Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 12. 8. 2016 - 18. 8. 2016

TV tipy: Do temnoty se superpoldou, upíry, Star Trekem a Hunger Games

Vydáno: 12.08.2016 08:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Paramount Pictures

S pokračujícím olympijským šílenstvím se televizní nabídka moc nemění a opět spoléhá na osvědčené divácké hity. V tomto týdnu ovšem udělají radost dvě premiéry, kterými jsou závěrečný díl Hunger Games a druhý Star Trek.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Vesna / VesnaVesna (pátek 12. 8., ČT art, 22.10 - 23.45)

Absolutně neznámá jugoslávská romantická komedie je režijním počinem tehdejšího československého emigranta Františka Čápa. Ten v ní neměl žádné zásadní ambice a chtěl jen a pouze diváky pobavit, což se mu víceméně podařilo. Spolehl se tak na pohodovou atmosféru, otřepaný, neoriginální, nicméně stále funkční a zábavný příběh a sympatické hlavní hrdiny, které neztvárnil nikdo více povědomý. Jediné, čím jinak vlastně standardní snímek ozvláštnil, je motiv letectví a s tím souvisejícími pár krásnými leteckými záběry. Z dnešního pohledu už hodně naivní podívaná, která je televizní raritou.

Zajímavost: Snímek se ve své době stal v Jugoslávii jedním z nejúspěšnějších.

Ukázka z filmu Vesna / Vesna
Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1) (sobota 13. 8., Nova, 20.20 - 22.45 / úterý 16. 8., Nova Cinema, 01.10 - 03.05)

Plakát filmu Hunger Games: Síla vzdoru 1. část / The Hunger Games: Mockingjay - Part 1První část posledního dílu úspěšné dystopické sci-fi ságy se na zahraničních databázích těší lepším hodnocením než na těch tuzemských. Režírující Francis Lawrence se v ní sice snaží, jenže nejvíce doplácí na fakt, že musel finální dobrodružství rozpůlit. Tak totiž vyniklo zbytečně pomalé tempo a rozvláčný příběh, do něhož se dostala spousta vaty. Jinak ale neselhává v solidní a v rámci možností potemnělé atmosféře, velmi dobré akci, které je ale pomálu a neopomíná ani slušnou kameru. Poměrně hodně toho zachraňuje i obsazení, jemuž vévodí spolehlivá Jennifer Lawrence, vedle které si to své na menším prostoru uhrají třeba Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman nebo Donald Sutherland. Více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Závěrečnou píseň nazpívala sama Lawrence.

Český trailer filmu Hunger Games: Síla vzdoru 1. část / The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Plakát filmu Superpolda / Poliziotto superpiùSuperpolda (Poliziotto superpiú) (sobota 13. 8., Kino Barrandov, 22.00 - 00.15)

Španělsko-italsko-americká komedie je lehkou parodií na tehdy ještě ne tak populární komiksy. Režisér a scenárista Sergio Corbucci v ní zužitkoval prostinký námět, na který navěsil několik víceméně vtipných a absurdních situací, kterým dodal potřebný nadhled, svižné tempo a pohodovou atmosféru. V hlavní roli se mohl spolehnout na přesného Terence Hilla, kterému ze známějších tváří sekunduje jen Ernest Borgnine. Je jasné, že žádné hluboké poselství čekat nemůžete, velmi slušnou zábavu ale ano. Trochu nostalgická podívaná.

Zajímavost: Do jedné z rolí byl zvažován i tradiční Hillův parťák Bud Spencer, nabídku ale odmítl.

Ukázka z filmu Superpolda / Poliziotto superpiú
Soudný den (Doomsday) (sobota 13. 8., Prima Cool, 22.05 - 00.15 / neděle 14. 8., 01.15 - 07.10)

Plakát filmu Soudný den / DoomsdayKoprodučkní sci-fi thriller se sice těší jen lehce nadprůměrnému hodnocení, to ale v tomto případě není tak podstatné, protože pro někoho se může stát takřka dokonalým dílem. Režisér a scenárista Neil Marshall se v něm totiž vůbec nekontroloval a divákům předvedl zběsilou jízdu, v níž je možné naprosto cokoli. Po unylé třičtvrtěhodině, ve které je jen několik drsnějších záběrů, prapodivná atmosféra a dlouhé vysvětlování, zcela přeřadí a najednou začne kombinovat několik žánrů a nepokrytě citovat slavnější žánrové klasiky. Střídá epické kamerové jízdy se zcela nesmyslně a zmatečně sestříhanými akčními scénami, brutálními výjevy a absurdní výpravou plnou latexových oblečků. Mezi tím vším se v hlavní roli potuluje solidní, i když ne potřebně sexy a trochu křečovitá Rhona Mitra, kterou doplňují třeba Malcolm McDowell nebo Bob Hoskins. Nejšílenější tip týdne.

Zajímavost: Vozidla vylepšená ocelí, pancířem a ochrannými skly byla skutečná, jejich výroba zabrala deset týdnů.

Originální trailer filmu Soudný den / Doomsday
Star Trek: Do temnoty (Star Trek Into Darkness) (neděle 14. 8., Prima Max, 20.15 - 23.10 / pondělí 15. 8., 22.10 - 00.55)

Český plakát filmu Star Trek: Do temnoty / Star Trek Into DarknessPokračování reebotu vesmírné ságy sice mnoho ortodoxních fanoušků nemůže přijít na jméno, ti ostatní by ale měli být spokojeni. Režírující J.J. Abrams v něm stvořil inteligentní sci-fi, která okouzlí zajímavým příběhem, perfektními vizuálními efekty a kompletně celou technickou stránkou a neopomíná přitom ani práci s postavami. Vztahy mezi nimi fungují skvěle a ačkoli tu vlastně chybí nějaké překvapivé momenty nebo zvraty, vše je strhující a napínavé. V hlavních rolích excelují Chris Pine, Zoe Saldana, Simon Pegg, Zachary Quinto a především charismatický Benedict Cumberbatch jako ikonický a fantastický záporák. Škoda jen zdlouhavého úvodu a absence silných emocí. Více odhalí naše recenze. Tip týdne.

Zajímavost: Vůbec poprvé se Star Trek natáčel mimo USA, v tomto případě částečně na Islandu.

Oficiální český trailer filmu Star Trek: Do temnoty / Star Trek Into Darkness
Generálova dcera (The General's Daughter) (neděle 14. 8., Nova Cinema, 21.55 - 00.15 / pondělí 15. 8., 02.35 - 04.20)

Plakát filmu Generálova dcera / The General's DaughterNěmecko-americký thriller není ničím výjimečný, jako standardní žánrová podívaná ale bez problémů obstojí. Režírující Simon West v něm dostal k ruce relativně napínavý scénář, v němž chybí šokující zvrat nebo moment překvapení, což zakrývá díky své zkušenosti svižným tempem, ponuřejší atmosférou a hlavně sázkou na atraktivní vojenské prostředí. Dialogy sice moc neodsýpají, na druhou stranu jim ale nechybí ironie a humor, tudíž nejsou úplně nudné. Dost toho také zachraňuje zdařilé obsazení, jemuž vévodí výborný John Travolta, kterému zdatně sekundují mimo jiné Madeleine Stowe, James Cromwell nebo James Woods. Nenáročná jednohubka. 

Zajímavost: Do hlavní role byli zvažováni i John Cusack, Michael Douglas a Bruce Willis.

Originální trailer filmu Generálova dcera / The General's Daughter
Křižovatka smrti 2 (Rush Hour 2) (neděle 14. 8., Nova, 22.50 - 00.35 / pondělí 15. 8., Nova Cinema, 01.10 - 02.35)

Plakát filmu Křižovatka smrti 2 / Rush Hour 2Pokračování americko-hongkongské akční komedie nabízí více téhož a ničím nepřekvapí. Režírující Brett Ratner se pokouší o svěží tempo a nadhled, což se mu úplně nedaří a chvílemi je vidět, že by film potřeboval nějaký nápad nebo neobvyklý pohled kamery. Úplně neuchvátí ani akce, která je rutinní a stereotypní, radost neudělá ani Chris Tucker v ústřední úloze, který dostal víc prostoru a je místy hodně otravný. Na lehkém naprůměru snímek udržuje několik vtipných scén, dobrých hlášek a Jackie Chan, který i v pokročilém věku předvádí zajímavé věci. Typická oddechovka.

Zajímavost: Světová premiéra filmu se konala na palubě letadla letícího z Los Angeles do Hongkongu.

Oficiální trailer filmu Křižovatka smrti 2 / Rush Hour 2
Drazí, zatracení přátelé (Cari fottutissimi amici) (úterý 16. 8., Nova Cinema, 09.20 - 11.45)

Plakát filmu Drazí, zatracení přátelé / Cari fottutissimi amiciMéně známá italská komedie se odehrává v poválečné Itálii a pokouší se i o vážnější momenty, což se ne úplně daří. Režírující Mario Monicelli rezignoval na typicky italský bláznivý humor, místo něhož naservíroval spíše několik vtipných scén, kterým chtěl dodat vážnější pointu, což je zásadní problém filmu, neboť to moc nefunguje a vyznívá naprázdno. Tempo je ovšem svižné, některé vtipy jsou parádní a lehce posmutnělá atmosféra se k tomu všemu dokonale hodí. V hlavní roli mnohé překvapí Paolo Villaggio, který tu hraje něco trochu jiného než obvykle a naznačuje tu i možnosti serióznějšího herectví. Nevyrovnaná žánrovka.

Zajímavost: Snímek byl mimo jiné nominován na italský Zlatý glóbus za scénář.

Ukázka z filmu Drazí, zatracení přátelé / Cari fottutissimi amici
Upíři (Vampires) (úterý 16. 8., Nova Cinema, 22.35 - 00.50 / středa 17. 8., 03.10 - 04.55)

Plakát filmu Upíři / VampiresHodnocení hororu z konce devadesátých let neprospívá fakt, že za jeho režií stojí slavný John Carpenter. Ten už si vybíral své slabší období, což je znát. Zpočátku ještě navnadí příjemně se rozvíjejícím příběhem a hutnou atmosférou, postupem času na to ale rezignuje a místo dalšího budování těchto prvků sází na násilí, krev a suché hlášky. Hodně toho ovšem zachraňuje fakt, že tvůrce se tu pořád nebere úplně vážně a skrytý humor funguje velmi dobře a dále pak nekompromisní akční scény a skvělé obsazení, jemuž dominuje notně improvizující James Woods, vedle kterého nepřehlédnete (především holé pozadí) Sheryl Lee nebo Daniela Baldwina a Maximiliana Schella. Trocha béčkové zábavy nikdy neuškodí.

Zajímavost: Jediný film z devadesátých let, který přinesl Carpenterovi finanční úspěch.

Originální trailer filmu Upíři / Vampires
Hranice zoufalství (Desperate Measures) (čtvrtek 18. 8., Nova Cinema, 22.00 - 00.00 / pátek 19. 8., 01.00 - 02.30)

Plakát filmu Hranice zoufalství / Desperate MeasuresAkční thriller bohužel nevyužil svůj potenciál a zůstal někde na půli cesty. Režírující Barbet Schroeder je natolik zkušený, že dokázal vytvořit potřebnou hutnější atmosféru a udržet tak svěží tempo, že se divák vlastně nenudí. Podařilo se mu i relativně slušně pracovat s napětím, které je i přes celkovou předvídatelnost značné. Do hlavních rolí si obsadil spolehlivé Michaela Keatona a Andyho Garcíu, kteří se mu odvděčili parádními výkony, kterým dodali potřebný náboj. O to větší je škoda, že zajímavý a svým způsobem originální příběh se snaží dost moralizovat a kombinovat několik žánrů, místo toho aby byl přímočařejší a víc strhující. Příjemná žánrová jednohubka.

Zajímavost: Původně měl film točit Michael Bay.

Originální trailer filmu Hranice zoufalství / Desperate Measures

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Nový Karate Kid je na cestě (22.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks (30.09.2023 15:30 v Recenze | Stroj času)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu