou nejatraktivnější je bezesporu hororový Halloween, který oživuje slavnou značku, mimo pozornost asi nezůstane ani fantasy Čarodějovy hodiny s Jackem Blackem.... čtěte zde
Vydáno: 17.10.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Halloween 7/10
Recenze: Halloween konečně s noblesou zakončuje hororový fenomén Nový Halloween je přímým pokračováním původního Halloweenu z roku 1978, které konečně přichází s důstojným završením série a zadostiučiněním pro postavu hlavní hrdinky v podání Jamie Lee Curtis. čtěte zde
Vydáno: 16.10.2018 14:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Top 20 ČR: 41. Týden
Top 20 ČR: Venom vládne dále Marvelovský akčňák Venom dále vládne domácím kinům. Jeho kralování neohrozila ani premiéra dramatu První člověk. čtěte zde
Vydáno: 16.10.2018 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 41. víkend
Box office: První člověk těsně poráží Ukradený Halloween V souboji novinek porazil První člověk těsně Husí kůži 2. Ani jedna ale nestačila na Venoma a Zrodila se hvězda. čtěte zde
Vydáno: 15.10.2018 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
První člověk 8/10
Recenze: První člověk - bude Chazelle opět sbírat Oscary? Oscarový režisér Damien Chazelle se po muzikálu La La Land vrací s životopisným dramatem První člověk, které sleduje přípravy amerických astronautů z NASA k letu na Měsíc. čtěte zde
Vydáno: 14.10.2018 18:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Prokletý klaun, Oldřich a Božena se za trnkovým keřem ocitají v elektrizující mlze (14.09.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- Alexandre Aja natočí horor "Crawl" (02.05.2018 18:15 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Nicholas Nickleby míří krotit důchodce do Chicaga (20.04.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- John Wick míří do televize (15.01.2018 17:59 v Novinky | Zprávy)
- Ash vs Evil Dead: třetí série se představuje v prvním traileru (01.11.2017 11:40 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Spider-Man: Homecoming – odlehčený návrat pavoučího kluka… ehm, muže (30.06.2017 15:00 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Hercules prožívá nadějný rok v zeleném pekle, bojuje s paradoxem času a volá matku (02.06.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- The Flash: Robert Zemeckis jako další kandidát na režii (17.05.2017 14:06 v Novinky | Zprávy)
- Sam Raimi se (možná) vydá do bermudského trojúhelníku (17.02.2017 10:37 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy roku 2016 podle filmserver.cz (07.01.2017 13:01 v Články | Žebříčky)
- TV recenze druhé série: Ash vs Evil Dead (19.12.2016 20:29 v Články | Televize)

PREMIÉRA TÝDNE   40/2018

Zrodila se hvězda
6/10

Hudební romantické drama o slavném zpěvákovi, který pomůže obyčejné talentované zpěvačce k zářné kariéře, je režijním debutem Bradleyho Coopera, který si sám zahrál hlavní mužskou roli a do ženské hlavní role obsadil Lady Gaga.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

The Aftermath (2x)
Miss Bala (2x)
The Possession of Hannah Grace (1x)
Halloween (7x)
Mars (1x)
Až přijde válka (1x)
Hovory s TGM (1x)
Králové zlodějů (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver