Preview: Star Trek letí Do neznáma

Vydáno: 13.07.2016 17:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Star Trek: Do neznáma je nejnovějším pokračováním vesmírné ságy, která se započala televizním seriálem už v šedesátých letech. Třetí díl nově rebootované série natočil Justin Lin.
V nabídce filmových premiér měsíce srpna by měl jednoznačně být jeho vrcholem Star Trek: Do neznáma. Jde o třetí díl nově rebootované série. O první dva díly Star Trek a Star Trek: Do temnoty se postaral J.J. Abrams. Režijní štafetu po Abramsovi převzal režisér Justin Lin, známý hlavně díky několika dílům akční série Rychle a zběsile. Poprvé se vesmírná loď Enterprise vydala objevovat nové světy a hledat nové civilizace v legendárním televizním seriálu Star Trek už v polovině šedesátých let. Do filmu pak tento fenomén zamířil až na sklonku sedmdesátých let. 

Fotografie z natáčení filmu Star Trek: Do neznáma / Star Trek BeyondOd té doby se toho změnilo sice hodně, ale v základě mnoho zůstává i stejné. V novém díle bude posádka Enterprise znovu při své pětileté misi hledat nové civilizace a neobjevené kouty vesmíru, kde narazí na nového nepřítele - Kralla (Idris Elba). To posádku Enterprise, stejně jako celou federaci podrobí další těžké zkoušce. Zkrátka nic objevného se zde nečeká, což neznamená, že by to zároveň nemohla být dobrá zábava.

Jedna věc však nedávno způsobila menší mediální poprask, aneb špetka bulváru nikdy neuškodí a jen pomůže filmové promotion, a sice odhalení, že jeden z členů posádky, Hikari Sulu (John Cho) je homosexuál, takže jde o první gay postavu ve startrekovské franšíze. Tento výběr příliš nepotěšil originálního představitele Sulua (George Takei), na což ale s "nesouhlasným respektem" reagoval jeden z autorů scénáře a zároveň představitel Scottyho Simon Pegg. Podle Choa se tato myšlenka zrodila v hlavě Pegga a druhého scenáristy Douga Junga částečně i jako pocta Takeiumu, který se ke své homosexualitě otevřeně přiznal. Jejich "pocta" se ale minula účinkem.

Sofia Boutella ve filmu Star Trek: Do neznáma / Star Trek BeyondV hereckém obsazení se vrací tradiční představitelé rebootované franšízy Chris Pine jako kapitán Kirk a Zachary Quinto jako Spock. Opět tu budou Zoe SaldanaKarl Urban, zmínění Cho a Pegg a pak i Anton Yelchin, jehož nedávná tragická smrt podobně jako v případě Paula Walkera ze zmíněné franšízy Rychle a zběsile bohužel vrhá na tento film trochu stín a dá se čekat, že v závěrečných titulcích nebude chybět dedikace právě jemu. Nováčky tu pak vedle Elby jsou Sofia Boutella jako Jaylah nebo v přetáčkách dodaná Shohreh Aghdashloo jako vrchní velitelka Federace. Hudbu pro film složil Michael Giacchino, zatímco ústřední píseň "Sledgehammer" pro něj nazpívala Rihanna

Star Trek: Do neznáma, který bude mít v domácích (amerických) kinech premiéru padesát let od původního seriálu, už za necelé dva týdny 22. července, dorazí do těch českých a slovenských bohužel s měsíčním zpožděním. I tak by ale mělo jít o jeden z vrcholů letošního filmového léta.

UPDATE: Star Trek: Do neznáma má po prvních vybraných novinářských projekcích, které se uskutečnily včera (13. července) v L.A. převážně pozitivní kritické ohlasy. Mnoho z nich uvádí, že jde o jiný druh Star Treku než v případě Abramsových dvou předešlých kousků a že jde o zlepšení od předchozího "Do temnoty". Chválí jeho (Linův Star Trek) scénář a humor a přirovnávají ho k epizodě z původního seriálu. 

Star Trek: Do neznáma na svou misi vylétá 18. srpna 2016.

Originální trailer filmu Star Trek: Do neznáma




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY