Kathryn Bigelow natočí film o nepokojích v Detroitu

Vydáno: 05.08.2016 08:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Oscarová režisérka Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude) začne natáčet film o detroitských nepokojích v šedesátých letech. V její novince si zahrají například Will Poulter nebo Jack Reynor.
Fotografie z filmu 30 minut po půlnoci / Zero Dark ThirtyDržitelka Oscara za režii a vůbec první žena, která byla takto oceněna, Kathryn Bigelow natáčí zatím ještě jako Untitled Detroit Project nový film o pětidenních nepokojích v Detroitu v roce 1967. V jeho obsazení už figurovali John Boyega a Hannah Murray. Nyní se k nim přidává hned trojice mladých herců: Jack ReynorBen O'Toole a Will Poulter a také Anthony Mackie, který s Bigelow už spolupracoval na jejím oscarovém dramatu Smrt čeká všude. O zápletce se zatím nic bližšího neví, každopádně je jasné, že se v případě Bigelow dá očekávat opět politicky hodně vyostřený snímek jako v případě jejího předchozího a zatím posledního snímku 30 minut po půlnoci

Bigelow se na novém projektu opět spojila s osvědčeným scenáristou Markem Boalem, který jí napsal scenáře jak pro Smrt čeká všude, tak i pro 30 minut po půlnoci. Boal stejně jako Bigelow získal za Smrt čeká všude Oscara, v jeho případě to bylo samozřejmě za scénář . Film by měl premiéru v roce 2017, padesát let po detroitských událostech.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY