Box Office: Burtonova fantasy porazila hořící olejáře

Vydáno: 03.10.2016 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Burtonova fantasy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti ovládla čelo žebříčku přelomu září a října, když porazila katastrofické drama Deepwater Horizon: Moře v plamenech.
Asa Butterfield, Eva Green ve filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti / Miss Peregrine's Home for Peculiar ChildrenTim Burton se na konci září vrátil s novinkou, fantasy YA adaptací Ransoma Riggse Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, která otevřela za 28,5 milionu oproti 110mil. rozpočtu, což zhruba splnilo předběžná očekávání a je to zhruba stejný výsledek jako v případě filmu Temné stíny, který otevřel za 29,6 v roce 2012. Burton nezaznamenal velký hit od Alenky v říši divů, která v roce 2010 otevírala přes hranici sto milionů a zaznamenala enormní úspěch po celém světě.

Na druhém místě se octla druhá z novinek, nákladné (stejný rozpočet jako u Burtona) katastrofické drama Petera Berga Deepwater Horizon: Moře v plamenech, které otevřelo jen za 20,6 milionu, což je vzhledem k velkému rozpočtu dost slabý výsledek. Přitom předchozí Bergův snímek Na život a na smrt také s Markem Wahlbergem otevřel v široké distribuci skoro dvakrát lépe (cca 38 mil.). Jde tedy rozhodně o zklamání. 

Mark Wahlberg ve filmu Deepwater Horizon: Moře v plamenech / Deepwater HorizonNa trojce je minule první, poměrně úspěšný remake Sedm statečných, který za dva týdny vydělal už zhruba 62 milionů. Čtvrté jsou minulý víkend druhé Čapí dobrodružství a za nimi pak je Sully: Zázrak na řece Hudson, který už po čtyřech týdnech dokázal překonat hranici jednoho sta milionu a momentálně jde o třetí nejvýdělečnější snímek režiséra Clinta Eastwooda po filmech Americký sniper (350 mil.) a Gran Torino (148 mil.).

Nejhůře pak z novinek dopadla komedie Zilionáři, která skončila až šestá s pouhými 6,6 miliony. Na sedmičce se pak umístilo expandující sportovní drama od Disneyho Queen of Katwe o šachovém géniovi z Ugandy, které vydělalo ale jen něco kolem tří milionů, což je málo. 

Příští víkend budou otevírat historický epos Zrození národa, thriller Dívka ve vlaku a komedie Middle School: The Worst Years of My Life od režiséra Steve Carra

BOX OFFICE: VÍKEND OD 30. ZÁŘÍ 2016

 1. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti 28,5 mil. (novinka)
 2. Deepwater Horizon: Moře v plamenech 20,6 mil. (novinka)
 3. Sedm statečných 15,7 mil.
 4. Čapí dobrodružství 13,8 mil.
 5. Sully: Zázrak na řece Hudson 8,4 mil.
 6. Zilionáři 6,6 mil. (novinka)
 7. Queen of Katwe 2,6 mil.
 8. Smrt ve tmě 2,3 mil.
 9. Dítě Bridget Jonesové 2,3 mi.
10. Snowden 2 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY