Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 36. týden

Kinopremiéry: Sully a Nick Cave hrají o život

Vydáno: 07.09.2016 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Největším tahákem aktuální šestice premiér je určitě skutečný příběh hrdinného pilota Sullyho, kterého si v režii Clinta Eastwooda zahrál Tom Hanks. Dále pak startují ryze rodinný animák, teenagerská sci-fi nebo tuzemské drama.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Sully: Zázrak na řece Hudson (Sully) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Sully: Zázrak na řece Hudson / SullyDrama vycházející ze skutečných událostí skrývá hned několik diváckých lákadel. Tím menším je tentokráte atraktivní téma opírající se o reálnou situaci, tím větším pak to, že při jeho výrobě se sešly dvě legendy a ikony moderní kinematografie a držitelé celkem čtyř Oscarů - režisér Clint Eastwood a představitel hlavní role Tom Hanks. Je jasné, že ambice tohoto počinu nejsou úplně nízké a taktéž očekávání budou trochu jiná než u "běžného" filmu. Vzhledem k tomu, že ohlasy jsou zatím hodně solidní a hovoří o tom, že šestaosmdesátiletý (!) tvůrce pořád dokáže překvapit, se asi není čeho bát. Ještě doplňme, že v dalších úlohách se objeví třeba Aaron Eckhart nebo Laura Linney. Premiéra týdne.

Synopse: Kapitán Chesley "Sully" Sullenberger (Tom Hanks) v lednu 2009 nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil 155 životů pasažérů na jeho palubě. Veřejnost a média sice mluvila o naprosto ojedinělém činu dokazujícím jeho mimořádné schopnosti, probíhající vyšetřování málem zničilo jeho pověst a kariéru.

Zajímavost: Film vychází z autobiografické knihy Chesleyho Sullenberga Highest Duty.

Český trailer filmu Sully: Zázrak na řece Hudson / Sully
Nerve: Hra o život (Nerve) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Nerve: Hra o život / NervePrakticky s minimální propagací přichází do tuzemských kin dobrodružné sci-fi o tajemné virtuální hře. Co od něj čekat, lze odhadovat jen těžko a představu tak budou mít jen ti, kteří četli literární předlohu Jeanne Ryan. Filmografie režírujícího dua Henry Joost a Ariel Schulman vzbuzuje spíš pochybnosti než nějaké natěšení a představitele hlavních rolí Emmu Roberts a Davea Franca zná také málokdo, což situaci moc neusnadňuje. Vycházet se ale dá z početných ohlasů, které jsou vesměs spokojené a hovoří o slušné žánrovce, která poměrně baví. Tak věřme, že je to pravda.

Synopse: Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla on-line hře vadí - nevadí. Z původně nevinné zábavy se ale stává něco mnohem horšího, když se ukáže, že každý její krok sleduje a manipuluje anonymní společenství tzv. pozorovatelů. Dokáže se dívka z jejich područí vymanit?

Český trailer filmu Nerve: Hra o život / Nerve
Lovecká sezóna: Strašpytel (Open Season: Scared Silly) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Lovecká sezóna: Strašpytel / Open Season: Scared SillyDůvod, proč se do kin podívá čtvrté pokračování pouze průměrně přijímané animované série, je celkem jasný - rodiny s dětmi mají velký komerční potenciál a v současnosti je nabídka tak velká, že se vyplatí zkusit uspět. Nic jiného za tím nehledejte, protože podle dostupných ohlasů je snímek celovečerního debutanta Davida Feisse nudný, nezáživný a především ryze infantilní, takže rodiče budou jen s největší pravděpodobností trpěný doprovod. Mrzet nás nemusí ani dabing, neboť originální hlasová účast není nijak hvězdná. Bez dětí tohle nemá cenu.

Synopse: Grizzly Boog se sice úspěšně zabydlel v divočině, jeho instinkty domácího mazlíčka v něm však pořád přetrvávají. Jedním takovým je strach, takže není divu, že když slyší historku o vlkodlakovi z místních lesů, začne mu být ten trošku nepohodlný. Jeho kamarádi se ho ale rozhodnou ze strachu vyléčit, a to dost svérázně - terapií strašením. Ta se jim ale trochu vymkne a nakonec se začnou bát úplně všichni.

Český trailer filmu Lovecká sezóna: Strašpytel / Open Season: Scared Silly
Nick Cave: One More Time with Feeling (One More Time with Feeling) (Aerofilms)

Český plakát filmu Nick Cave: One More Time with Feeling / One More Time with FeelingDen před vydáním nového alba charismatického písničkáře, spisovatele a básníka Nicka Cavea vstupuje celosvětově do kin dokument, který odhaluje něco ze zákulisí jeho natáčení. Režisér Andrew Dominik láká i na hodně osobní zpověď kultovního umělce, jemuž loni tragicky zemřel syn, což samozřejmě jeho tvorbu ovlivnilo. O kvalitách dokumentu se budou muset fanoušci jít přesvědčit sami, neboť recenze se čekat nedají a navíc mají hodně unikátní možnost sdílet své pocity se všemi podobně naladěnými lidmi na celém světě. Ti pravověrní by váhat neměli.

Synopse: Nick Cave se svou kapelou the Bad Seeds vydá 9. září album Skeleton Tree. Fanouškům ho den před uvedením představí netradičním způsobem - jednorázovou celosvětovou projekcí filmu, který zaznamenává nejen vznik tohoto alba, ale také intimní zpověď samotného autora, jehož život ovlivnila v létě 2015 tragická smrt jeho patnáctiletého syna.

Český trailer filmu Nick Cave: One More Time with Feeling / One More Time with Feeling
Chronic (Chronic) (Film Europe)

Český plakát filmu Chronic / ChronicVzhledem k tématu mexicko-francouzského dramatu je jasné, že nepůjde o nějak veselou podívanou, ba naopak. To by ale vadit asi nemělo, protože snímek je určen náročnějšímu divákovi, který se nebojí alternativních nabídek. Jméno režiséra a scenáristy Michela Franca řekne něco jen málokomu, nejznámější tváří tak zůstává Tim Roth v jedné z mála svých hlavních rolí. Ohlasy a komentáře jsou poměrně solidní a upozorňují na opravdu depresivní atmosféru, prvotřídní herecké výkony a pro někoho šokující závěr, který se dá interpretovat různě. Neveselá premiéra.

Synopse: David (Tim Roth) pracuje jako paliativní ošetřovatel těch, kteří čekají na smrt - často jako na vysvobození z nesmírného utrpení - proto pro něj "zubatá" není ničím tabuizovaným a děsivým. Všichni klienti ho mají rádi, neboť je klidný, uzavřený a velmi soucitný. Co ho ale na blízkosti smrti tak přitahuje? Jaké trauma z minulosti ho sužuje? A není jeho vztah s klienty až příliš těsný?

Český trailer filmu Chronic / Chronic
Zloději zelených koní (CinemArt CZ)

Plakát filmu  / Zloději zelených koníTuzemské drama je jednou velkou neznámou, protože jeho synopse je dost všeobecná a příliš toho nenaznačuje, což u nás nebývá úplně obvyklé. Proto si musíme vystačit s fakty, která jsou taková, že režisérem a spoluscenáristou je televizí ostřílený Dan Wlodarczyk, na scénáři se podílel také Petr Jarchovský a v hlavní roli se objevuje Pavel Liška. S jistotou tak můžeme říct snad jen to, že nepůjde o divácký film, ale snad o jakýsi přemýšlivější počin, který bude vyžadovat spolupráci publika a bude chtít víc než jen prvoplánově pobavit. Zda se mu to ovšem povede, je ve hvězdách.

Synopse: Pro kopáče vltavínů se ilegální těžba těchto kamenů stává nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy. Pohybují se za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě až do hořkého vystřízlivění.

Originální trailer filmu Zloději zelených koní

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 10: deset nejlepších filmů Harveyho Keitela (13.05.2023 11:25 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Asteroid City Wese Andersona má první trailer (30.03.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Sestry v sedle hájí čest zlodějů (29.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Železný stisk Spider-Mana je mimořádnou událostí (17.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zlaté maliny 2023: nejhorším filmem je Blondýnka (12.03.2023 09:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Harold a Maude se vydávají přes hranici najít 99 domovů (10.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Možná řeknu ano (07.03.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část (25.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Muž jménem Otto klepe na dveře a žádá spravedlnost pro Emetta Tilla (01.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu