Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Soutěž o auto, zájezdy, notebooky - www.POJISTENI.cz
TV recenze: Ash vs Evil Dead II. - Home

TV recenze: Ash vs Evil Dead II. - Home

Vydáno: 04.10.2016 18:44 v sekci Články | Televize - Václav Limberk

Na televizní obrazovky se ve druhé sezóně vrací televizní série Ash vs Evil Dead. V prvním díle nazvaném "Home" se Ash vrací do svého rodného městečka Elk Grove, aby pokračoval v nikdy nekončícím boji se Zlem.

Ash vs Evil Dead - HomeRecenzoval/a Václav Limberk dne 04.10.2016 18:44. Na televizní obrazovky se ve druhé sezóně vrací televizní série Ash vs Evil Dead. V prvním díle nazvaném "Home" se Ash vrací do svého rodného městečka Elk Grove, aby pokračoval v nikdy nekončícím boji se Zlem. Hodnocení: 4.5

Ash vs Evil Dead - Home

"Ash vs Evil Dead" Home
Komedie / Horror / Fantazie
2016

Režie: Rick Jacobson
Scénář: Ivan Raimi, Sam Raimi, Tom Spezialy
Herci: Bruce Campbell, Lucy Lawless, Ray Santiago, Dana DeLorenzo, Michelle Hurd, Lee Majors, Stephen Lovatt

SDÍLET:    
Po úspěšném vstupu na televizní obrazovky minulý rok se vrací série Ash vs Evil Dead z originální produkce stanice STARZ. V první sérii jsme sledovali zestárlého Ashleyho Williamse, kterého ale všichni známe jako Ashe, hrdinu filmové trilogie o Smrtelném zlu, které(ho) na svět přivedl už v roce 1981 režisér Sam Raimi v dnes už zkultovnělém hororu Lesní duch. S každým dalším dílem se do původně hororové atmosféry mísil humor, takže druhý díl Smrtelné zlo 2 byl horor s komediálními prvky, zatímco závěr trilogie Armáda temnot byl už nefalšovanou komedií s hororovými prvky.

Fotografie z filmu Ash vs Evil Dead - Home / Není tedy divu, že i televizní podoba Smrtelného zla má výrazné komediální ladění, a tento trend nastolený v první sérii se v ještě znatelnější míře objevuje i v prvním díle druhé série "Ash vs Evil Dead" Home režírovaném Rickem Jacobsonem podle scénáře Sama Raimiho, Ivana Raimiho a Toma Spezialyho, který měl oficiální televizní premiéru 2. října 2016. Pokud jste ještě první sérii neviděli, pak následující odstavec přeskočte, obsahuje SPOILERY.

V minulé sérii (v závěrečném díle) jsme sledovali Ashe (Bruce Campbell), kterak se se svými dvěma přáteli Pablem (Ray Santiago) a Kelly (Dana DeLorenzo) vrací na chatu - místo, kde to vše před lety začalo, v domnění, že zde vše také skončí. A také to vše - po dohodě s Ruby (Lucy Lawless), která Ashovi nabídla "příměří" (klidný život v Jacksonville na Floridě i se svými přáteli) výměnou za Knihu mrtvých - Necronomicon, skončilo. Ale ne nadlouho.

Ray Santiago, Dana DeLorenzo ve filmu Ash vs Evil Dead - Home / A tak se v prvním díle druhé série musí Ash chtě nechtě vrátit do svého rodného městečka Elk Grove v Michiganu poté, co si ho na pomoc zavolá Ruby, která nezvládá roli, kterou na sebe dobrovolně vzala. Ash (a Pablo s Kelly) tedy vyrází na místo, kde dlouhá léta nebyl, aby zde potkal svého otce Brocka (Lee Majors), který svého syna vítá s typickými kousavými poznámkami, které jsou charakteristické i pro Ashe samotného. Ash se také v místním baru plném místních, kteří Elk Grove nikdy neopustili a Ashe proto považují za zrádce a cizince, setkává se svou (zřejmě) dětskou láskou Lindou (Michelle Hurd), která je nyní provdaná za místního šerifa Emeryho (Stephen Lovatt), který by stejně jako místní byl nejradši, kdyby Ash zase co nejdříve město opustil. Ash zde ale má svůj úkol.

Ok. V první sérii se povedl přenos z filmu do televize a ukázalo se, že forma televizního seriálu po deseti zhruba půlhodinových dílech je stejně vhodná, ba možná i vhodnější než zdánlivě nepřenositelná forma celovečerních filmů. Především se ale ukázalo, že postava Ashe lety sice zestárla, ale mnohem více získala - zkušenosti a také, a to je zřejmě podstata úspěchu celého podniku, humorný nadhled tolik typický pro tohoto "starého pardála", který už má něco za sebou.

Lucy Lawless, Ray Santiago, Bruce Campbell, Dana DeLorenzo při natáčení filmu  / Ash vs Evil DeadZatímco mladý Ash se změnil z původně obyčejného tuctového mladíka v dalších dílech na mýtického archetypálního hrdinu, starý Ash, to je už úplně jiná kapitola. S přehledem starého vlka a se svými typickými sebeironickými hláškami má vše na háku. A to je neobyčejně přitažlivý rys této postavy. A je to právě především Bruce Campbell, jehož zásluhou je sledování Ash vs Evil Dead kromobyčejně povznášejícím zážitkem. Nebýt jeho, neměl by celý tento podnik smysl.

Ash se tedy vrací v plné parádě a s ním i celá tato jedinečná série. Ať už se bude dál dít cokoliv, věřím tomu, že díky hlavnímu představiteli to bude stále stát za to. Zda tomu tak skutečně bylo, se dozvíme po konci druhé série, jejíž recenzi vám pak přineseme. 

Originální trailer druhé série Ash vs Evil Dead

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
9/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0

WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Holky na tahu 2/10
Recenze: Holky na tahu jsou agresivně nesympatické a nevtipné V americké mládeži nepřístupné komedii Holky na tahu hraje Scarlett Johansson kandidátku do senátu a budoucí nevěstu, které její nejlepší kamarádky z vysoké školy uspořádají rozlučku se svobodou. čtěte zde
Vydáno: 23.06.2017 15:31 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 23. 6. 2017 - 29. 6. 2017
TV tipy: Terminátor má skrytou vadu a dělá interview s kráskou, zvířetem a tučňáky z Madagaskaru Těsně před prázdninami se televize trochu vzchopily a nabízejí docela dost zajímavých premiér, jejichž přijetí ale nebylo jednoznačné. Vybírat tak můžete třeba z komediálního noiru Skrytá vada nebo kontroverzního Interview.... čtěte zde
Vydáno: 23.06.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Transformers: Poslední rytíř 6/10
Recenze: Pokračování Transformers: Poslední rytíř marně zakrývá dějový chaos maniakální akcí Film Transformers: Poslední rytíř je již pátým dílem této série, opět v režii Michaela Baye, leč naposledy. Ohlášena jsou přitom další dvě pokračování, ta ale bude muset režírovat někdo jiný. Možná bylo na čase. čtěte zde
Vydáno: 22.06.2017 13:56 v sekci Recenze | Premiéry
1
TOP 20 ČR: 24. týden
TOP 20 ČR: třetí Auta předjela Sparrowovu loď Pixar se se svou novinkou, pokračováním Auta 3 ujal, jak to tak bývá, vedení. Sesadil po třech týdnech Piráty z Karibiku, za nimiž zůstal remake Mumie. čtěte zde
Vydáno: 21.06.2017 16:00 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Kinopremiéry: 25. týden
Kinopremiéry: Transformers stíhají posledního rytíře a holky na tahu Pátý díl Transformers s podtitulem Poslední rytíř ovládne tento týden tuzemská kina. Srovnatelnou konkurenci nemá, neboť komedie Holky na tahu nevypadá nikterak zajímavě a zbylé dvě premiéry jsou vysloveně do počtu.... čtěte zde
Vydáno: 21.06.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Hercules prožívá nadějný rok v zeleném pekle, bojuje s paradoxem času a volá matku (02.06.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- The Flash: Robert Zemeckis jako další kandidát na režii (17.05.2017 14:06 v Novinky | Zprávy)
- Sam Raimi se (možná) vydá do bermudského trojúhelníku (17.02.2017 10:37 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy roku 2016 podle filmserver.cz (07.01.2017 13:01 v Články | Žebříčky)
- TV recenze druhé série: Ash vs Evil Dead (19.12.2016 20:29 v Články | Televize)
- Stroj času: průkopnická a nepřekonatelná Záhada Blair Witch (02.10.2016 10:50 v Recenze | Stroj času)
- Téma: 10 nejlepších filmů Willema Dafoa (24.07.2016 12:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   25/2017

Transformers: Poslední rytíř
6/10

Film Transformers: Poslední rytíř je již pátým dílem této série, opět v režii Michaela Baye, leč naposledy. Ohlášena jsou přitom další dvě pokračování, ta ale bude muset režírovat někdo jiný. Možná bylo na čase.


Chaty

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Battle of the Sexes (1x)
Stronger (1x)
Holky na tahu (5x)
Jurassic World: Fallen Kingdom (1x)
Baby Driver (1x)
Transformers: Poslední rytíř (8x)
Annabelle 2: Zrození zla (1x)
xXx: Návrat Xandera Cage (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver