Natočí Sam Mendes "Jakub a obří broskev"?

Vydáno: 27.08.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Sam Mendes momentálně vyjednává se studiem Disney o hrané verzi animáku Jakub a obří broskev podle knihy Roalda Dahla. Podle Dahlových knih už byla natočena řada filmů včetně letošního Obra Dobra.
Fotografie z filmu Jakub a obří broskev / James and the Giant PeachStudio Disney plánuje celou řadu hraných verzí svých animovaných snímků. Jedním z nich je i chystaná hraná verze titulu Jakub a obří broskev, který v animované podobě natočil Henry Selick. O hrané verzi nyní Disney zahájil debaty s režisérem Samem Mendesem. Podle knihy Roalda Dahla napsal scénář Nick Hornby. Příběh Jakuba a obří broskve je o sirotkovi Jakubovi žijícím u tří zlých tetiček. Pomocí kouzel se Jakub spřátelí s hmyzem v lidské velikosti a létající obrovskou broskev používá jako dopravní prostředek, který mu umožní cestovat na nejrůznější místa.

Jakub a obří broskev není první Dahlovou knihou, která byla pro film adaptována. Asi nejznámějším filmem podle jeho knihy je Karlík a továrna na čokoládu, kterou adaptoval i Mendes jako muzikál pro divadlo v roce 2013. Letos byl uveden v kinech další snímek podle Dahlovy knihy, kterým je Obr Dobr, který jde u nás do kin příští týden. Právě Obr Dobr ale v USA propadl, což dokazuje, že Dahlovo jméno není vždy zárukou kasovního hitu. Disney do kin naposledy uvedl hranou verzi filmu Můj kamarád drak. Dalším kouskem studia bude Beauty and the Beast, který má premiéru v březnu 2017.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY