Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
TV recenze: Ash vs Evil Dead II. - Home

TV recenze: Ash vs Evil Dead II. - Home

Vydáno: 04.10.2016 18:44 v sekci Články | Televize - Václav Limberk

Na televizní obrazovky se ve druhé sezóně vrací televizní série Ash vs Evil Dead. V prvním díle nazvaném "Home" se Ash vrací do svého rodného městečka Elk Grove, aby pokračoval v nikdy nekončícím boji se Zlem.

Ash vs Evil Dead - HomeRecenzoval/a Václav Limberk dne 04.10.2016 18:44. Na televizní obrazovky se ve druhé sezóně vrací televizní série Ash vs Evil Dead. V prvním díle nazvaném "Home" se Ash vrací do svého rodného městečka Elk Grove, aby pokračoval v nikdy nekončícím boji se Zlem. Hodnocení: 4.5

Ash vs Evil Dead - Home

"Ash vs Evil Dead" Home
Komedie / Horror / Fantazie
2016

Režie: Rick Jacobson
Scénář: Ivan Raimi, Sam Raimi, Tom Spezialy
Herci: Bruce Campbell, Lucy Lawless, Ray Santiago, Dana DeLorenzo, Michelle Hurd, Lee Majors, Stephen Lovatt

SDÍLET:    
Po úspěšném vstupu na televizní obrazovky minulý rok se vrací série Ash vs Evil Dead z originální produkce stanice STARZ. V první sérii jsme sledovali zestárlého Ashleyho Williamse, kterého ale všichni známe jako Ashe, hrdinu filmové trilogie o Smrtelném zlu, které(ho) na svět přivedl už v roce 1981 režisér Sam Raimi v dnes už zkultovnělém hororu Lesní duch. S každým dalším dílem se do původně hororové atmosféry mísil humor, takže druhý díl Smrtelné zlo 2 byl horor s komediálními prvky, zatímco závěr trilogie Armáda temnot byl už nefalšovanou komedií s hororovými prvky.

Fotografie z filmu Ash vs Evil Dead - Home / Není tedy divu, že i televizní podoba Smrtelného zla má výrazné komediální ladění, a tento trend nastolený v první sérii se v ještě znatelnější míře objevuje i v prvním díle druhé série "Ash vs Evil Dead" Home režírovaném Rickem Jacobsonem podle scénáře Sama Raimiho, Ivana Raimiho a Toma Spezialyho, který měl oficiální televizní premiéru 2. října 2016. Pokud jste ještě první sérii neviděli, pak následující odstavec přeskočte, obsahuje SPOILERY.

V minulé sérii (v závěrečném díle) jsme sledovali Ashe (Bruce Campbell), kterak se se svými dvěma přáteli Pablem (Ray Santiago) a Kelly (Dana DeLorenzo) vrací na chatu - místo, kde to vše před lety začalo, v domnění, že zde vše také skončí. A také to vše - po dohodě s Ruby (Lucy Lawless), která Ashovi nabídla "příměří" (klidný život v Jacksonville na Floridě i se svými přáteli) výměnou za Knihu mrtvých - Necronomicon, skončilo. Ale ne nadlouho.

Ray Santiago, Dana DeLorenzo ve filmu Ash vs Evil Dead - Home / A tak se v prvním díle druhé série musí Ash chtě nechtě vrátit do svého rodného městečka Elk Grove v Michiganu poté, co si ho na pomoc zavolá Ruby, která nezvládá roli, kterou na sebe dobrovolně vzala. Ash (a Pablo s Kelly) tedy vyrází na místo, kde dlouhá léta nebyl, aby zde potkal svého otce Brocka (Lee Majors), který svého syna vítá s typickými kousavými poznámkami, které jsou charakteristické i pro Ashe samotného. Ash se také v místním baru plném místních, kteří Elk Grove nikdy neopustili a Ashe proto považují za zrádce a cizince, setkává se svou (zřejmě) dětskou láskou Lindou (Michelle Hurd), která je nyní provdaná za místního šerifa Emeryho (Stephen Lovatt), který by stejně jako místní byl nejradši, kdyby Ash zase co nejdříve město opustil. Ash zde ale má svůj úkol.

Ok. V první sérii se povedl přenos z filmu do televize a ukázalo se, že forma televizního seriálu po deseti zhruba půlhodinových dílech je stejně vhodná, ba možná i vhodnější než zdánlivě nepřenositelná forma celovečerních filmů. Především se ale ukázalo, že postava Ashe lety sice zestárla, ale mnohem více získala - zkušenosti a také, a to je zřejmě podstata úspěchu celého podniku, humorný nadhled tolik typický pro tohoto "starého pardála", který už má něco za sebou.

Lucy Lawless, Ray Santiago, Bruce Campbell, Dana DeLorenzo při natáčení filmu  / Ash vs Evil DeadZatímco mladý Ash se změnil z původně obyčejného tuctového mladíka v dalších dílech na mýtického archetypálního hrdinu, starý Ash, to je už úplně jiná kapitola. S přehledem starého vlka a se svými typickými sebeironickými hláškami má vše na háku. A to je neobyčejně přitažlivý rys této postavy. A je to právě především Bruce Campbell, jehož zásluhou je sledování Ash vs Evil Dead kromobyčejně povznášejícím zážitkem. Nebýt jeho, neměl by celý tento podnik smysl.

Ash se tedy vrací v plné parádě a s ním i celá tato jedinečná série. Ať už se bude dál dít cokoliv, věřím tomu, že díky hlavnímu představiteli to bude stále stát za to. Zda tomu tak skutečně bylo, se dozvíme po konci druhé série, jejíž recenzi vám pak přineseme. 

Originální trailer druhé série Ash vs Evil Dead

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
9/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0

WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Thelma 7/10
Recenze: Thelma je mysteriózním střetem křesťanské víry a lesbické sexuality Norské umělecké drama o probouzející se dívčí sexualitě a zakázané lásce, jejímuž naplnění brání náboženská bariéra, připomíná tematicky příbuzné filmy Neon Demon a Raw. čtěte zde
Vydáno: 15.12.2017 14:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 12. 2017 - 21. 12. 2017
TV tipy: Paddington, řidič aut a Seabiscuit uhánějí do Země zítřka Předvánoční televizní výběr neukrývá žádnou zásadní novinku, premiér je v něm ale hned několik. K těm nejvýraznějším patří rodinný snímek Paddington a disneyovský propadák Země zítřka, vidět můžete i dostihového... čtěte zde
Vydáno: 15.12.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Star Wars: Poslední z Jediů 9/10
Recenze: Star Wars: Poslední z Jediů - šťavnatý prostředek trilogie Nové Hvězdné války jsou tradičně nejočekávanějším filmem roku. Prostřední část sequelové trilogie vnáší do známého syžetu celou řadu neotřelých nápadů, skutečně nečekané příběhové zvraty a důležité (i... čtěte zde
Vydáno: 13.12.2017 17:10 v sekci Recenze | Premiéry
0
Kinopremiéry: 50. týden
Kinopremiéry: Obávaný poslední z Jediů vyzve Seveřanku Thelmu Jako už tradičně je poslední velkou premiérou roku film ze světa Star Wars, tentokrát dokonce regulérní osmá epizoda. A je logické, že srovnatelnou konkurenci nemá, alternativou tak budiž tři evropská dramata a jedna komedie. čtěte zde
Vydáno: 13.12.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Jumanji: Vítejte v džungli 4/10
Recenze: V Jumanji: Vítejte v džungli se z deskové hry stala videohra bez pravidel V pokračování dobrodružného filmu Jumanji z roku 1995 se stejnojmenná desková hra přetvoří ve videohru, která vcucne několik teenagerů do svého herního světa uprostřed džungle. čtěte zde
Vydáno: 12.12.2017 21:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Ash vs Evil Dead: třetí série se představuje v prvním traileru (01.11.2017 11:40 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Spider-Man: Homecoming – odlehčený návrat pavoučího kluka… ehm, muže (30.06.2017 15:00 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Hercules prožívá nadějný rok v zeleném pekle, bojuje s paradoxem času a volá matku (02.06.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- The Flash: Robert Zemeckis jako další kandidát na režii (17.05.2017 14:06 v Novinky | Zprávy)
- Sam Raimi se (možná) vydá do bermudského trojúhelníku (17.02.2017 10:37 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy roku 2016 podle filmserver.cz (07.01.2017 13:01 v Články | Žebříčky)
- TV recenze druhé série: Ash vs Evil Dead (19.12.2016 20:29 v Články | Televize)

PREMIÉRA TÝDNE   50/2017

Star Wars: Poslední z Jediů
9/10

Nové Hvězdné války jsou tradičně nejočekávanějším filmem roku. Prostřední část sequelové trilogie vnáší do známého syžetu celou řadu neotřelých nápadů, skutečně nečekané příběhové zvraty a důležité (i šokující) kroky ve vývoji postav.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Thelma (7x)
Bright (1x)
Paříž 15:17 (1x)
Anihilace (1x)
Star Wars: Poslední z Jediů (3x)
Black Panther (1x)
Jumanji: Vítejte v džungli! (7x)
Altered Carbon (4x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver