Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 26. 8. 2016 - 1. 9. 2016

TV tipy: Přežijí jen milenci, ovečka Shaun, zahradnice a Rychlé šípy

Vydáno: 26.08.2016 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny se chýlí ke konci a televize možná překvapivě nenachystaly žádnou premiérovou smršť, ale spíše paběrkují s osvědčenými reprízami. Z novinek tak potěší celovečerní Ovečka Shaun nebo upírská romance Jima Jarmusche.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Králova zahradnice (A Little Chaos) (pátek 26. 8., Barrandov, 21.30 - 00.05 / sobota 27. 8., 11.55 - 14.30)

Český plakát filmu Králova zahradnice / A Little ChaosBritské drama s komediálními prvky se v televizi objevuje nedlouho po oficiální kinopremiéře. Začátkem roku bohužel zesnulý a jen výjimečně režírující Alan Rickman v něm vsadil na jistotu a natočil poctivou oldschoolovou podívanou, která potěší zejména fanoušky podobných počinů. Spolehl se tak na velkolepou výpravu, krásné kostýmy, dobovou atmosféru a obsazení, v němž nechybí Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Stanley Tucci a pochopitelně ani sám režisér. Hlavu si ovšem příliš nelámal s tempem, které je dost utahané a ke vší škodě i s příběhem, jenž je hodně předvídatelný a chybí mu moment překvapení a možná i zajímavější postavy. Jako typická jednohubka ale snímek bez problémů obstojí.

Zajímavost: Film byl natočen za čtyřicet dní.

Český trailer filmu Králova zahradnice / A Little Chaos
Záhada hlavolamu (sobota 27. 8., ČT :D, 09.20 - 10.55)

Plakát filmu  / Záhada hlavolamuCelovečerní verze legendární knižní předlohy Jaroslava Foglara se dnes už moc nevysílá a nikdy nedosáhla takové slávy jako stejnojmenný seriál. Dáno je to nejspíš tím, že režírující Petr Kotek nedokázal využít potenciál románu a prakticky jediné, v čem výrazně vynikl, byla temná a trošku depresivní atmosféra Stínadel, které vskutku působí hodně hororově. Trochu selhal i v příběhu, neboť ten vychází pouze z první části celé knihy, takže je mnohdy dost natahovaný a nedává moc smysl. Výrazně se mu ovšem nepovedlo obsazení, kdy dětští neherci jsou jednak prkenní a jednak musí pronášet nepřirozené a archaické dialogy, což vypadá hodně podivně. Na druhou stranu má ale snímek docela spád, solidní hudbu a v rámci možností i pěknou kameru. Nostalgický kousek na sobotní ráno.

Zajímavost: Na základě fotek z filmu vznikl stejnojmenný fotokomiks.

Ukázka z filmu Záhada hlavolamu
Samotář (Le solitaire) (neděle 28. 8., ČT2, 20.00 - 21.40)

Plakát filmu Samotář / Le solitaireFrancouzský krimithriller z konce osmdesátých let není vlastně ničím výjimečný, nicméně skvěle funguje. Režisér a spoluscenárista Jacques Deray svěřil hlavní roli Jeanu-Paulu Belmondovi, který tu naplno rozehrál své charisma a vlastně naposledy ztvárnil neohroženého a drsného policistu a možná symbolicky jde o jeho vůbec nejdrsnější snímek, v němž se nešetří mrtvolami. Rovnocenného partnera našel v Jeanu-Pierru Malovi, jenž svého záporáka povýšil do kategorie psychopatů. Je tak jasné, že zkušenému tvůrci už stačilo dodat jen svižné tempo a akci a o úspěch bylo postaráno. Škoda jen předvídatelného příběhu a nehodícího se hudebního doprovodu, který je poplatný tehdy populární disco vlně. 

Zajímavost: Snímek byl natáčen v Paříži.

Originální trailer filmu Samotář / Le solitaire
Plakát filmu Také andělé jedí fazole / Anche gli angeli mangiano fagioliTaké andělé jedí fazole (Anche gli angeli mangiano fagioli) (neděle 28. 8., Kino Barrandov, 20.20 - 23.00)

Nepříliš známá evropská koprodukční akční komedie není nikterak výrazná a patří spíše k těm průměrnějším žánrovkám. Režisér a scenárista Enzo Barboni si v ní vybral trošku oddechový čas a divákovi naservíroval předvídatelný a nesmyslný příběh, který je epizodický a postrádá napětí i nějaký nápad. Spolehnout se tak musel na velmi solidní atmosféru, svěží (i když chvílemi lehce utahané) tempo a potřebně nadnesenou akci. Radost ale neudělal obsazením, v němž tradičně dobrého Buda Spencera nedoplňuje jeho stálý partner, nýbrž trochu prkenný a necharismatický Giuliano Gemma. Jako oddechovka na nedělní večer ale rozhodně neurazí.

Zajímavost: V Itálii měl film premiéru 22. března 1973.

Neoficiální trailer filmu Také andělé jedí fazole / Anche gli angeli mangiano fagioli
Čau profesore! (Io speriamo che me la cavo) (pondělí 29. 8., Kino Barrandov, 01.05 - 03.05)

Plakát filmu Čau profesore! / Io speriamo che me la cavoNejen u nás skoro neznámá italská komedie je zároveň jakousi sociální kritikou. Režírující Lina Wertmüller v ní ohrané téma učitel versus neposední žáci pojala poměrně originálně, a ačkoli je humor typicky italsky kulometný a bláznivý, jsou v něm vážné podtóny, které donutí k zamyšlení. Nechybí tu absolutně pohodová atmosféra a hudební doprovod a některé výborné vtipy. V hlavní roli exceluje Paolo Villaggio, jenž tu předvádí zase něco trochu jiného, než na na co jsou od něj jeho příznivci zvyklí, vedle něj se ale neztratí ani Isa Danieli. To, že děj je epizodický a má přece jen až moc hluchých míst, divák vesměs rád odpustí. Škoda jen nesmyslného a neatraktivního vysílacího času.

Zajímavost: Danieli byla za svůj výkon nominována na cenu syndikátu italských filmových žurnalistů.

Ukázka z filmu Čau profesore! / Io speriamo che me la cavo
O myšce a medvědovi (Ernest et Célestine) (úterý 30. 8., ČT :D, 09.25 - 10.45)

Plakát filmu O myšce a medvědovi / Ernest et CélestineFrancouzsko-belgický animák je typicky evropským dílem, což znamená, že ačkoli je primárně určen dětem, řeší i několik dost závažných témat. Režírující trio Stéphane Aubier, Vincent Patar a Benjamin Renner v něm šlo proti proudu a spolehlo se na poctivou a dokonale propracovanou ruční animaci, která společně se snovou atmosférou dodává snímku zvláštní kouzlo. Navíc přivedlo na svět i dvě sympatické postavy, na jejichž příběhu nenuceně varuje před xenofobií, strachem z neznámého a předsudky. Možná překvapí i to, že chvílemi je to celé docela strašidelné a temné. Třešínkou na dortu budiž fakt, že film dosáhl na oscarovou nominaci v kategorii animovaných snímků.

Zajímavost: Film byl natočen podle stejnojmenné knižní série od Gabrielle Vincent z roku 1982.

Oficiální český trailer filmu O myšce a medvědovi / Ernest et Célestine
Jasný terč (Grosse Pointe Blank) (úterý 30. 8., Nova Cinema, 20.00 - 22.20)

Plakát filmu Jasný terč / Grosse Pointe BlankV tuzemsku ne moc známá, v zahraničí ovšem poměrně dobře hodnocená krimikomedie je příjemným kouskem, který zdánlivě nenabízí nic originálního, funguje ale skvěle. Režírující George Armitage v ní kombinuje ty nejpopulárnější žánry, tudíž chvílemi nechává hrdiny drsně hláškovat, aby za pár minut bez okolků podstupovali velmi zdařilou akci bez jakéhokoli humoru. Potřebnou atmosféru dotváří i svižný a dobře zvolený soundtrack a taktéž tempo, které se nikde nezdržuje a uhání kupředu. Hlavní roli si vysloveně užívá John Cusack, vedle něhož baví i Minnie Driver, Alan Arkin, Dan Aykroyd, Jeremy Piven nebo Hank Azaria. Hodně pohodová žánrovka.

Zajímavost: Ve filmu ztvárnila svou poslední roli herecká veteránka Barbara Harris, která poté odešla do ústranní.

Originální trailer filmu Jasný terč / Grosse Pointe Blank
Přežijí jen milenci (Only Lovers Left Alive) (úterý 30. 8., ČT art, 21.05 - 23.05 / čtvrtek 1. 9., 00.25 - 02.25)

Plakát filmu Přežijí jen milenci / Only Lovers Left AliveTři roky staré koprodukční romantické drama s upíří tematikou natočil a napsal svérázný Jim Jarmusch, takže je jasné, že s v posledních letech vysmívanými teenagerskými ságami, které subžánr degradovaly, opravdu nemá nic společného. Autor tu tvoří hodně specifickou, zvláštní, melancholickou a potemnělou atmosféru, která se plíživě dostává pod kůži a málokterého diváka nechá chladným. Neopomněl ani příběh, který sice na první pohled nenabízí žádné zásadní zvraty, řeší ale hned několik existenciálních témat a pokládá dost nepříjemných otázek a dá se nad ním hodně dlouho přemýšlet. Vše doplnil tradičně zdařilým soundtrackem. V hlavních rolích excelují Tom Hiddleston a Tilda Swinton, které v těch vedlejších doplňují mimo jiné Anton Yelchin, Mia Wasikowska nebo John Hurt. Více odhalí naše recenze. Pro někoho tip týdne.

 Zajímavost: Hiddleston se kvůli roli naučil hrát na housle, loutnu, kytaru a klavír.

Český trailer filmu Přežijí jen milenci / Only Lovers Left Alive
Ovečka Shaun ve filmu (Shaun the Sheep Movie) (středa 31. 8., ČT :D, 09.25 - 10.50)

Český plakát filmu Ovečka Shaun ve filmu / Shaun the Sheep MovieLoni v dubnu měla britsko-francouzská animovaná komedie premiéru u nás v kinech a nyní ji už můžete vidět na televizní obrazovce. To ale v tomto případě nesvědčí o kvalitách filmu, neboť za ním stojí velmi populární studio Aardman, které snad nikdy nezklame. Jediné, co se možná dá režisérské a scenáristické dvojici Mark BurtonRichard Starzack vyčítat, je to, že celovečerní verze původního seriálu není tak úderná jako jednotlivé krátké epizody. Jinak tu ale najdete plno nápadů, které pobaví děti i dospělé, nechybí samozřejmě typicky plastelínová animace, mnoho gagů odkazujících ke groteskám (ve filmu se navíc nemluví) a chytlavý hudební motiv. Vynikající záležitost s minimem nedostatků.

Zajímavost: Na filmu pracovalo dvacet animátorů, kteří za jediný den vytvořili pouze dvě vteřiny filmu.

Oficiální český trailer filmu Ovečka Shaun ve filmu / Shaun the Sheep Movie
Kráva (čtvrtek 1. 9., ČT2, 21.40 - 23.10)

Plakát filmu  / KrávaČeskoslovenské drama se v televizích moc nereprízuje, což je jednoznačně dáno tím, že není divácky moc vstřícné. Režisér a spoluscenárista Karel Kachyňa v něm totiž rezignoval na jakýkoli humor, který nahradil drsnou poetikou a atmosférou venkova počátku minulého století, tudíž je vše hodně syrové a potemnělé, výsledný dojem pak je lehce beznadějný. Příběh je sice jednoduchý, o to ale silnější a působivější. Celé to podbarvil výtečnou hudbou Petra Hapky, která hraje na pozadí překrásných lyrických záběrů. V hlavních rolích se objeví výborní Radek HolubAlena Mihulová, kterým dělají společnost třeba Valerie ZawadskáVlastimil Zavřel nebo František Peterka. Nedoceněný počin.

Zajímavost: Snímek získal hlavní ceny na festivalech ve Štrasburku, Flagstaffu a v Plzni.

Ukázka z filmu není dostupná.

 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Jmenuji se Arecia Walter a já jsem z Texasu. Chci... (Arecia, 17.01.2017 03:58) Reagovat

    Jmenuji se Arecia Walter a já jsem z Texasu. Chci využít této příležitosti a poděkoval velkého lékaře, který přivedl mého manžela zpátky ke mně a kvůli němu jsem velmi šťastná žena dnes.
    Bylo by špatné, kdybych nesvědčí o nádherné práci, kterou udělal pro mě, tak jsem se rozhodl
    sdílet je s celým světem, protože je to doopravdy, a ne jako někteří, kteří chtějí vybírat peníze, a nic nedělat.
    Asi před třemi lety, můj manžel a já jsme měli krásné dítě, a najednou znaky mého manžela začala měnit. Začal držet pozdní noci, se stal opilý, a dokonce začal mít tajný poměr s dáma v našem sousedství, a občas stráví noc v jejím domě. Jednoho dne jsem nemohl vzít to už, a rozhodl jsem se ho postavit, když přišel domů uprostřed noci. Ale nechtěl mě poslouchat, a on mě zmlátil v přední části našeho syna a nakonec se nechal mě k bližnímu. Myslel jsem, že můj život skončil a že můj syn nikdy neuvidí svého otce znovu. Snažil jsem se být silná pouze pro dítě, ale nemohl jsem kontrolovat bolest, která mě trápí, protože jsem byl tak zamilovaná do svého manžela. Každý den a noc, myslel jsem na něj a vždy si přál, aby se vrátil ke mně, až jednoho dne jsem potkal mého dobrého přítele, který měl rakovinu, ale když mi ukázal nejnovější výsledky testů, její rakovina byla pryč. Řekla mi, že důl byl malý případ a mělo by se bát vůbec, že ​​má řešení mých problémů. Tak jsem se zeptal, co bylo řešením svých problémů a dal mi tento email okhuakhuasolutioncenter@gmail.com~~HEAD=dobj a řekl mi, že duchovní léčitel, Dr Okhuakhua, je to velmi silný muž, a že je naživu, protože léky, které mu dává za její rakovinu. Napadlo mě, jestli tento muž byl opravdu řešení, protože jsem se snažil nějaké falešné duchovní doktory, ale oni jen chtěli své peníze a nemohli dělat nic pro mě, tak jsem se neochotně kontaktoval tohoto muže a on mi řekl, získat nějaké materiály a dělat některé věci, a když jsem skončil se vším, co mě požádal, abych, že budu čekat na pouhých 72 hodin, a můj manžel přijde leze na jeho klečí, žádat o odpuštění. Tak jsem věrně udělal to, co mi to velký muž požádal, aby dělat a rozhodně po 72 hodinách, jsem uslyšel klepání na dveře, a když jsem šel otevřít jsem viděla svého manžela. Byl jsem úplně oněměl, protože plakal a žádat o odpuštění. Od té chvíle, všechna bolest a smutek ve svém srdci se rozplynuly, můj manžel je zpět, a štěstí v mém roztomilé rodiny se vrátil.
    Chci říci velmi velké poděkování Dr. Okhuakhua. Tento velký muž mě pochopit, že není žádný problém na Zemi bez roztoku, a slíbil jsem mu, že kdyby mohl vyřešit své vlastní problémy, řeknu celý svět kolem sebe, aby mohl také jim pomoci. A tak daleko, že nebyl zklamán.
    Pomohl jeden z mého kolegy v kanceláři, která byla při pohledu na dítě více než deset let, a ona je v současné době těhotná. On také pomáhal mého bratrance aby si manžela, a jejich svatba je v srpnu.
    Takže prosím, pokud víte, že máte tytéž problémy, nebo jakýkoli problém, který je podobný, bych poradit, aby kontaktovali lékaře velkou pomocí své schránce
    Okhuakhuasolutioncenter@gmail.com a řekni mu Arecia Walter vás poslal k němu. Ten vyřeší váš problém, ale prosím, nezapomeňte také svědčit, aby ostatní lidé mohou těžit z tohoto velkého muže příliš.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Krotitelé duchů: Říše ledu (09.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Alan Arkin (30.06.2023 16:29 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Invalida se bojí, že jeho základní instinkt vypustí smrtelné zlo (19.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu