Emmy 2016: Nominacím védodí HBO a Hra o trůny

Vydáno: 15.07.2016 17:14 - Václav Limberk | foto: HBO Europe

68. ročníku televizních cen Emmy letos znovu vévodí HBO. V nominovaných seriálech se opět vyskytuje Hra o trůny, kterou doplňují Takoví normální Američané a American Crime Story.
Sarah Paulson, John Travolta, Cuba Gooding, Jr. ve filmu American Crime Story - The People v. O.J. Simpson  / American Crime StoryVčera byly oznámeny nominace na 68. výroční televizní ceny Emmy. V nominacích v hlavních kategoriích vede HBO (94) před FX (56) a Netflixem (54). Z televizních seriálů s 23 nominacemi vede Hra o trůny od HBO, s 22 nominacemi pokračuje minisérie American Crime Story - The People v. O.J. Simpson  od FX, následně Fargo s 18 nominacemi také od FX. 17 nominací získal komediální seriál HBO Viceprezident(ka) a 16 večerní show Saturday Night Live.

Pětkrát nominovaný seriál Takoví normální Američané od FX má nominace v oblasti nejlepší drama, herec (Matthew Rhys), herečka (Keri Russell), scénář a nejlepší hostující herečka (Margo Martindale). Hra o trůny má v nominacích kromě hereckých kategorií i režii za epizodu "Vrata" a scénář za devátý díl "Battle of the Bastards". 

Julia Louis-Dreyfus ve filmu Viceprezident(ka) / VeepV komediální oblasti figuruje Viceprezident(ka)Silicon Valley a Black-ish. V limitovaných minisériích dominuje American Crime Story - The People v. O.J. Simpson a Fargo. Ceny budou předány 18. září v Microsoft Theatre v Los Angeles. Večerem bude provázet Jimmy Kimmel

Kompletní přehled nominací naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY