Kinopremiéry: Strašidla a Star Trek zvou do neznáma

Vydáno: 17.08.2016 08:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z tria aktuálních premiér je nejvýraznější třetí pokračování rebootované verze ságy Star Trek s podtitulem Do neznáma. Na ty nejvyšší příčky návštěvnosti zase bude útočit nová pohádková komedie Zdeňka Trošky Strašidla.
Star Trek: Do neznáma (Star Trek Beyond) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Star Trek: Do neznáma / Star Trek BeyondOd třetího dílu rebootované vesmírné ságy se všeobecně očekává něco trochu jiného než od těch předchozích. To je dáno jednak přítomností "rychlého a zběsilého" režiséra Justina Lina a druhak scénářem, na němž se tentokrát hodně výrazně podílel Simon Pegg, což slibuje větší množství humoru a hlášek. Neměly by ale samozřejmě ani chybět vesmírné záběry, poutavá akce a snad i zajímavé dobrodružství. V hlavních rolích se vrací Chris PineZachary Quinto, Karl Urban nebo Zoe Saldana, k nimž se z nových tváří připojují třeba Sofia Boutella, případně Idris Elba jako záporák. Dosavadní ohlasy nejsou tak nadšené jako u předchůdců, pořád jsou ale hodně pozitivní (třeba ta naše). Premiéra týdne.

Synopse: Posádka hvězdné lodi U.S.S. Enterprise prozkoumává nejvzdálenější kouty a nezmapovaná místa vesmíru. Zde potká nového, záhadného nepřítele (Idris Elba), který ji i celou Federaci podrobí té nejtěžší zkoušce.

Zajímavost: Lin je vůbec nejmladším režisérem, který natočil startrekovský film.

Český trailer filmu Star Trek: Do neznáma / Star Trek Beyond
Týpci a zbraně (War Dogs) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Týpci a zbraně / War DogsAmerická komedie s velice zajímavým námětem údajně vychází ze skutečných událostí, což vždy přidává na divácké atraktivitě. Jak to ale celé dopadlo, je velkou neznámou, neboť zámořská premiéra se koná až příští týden a relevantní ohlasy ani hodnocení dosud neexistují. Musíme tak vycházet pouze z faktů, která jsou taková, že režisérem a spoluscenáristou je komediálně ostřílený Todd Phillips a hlavní role ztvárnili zkušený Jonah Hill a vycházející talent Miles Teller, v menší úloze se objeví i hvězdný Bradley Cooper. Snad půjde alespoň o solidní žánrovku.

Synopse: Čerství dvacátníci David (Miles Teller) a Efraim (Jonah Hill) se během války v Iráku rozhodnou využít málo známou vládní iniciativu, která umožňuje malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začnou brzy vydělávat slušné peníze a žít na vysoké noze. Jejich situaci ale dost zkomplikuje chvíle, kdy se jim podaří získat zakázku za tři sta milionů dolarů na dodávku zbraní afghánské armádě. Problém je v tom, že s tímto obchodem nemá americká armáda vůbec nic společného, klidné dny obou pánů tím pádem rázem končí.

Zajímavost: Hill kvůli roli údajně dost razantně přibral.

Český trailer filmu Týpci a zbraně / War Dogs
Strašidla (Falcon)

Plakát filmu  / StrašidlaO nové české pohádkové komedii asi nemá smysl se příliš rozepisovat, neboť jejím režisérem a spoluscenáristou je milovaný i nenáviděný Zdeněk Troška. To tedy znamená, že půjde především o nenáročný divácký film, který kritici nejspíš odstřelí, ačkoli zatím jsou trošku smířlivější, ohlasů je ale málo. V obsazení se objeví ti, od kterých bychom to čekali (Tereza KostkováJiří Dvořák, Václav Postránecký), ale i ti, od kterých bychom to vůbec nečekali (Vladimír Polívka, Matěj Hádek, Karel Dobrý). Potenciální komerční hit týdne s (T)troškou humoru.

Synopse: Rodina hejkala Huga (Bronislav Kotiš) obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Její bezstarostný život rázem změní vpád úředníka Patočky (Vladimír Polívka), který se stará o evidenci budov. Zjistil totiž, že za dům už několik let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm nechce bydlet, protože v něm straší. Přesto tu žije nějaká šílená rodinka. Verdikt je tedy jasný - buď zaplatit, nebo se vystěhovat. Jelikož ale Hugo ani jeho paní (Tereza Kostková) nemají žádnou mzdu, dojde na nejhorší - strašidla budou muset do práce a jejich děti do školy. Ačkoli to vypadá jednoduše, život obyčejných smrtelníků je pro všechny složitější, než si mysleli.

Originální trailer filmu Strašidla


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY