Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 30. týden

Kinopremiéry: Seznamka Jasona Bournea s krotitelkami duchů

Vydáno: 27.07.2016 08:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Až v posledním červencovém týdnu se dočkáme opravdu dlouho očekávané premiéry, kterou je nové pokračování Jasona Bournea. Vedle něj pak už výrazný divácký potenciál má jen dost nenáviděný remake Krotitelů duchů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Jason Bourne (Jason Bourne) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Jason Bourne / Jason BourneDlouhých devět let trvalo, než se k výtečné špionážní sáze vrátil režisér (a tentokráte i spoluscenárista) Paul Greengrass, který s ní tehdy dost zásadně změnil moderní podobu akčního žánru a některé scény jsou dodnes promítány jako špičková ukázka užití ruční kamery ve zběsilé akci. Společně s ním se do hlavní role vrací i Matt Damon, jenž bez něho odmítal natáčet, další role navíc získali držitelé Oscara Tommy Lee Jones a Alicia Vikander. Vzhledem k výše zmíněnému tak jsou očekávání opravdu nemalá, tvůrci tudíž nemají jednoduchou úlohu. Nadšené hodnocení ze zahraničních databází zatím musíme brát s rezervou a s tím, že jde spíše o zbožné výkřiky fanoušků. Na první "střízlivé" ohlasy si budeme muset počkat až těsně před premiéru. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Jason Bourne (Matt Damon) už poskládal skoro všechny střípky své životní mozaiky, potrestal ty, kteří z něj udělali stroj na zabíjení a dál už chce žít jen "klidný" život, který pro něj znamenají ilegální boxerské zápasy. Z toho všeho ho ale vytrhne bývalá kolegyně Nicky (Julia Stiles), jež mu připomene, že na ty nejzásadnější otázky ještě odpověď nedostal. Když ho pak málem připraví o život nájemný zabiják, musí se Jason znovu pustit do boje s Agenturou, kterou tentokráte reprezentují tvrdý ředitel Robert Dewey (Tommy Lee Jones) a nebezpečně chytrá analytička (Alicia Vikander), a vzpomenout si na to, co se naučil v programu, který kvůli němu skončil.

Zajímavost: Poprvé v celé sérii se na scénáři nikterak nepodílel Tony Gilroy.

Oficiální český trailer filmu Jason Bourne / Jason Bourne
Krotitelé duchů (Ghostbusters) (Falcon)

Český plakát filmu Krotitelé duchů / GhostbustersSnad žádný remake v posledních letech neprovázela taková vlna odporu jako předělávku takřka kultovního díla z osmdesátých let. A není se vlastně co divit, neboť z ústřední sestavy nezůstal vůbec nikdo a z krotitelů se staly krotitelky. Trnem v oku je navíc i přítomnost Melissy McCarthy, kterou ne každý snáší a jejíž humor je hodně specifický, dále ji pak ze známějších tváří doplňují Kristen Wiig, Leslie Jones nebo Chris Hemsworth. Režie se chopil a na scénáři podílel komediálně zkušený Paul Feig, který neměl jednoduchý úkol. Podle všeho nedopadl film tak tragicky, jak se čekalo, nálepku zbytečného remaku mu ale prý nikdo nesebere. Asi nejnenáviděnější premiéra roku.

Synopse: Na Manhattan se chystá invaze duchů! Do služby tak byly povolány čtyři krotitelky duchů (Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon a Leslie Jones), které jim v tom mají zabránit a zachránit New York od zkázy.

Zajímavost: První sestřih filmu měl dle režiséra čtyři a čtvrt hodiny.

Oficiální český trailer filmu Krotitelé duchů / Ghost Busters
Heidi, děvčátko z hor (Heidi) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Heidi, děvčátko z hor / HeidiDříve narozeným čtenářům asi netřeba příběh osamělé Heidi žijící u svého dědečka v Alpách výrazně představovat. I on se loni dočkal nové verze (pro mladší diváky?) a příliš změn se v něm očekávat nedá. Režie se chopil absolutně neznámý Alain Gsponer, který do hlavních rolí obsadil podobně neznámé tváře, mezi nimiž je jedinou výjimkou Bruno Ganz. Prozatímní hodnocení nejsou vůbec špatná, takže to vypadá, že film svůj účel splní a odzbrojí upřímností a malebnou horskou krajinou. Mohli bychom tedy dostat ideální rodinnou "pohodovku".

Synopse: Heidi (Anuk Steffen) je osiřelé děvčátko, které dětství tráví společně s kamarádem Petrem uprostřed švýcarských Alp, kde bydlí ve srubu svého dědečka. Těmto dnům je ale konec, neboť teta Dete (Anna Schinz) ji převáží do Frankfurtu, kde má dělat společnost nemocné dívce ze zámožné rodiny. Ačkoli se děvčata brzy skamarádí, stesk Heidi po dědečkovi a Alpách je až příliš velký.

Oficiální český trailer filmu Heidi, děvčátko z hor / Heidi
Lily Lane (Liliom ösvény) (Film Europe)

Český plakát filmu Lily Lane / Liliom ösvényZa maďarsko-německo-francouzským dramatem stojí režisér, scenárista a hudební skladatel Benedek Fliegauf, což těm znalejším divákům stačí k rámcové představě o díle. Jeho snímky jsou vždy hodně svérázné a ne úplně jednoduché ke sledování, což bude pravděpodobně platit i v tomto případě. V hlavních rolích nelze čekat někoho známého a příliš moudří nebudou zájemci ani z přečtení oficiální synopse. Tvůrcovi fandové si ale film ve svém klubovém kině určitě nenechají ujít.

Synopse: Rebeka (Angéla Stefanovics) hledá po náhlé smrti své matky svého odcizeného otce. Na cestu s sebou vezme i syna Daniho (Bálint Sótonyi), jemuž vypráví různé rodinné příběhy a historky. On se jim snaží naslouchat a posléze je přetvářet k obrazu svému.

Český trailer filmu Lily Lane / Liliom ösvény
Sezn@mka (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu  / Sezn@mkaTuzemská komedie chce být evidentně typicky lidovou letní taškařicí, jenže po přečtení synopse a přehrání traileru by měl být rozumný divák dost opatrný. Režijní a scenáristická debutantka Zita Marinovová evidentně neřeší zápletku, ale bude se spoléhat na mnoho jednodušších vtipů točících se kolem seznamování, sexu a pohlavních stereotypů. Lákavé není ani obsazení, v němž de facto jediným solidním hercem je Jiří Langmajer, kolem něhož se točí tu více, tu méně známé hvězdy spjaté s poněkud jinými obory. Uvidíme, jaké budou recenze a jak budou snímek vnímat nenároční diváci.

Synopse: Na internetových seznamkách je dost pochybných existencí, což si zejména dámy často neuvědomují a z toho plyne jejich následná nespokojenost. Když šéf jedné podobné seznamky (Jiří Langmajer) čelí mnoha stížnostem svých klientek, rozhodne se jim ukázat, že chlapi nejsou jen jednoduší idioti. Sám si podá inzerát, kde vystupuje jako muž jejich snů, po naplněném rande ale beze stopy mizí. To je logické, neboť on manželku nehledá, jednu doma totiž má. Postupem času se ale do svých lží začíná zaplétat a vše se vymkne jeho kontrole.

Originální trailer filmu Sezn@mka
Český plakát filmu  / MontenegroMontenegro (Bohemia MP)

Režijní debut Petra Kubíka je typicky nízkorozpočtovým filmem, který může skončit jakkoli. Příběhově nevypadá nikterak objevně, pokud se ale na druhou stranu podobné téma zpracuje solidně, není s tím problém. V hlavních rolích pochopitelně čekejte neznámé tváře, nalákat by vás mohly i lokace stále oblíbenější Černé Hory a snaha o realistický příběh. Ohlasy zatím neexistují a vzhledem k tomu, že se jich ani nedá moc očekávat, bude muset na to, zda jde o zdařilý debut, nebo se zařadí po bok mnoha zapomenutých, každý přijít sám až po premiéře

Synopse: Srbská studentka psychologie a sociologie Andjela (Ivana Vukovic) se v rámci psaní diplomové práce rozhodne vyrazit do Černé Hory se svou dlouholetou kamarádkou a dvěma cizinci. Při tomto putování se ovšem dozví o životě daleko víc, než čekala.

Oficiální trailer filmu Montenegro
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Z Kazmova ONEMANSHOW: The Movie se vyklubala mizerná krimikomedie (18.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Kontroverzní hraná Malá mořská víla si předpojaté odsudky nezaslouží (27.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Malá mořská víla stojí v cestě na Svatou horu (24.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Chris Hemsworth se vrací v traileru Vyproštění 2 (16.05.2023 16:19 v Novinky | Trailery)
- Cillian Murphy je Oppenheimer v novém traileru (09.05.2023 07:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Air: Zrození legendy je nenápadné, ale výborné dobové drama (08.04.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vyproštění 2 (03.04.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Malá mořská víla (13.03.2023 18:04 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Slušný občan Creed prožil zatmění (01.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část (25.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu