Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 19. 8. 2016 - 25. 8. 2016

TV tipy: V Hunger Games bojuje univerzální voják s tisícročnou včelou

Vydáno: 19.08.2016 08:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Prázdniny se chýlí ke konci, olympijské šílenství je taktéž pomalu za námi a televize se začínají probouzet k životu. Aktuálně sice krom posledních Hunger Games nenabízí žádnou zásadní premiéru, žánrovky ale vysílají slušné.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Holka Ferrari Dino (pátek 19. 8., ČT art, 21.20 - 22.30)

Méně známé a vysílané tuzemské drama je experimentálním počinem, k němuž neexistuje ani plakát, a s tím je k němu třeba přistupovat. Režisér a scenárista Jan Němec v něm jakýmsi pseudodokumentárním stylem vypráví, co se dělo v naší vlasti po srpnové invazi v roce 1968 a dost často přikládá autentické záběry, které sám natočil, což je to vůbec nejhodnotnější na celém snímku. Ten navíc prostupuje velice zvláštní snová atmosféra. V hlavní roli se objevil vynikající Karel Roden, kterého výrazněji doplňuje už jen Jan Budař. Škoda jen, že svérázný tvůrce nejde divákovi víc naproti a občas není zcela srozumitelný a tím pádem trochu nudí.

Zajímavost: Ze srpnové invaze natočil tvůrce šestnáct minut, které za dramatických okolností provezl za hranice.

Originální trailer filmu Holka Ferrari Dino
Sundown: Město pomsty (Decision at Sundown) (sobota 20. 8., Fanda, 17.55 - 19.25 / pondělí 22. 8., 11.50 - 13.15 / středa 24. 8., 12.55 - 14.20)

Plakát filmu Sundown: Město pomsty / Decision at SundownU nás absolutně neznámý western mnohé diváky překvapí svou příběhovou koncepcí. Na půdorysu klasické podoby žánru totiž řeší spíše instituci manželství a vztahy jako takové než přestřelky a akci. Režírující Budd Boetticher nasadil pomalejší tempo a důraz kladl na dialogy a typicky romantickou atmosféru, která už se dnešnímu divákovi může zdát hodně naivní. Naštěstí vyměřil krátkou a snesitelnou stopáž, v níž se nudné momenty vesměs ztratí. V hlavní roli se objeví spolehlivý, i když nijak zvlášť charismatický Randolph Scott. Zapomenutá žánrovka.

Zajímavost: V USA měl film premiéru 10. listopadu 1957.

Originální trailer filmu Sundown: Město pomsty / Decision at Sundown
Český plakát filmu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část / The Hunger Games: Mockingjay - Part 2Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (The Hunger Games: Mockingjay - Part 2) (sobota 20. 8., Nova, 20.20 - 23.10 / neděle 21. 8., Nova Cinema, 02.40 - 05.50)

Druhá polovina závěrečného dílu teenagerské ságy je o něco lépe hodnocena než ta první, ačkoli je na ní znovu znát nutnost celý příběh rozpůlit. Režírující Francis Lawrence tentokráte dostal prostor i k velmi slušné a chvílemi strhující akci a mohl se opřít i o skvostnou vizuální a trikovou stránku, na které je vidět vysoký rozpočet. V hlavní roli znovu nechybí Jennifer Lawrence, kterou doplňují mimo jiné Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Donald Sutherland nebo Julianne Moore. Nejvíc ovšem mrzí nezajímavý příběh, hloupé chování některých postav a především nevýrazné a unylé finále. Více odhalí naše recenze.

Zajímavost: Lawrence měla při natáčení příliš krátké vlasy, proto musela nosit paruku.

Český trailer filmu Hunger Games: Síla vzdoru 2. část / The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Tisícročná včela (sobota 20. 8., ČT art, 20.20 - 23.00)

Plakát filmu Tisícročná včela / Tisícrocná vcelaČeskoslovenské historické drama je v našich končinách hodně unikátní a něco podobného už pravděpodobně nikdy nevznikne. Režisér a spoluscenárista Juraj Jakubisko se v něm pokouší o poctivou epickou ságu a naštěstí se mu to docela daří. Vizuální stránka plná barev, kamerových kouzel a zvláštní poetiky je naprosto fantastická a patří k tehdejší minimálně evropské špičce. Potěší i dobová atmosféra, výprava a nádherná hudba Petra Hapky. Taktéž obsazení, v němž se mimo jiné objeví Jozef KronerŠtefan Kvietik, Michal Dočolomanský, Jiří Císler nebo Zuzana Bydžovská, je exkluzivní a atraktivní. Kamenem úrazu jsou bohužel příběh, který není tak úplně nosný a občas nudí, velké množství postav, v nichž je těžké se zorientovat a taktéž monstrózní stopáž dosahující takřka tří hodin, v níž je opravdu dost hluchých míst.

Zajímavost: Snímek byl nominován na Oscara v kategorii zahraničních filmů.

Trailer filmu Tisícročná včela
Jidášův polibek (Judas Kiss) (sobota 20. 8., ČT1, 22.55 - 00.30)

Plakát filmu Jidášův polibek / Judas KissAčkoli je v našich končinách málo známý snímek označován jako krimidrama, má i dost komických prvků. Tehdy debutující scenárista a režisér Sebastian Gutierrez v něm smíchal poměrně dost žánrů, což nebylo úplně šťastné a výsledek je sice svižný a chvílemi nápaditý, jako celek ale zapomenutelný. Nechybí v něm (asi) záměrně přepálený příběh plný nečekaných zvratů, který ovšem nedává moc smysl. Rozporuplné momenty ale částečně vyvažuje obsazení, v němž exceluje především trojice Carla Gugino, Alan Rickman a úděsně přehrávající Emma Thompson, vedle kterých se nicméně neztratí ani Simon Baker, Gil Bellows nebo Til Schweiger. Nenáročná jednohubka na sobotní noc.

Zajímavost: Film šel do kin s eRkovou přístupností.

Originální trailer filmu Jidášův polibek / Judas Kiss
Sama nocí tmou (A Girl Walks Home Alone at Night) (sobota 20. 8., ČT art, 23.00 - 00.40)

Plakát filmu Sama nocí tmou / A Girl Walks Home Alone at NightRomantický horor je dost zajímavým debutem původem íránské režisérky Any Lily Amirpour. Ta od počátku zaujme zvláštní a ponurou atmosférou města, které jako by existovalo ve svém vlastním vesmíru, kterou doplňuje trefný hudební doprovod. Potěší i vizuální stránka, která vyniká černobílým laděním a kamerovými hrátkami spočívajícími především ve změnách perspektiv a invenční práci se zaostřováním. Dojem autenticity dotváří obsazení neznámými herci a také scénář plný zajímavých postav. Škoda jen, že tzv. artu je tu přece jen trochu moc a dlouhé kamerové jízdy a záběry jsou občas nesnesitelné. Trochu do sebe zahleděný debut, o němž si můžete více přečíst v naší recenzi.  

Zajímavost: Ve filmu hrají jen herci, kteří se v Íránu narodili, nebo tam mají předky.

Český trailer filmu Sama nocí tmou / A Girl Walks Home Alone at Night
Plakát filmu Jaguár / Le jaguarJaguár (Le jaguar) (neděle 21. 8., Nova Cinema, 09.40 - 11.55)

Francouzský dobrodružný snímek je silně nevyvážený a nevyrovnaný. Režisér a scenárista Francis Veber se v něm pokusil o svůj jediný seriózní počin a zůstal někde na půli cesty. Na jednu stranu tu upozorňuje na vskutku závažné téma kácení deštných pralesů a může se opřít o atraktivní lokace, na tu druhou sem ovšem přidává humor, který je zejména na začátku spíš trapný a vůbec nefunguje a většina postav je dost otravných. Tyto chyby částečně kompenzuje výborná hudba Vladimira Cosmy a solidní obsazení, v němž se objeví Jean RenoPatrick Bruel, Patricia Velásquez nebo Danny Trejo. Oddechovka před nedělním obědem.

Zajímavost: Snímek se natáčel v Brazílii a Venezuele.

Originální trailer filmu Jaguár / Le jaguar
Irská odplata (Perrier's Bounty) (neděle 21. 8., ČT2, 23.00 - 00.25)

Plakát filmu Irská odplata / Perrier's BountyIrsko-britské akční komediální drama je u nás de facto neznámé a zůstává ve stínu slavnějších žánrovek. Je to asi logické, neboť režírující Ian FitzGibbon nepředvádí nic výjimečného a "jen" servíruje to, na co je divák z podobných filmů zvyklý, to znamená typicky britský suchý humor, peprné hlášky a přehlídku pitoreskních a atraktivních postav. Nepřidává ale nic navíc a filmu zoufale chybí výraznější a zapamatovatelnější moment a vzhledem k množství dialogů a minimu akce by mu asi slušela divadelní prkna, neboť ani samotný příběh není tak nosný. Lehce nad průměr tak výsledek povznášejí herci, mezi nimiž se objeví skvostní Jim Broadbent, Gabriel Byrne, Cillian Murphy nebo Domhnall Gleeson. Typicky britská žánrovka. 

Zajímavost: Film se sice odehrává v okolí Dublinu, z finančních důvodů byl ale točen v Londýně.

Originální trailer filmu Irská odplata / Perrier's Bounty
Všechny moje děti (Všetky moje deti) (čtvrtek 25. 8., ČT2, 08.30 - 10.00)

Plakát filmu Všechny moje děti / Všetky moje detiSlovensko-český dokument vyniká svým námětem. Jeho hlavním hrdinou je farář, jenž se v zapadlých romských osadách na Slovensku snaží pomáhat místním obyvatelům se začleňováním do společnosti. Režisér a spoluscenárista Ladislav Kaboš ale nedokáže snímku dodat potřebné tempo a velmi brzy sklouzne ke stereotypu a repetetivnosti, což nikomu neprospívá, navíc se mu moc nedaří zachytit páterovu motivaci. Tyto nedostatky částečně kompenzuje pohled do prostředí, kam se naštěstí dostane jen málokdo, několik silných osudů a především charisma a upřímnost ústřední postavy, které jsou opravdu veliké. Škoda jen nešťastně zvoleného vysílacího času.

Zajímavost: Děj filmu se převážně odehrává v osadách v Huncovcích a Velké Lomnici.

Originální trailer filmu Všechny moje děti / Všetky moje deti
Univerzální voják (Universal Soldier) (čtvrtek 25. 8., Prima Cool, 22.00 - 00.15 / pátek 26. 8., Prima Max, 01.50 - 07.35)

Plakát filmu Univerzální voják / Universal SoldierAkční sci-fi drama je z dnešního pohledu nejzajímavější tím, že jde o hollywoodský debut megalomana Rolanda Emmericha. Ten tady ale neměl velký manévrovací prostor a musel si vystačit s malým rozpočtem, který mu ovšem stačil na hodně solidní vizuální stránku a poměrně drsnou a krvavou akci. Celkovou "béčkovitost" samozřejmě zakrýt nedokázal a příběh je nedůležitý, předvídatelný a dost nesmyslný, na druhou stranu to ale nijak zásadně nevadí, když má svěží tempo a už zmiňovanou slušnou akci. V hlavních rolích se objeví Jean-Claude Van Damme a Dolph Lundgren, kteří tu oba v rámci možností excelují a dosahují na hranici svých hereckých možností. Nijak zázračné, ale zábavné béčko nezklame ani po letech.

Zajímavost: První verze scénáře nesla název Crystal Knights (Křišťáloví rytíři).

Originální trailer filmu Univerzální voják / Universal Soldier
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Cillian Murphy bude hájit spravedlnost (26.03.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Pohádka Perinbaba a dva světy je jurodivý mišmaš jakubiskových nápadů a poetiky (12.12.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu