Kirsten Dunst chystá režijní debut s Dakotou Fanning

Vydáno: 24.07.2016 12:30 - | foto: EEAP

Zajisté již znáte Kirsten Dunst jako úspěšnou filmovou a televizní herečku, která má na kontě například nominaci na Zlaté Glóby. Do Hollywoodu se ale letos zapíše také jako režisérka novým adaptováním knihy z 60. let - Pod skleněným zvonem.
Po roční pauze od filmů, kdy se Kirsten Dunst věnovala "pouze" oceňovanému seriálu Fargo (byla za něj nominována na Zlatý Glóbus), se letos konečně vrátila na plátna se sci-fi Půlnoční dítě. Ovšem i přes plno nově chystaných filmů, v nichž má hrát, nezůstane tato blondýnka proslavená skrze snímky jako Interview s upírem či Smrt panen pouze před kamerou. Poprvé se letos postaví i za ni, nepočítáme-li krátké snímky jako WelcomeWinonou Ryder.

Dakota Fanning ve filmu Twilight Saga: Zatmění / The Twilight Saga: EclipseZrežírovat by do příštího roku měla adaptaci knihy 
The Bell Jar (v češtině Pod skleněným zvonem) od spisovatelky Sylviy Plath, která ji napsala jako svou jedinou knihu před tím, než ve věku 30 let spáchala sebevraždu. Její román pak pojednává o Esther Greenwood, která v 50. letech odjíždí do New Yorku za stáží do módního magazínu, po návratu do rodného Bostonu u ní však propukne mentální onemocnění, které jí dále znemožňuje její kariéru.

Kniha už byla použita jako předloha v roce 1979, pár let po smrti autorky, pro film režírovaný Larrym Peercem v hlavní roli s Marilyn Hassett. Její roli by tak nově měla převzít v chystaném indie snímku Dakota Fanning a my zatím jen můžeme Dunst s jejím debutem držet palce.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Joj (Lucie, 24.07.2016 20:51) Reagovat

    Tohle bude zajímavé. Sejdou se totiž spolu dvě velké dětské hvězdy. Kirsten (dnes 34 let) se proslavila ve 12 letech takovými filmy, jako Interview s upírem, nebo Malé ženy. A Dakota (dnes 22 let) se proslavila dokonce už v 8 letech, ve filmu Jmenuji se Sam. O 4 roky později třeba Mužem v ohni.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY