Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 1. 7. 2016 - 7. 7. 2016

TV tipy: Taxi veze vzorec pro vraždu na Armstrongovu lež

Vydáno: 01.07.2016 08:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny začínají a jako každý rok i letos se televize budou spoléhat na pravidelné reprízy diváckých hitů. V našem výběru tak přijdou na řadu hlavně festivalové a takřka neznámé snímky, které zaslouží diváckou pozornost.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Taxi, taxi (Taxi 2) (pátek 1. 7., Prima, 20.15 - 22.10 / neděle 3. 7., 09.15 - 11.10)

Plakát filmu Taxi, taxi / Taxi 2Francouzská akční komedie je od začátku do konce nesmyslná a hledat v ní logiku je naprostým bláznovstvím. Režírující Gérard Krawczyk to však dobře věděl a vsadil na parádní a šílenou akci, zběsilé tempo, množství vtipných hlášek a humorných situací, řízný soundtrack a sympatické hlavní hrdiny. Těm propůjčili tváře mimo jiné Samy NaceriFrédéric Diefenthal, Marion Cotillard nebo Bernard Farcy. Tvůrce se sice nevyhnul několika vysloveně hluchým místům, vše výše zmíněné ale naštěstí převažuje. Ideální "výplach" na páteční večer.

Synopse: Yakuza chce zabránit rozvoji francouzsko-japonských vztahů a unese japonského ministra. Nešikovný policista Emil (Frédéric Diefenthal) se tak znovu obrací na svého kamaráda Daniela (Samy Naceri) a především jeho supertaxík. Ten se samozřejmě rád zapojí, když ale zjistí, že mafiáni unesli i Emilovu přítelkyni a kolegyni, stává se z celé akce osobní záležitost.

Zajímavost: Při natáčení filmu zahynul jeden z kameramanů.

Originální trailer filmu Taxi, taxi / Taxi 2
Útěk z vězení (Breakout) (pátek 1. 7., Prima Max, 20.15 - 22.20 / sobota 2. 7., 15.45 - 17.50)

Plakát filmu Útěk z vězení / BreakoutU nás skoro neznámé dobrodružné drama je typickým zástupcem kinematografie sedmdesátých let. Režírující Tom Gries toho moc neřešil a vedle jednoduchoučkého a veskrze předvídatelného příběhu se spolehl na charisma Charlesa Bronsona v titulní roli, který tu navíc ukáže i svou komediální tvář. Společnost mu k tomu dělají třeba Robert Duvall, Jill Ireland nebo Randy Quaid, takže není nač si stěžovat. Potěší i drsnější akce, syrová atmosféra a hudba Jerryho Goldsmithe. Škoda jen, že vizuál působí hodně lacině a televizně.

Synopse: Zkušený pilot Nick Colton (Charles Bronson) dostane lákavou, ale nebezpečnou nabídku. Žena (Jill Ireland) nevinně odsouzeného Jaye Wagnera (Robert Duvall) si ho najme, aby ho osvobodil z mexického vězení. Stojí mu čtvrt milionu dolarů za tohle riziko?

Zajímavost: Film je založen na skutečné události, která se v Mexiku odehrála. I proto tehdejší mexická vláda nepovolila natáčení na svém území.

Ukázka z filmu Útěk z vězení / Breakout
Ségra tropí hlouposti (Ramona and Beezus) (sobota 2. 7., Prima, 11.45 - 14.05)

Plakát filmu Ségra tropí hlouposti / Ramona and BeezusAčkoli je rodinná komedie neoriginální, sentimentální a kýčovitá, je překvapivě příjemnou podívanou, která znechutí jen málokoho. Režírující Elizabeth Allen totiž dokázala vytvořit pohodovou atmosféru, banálním a lacině znějícím dialogům dodala zvláštní náboj a opřela se i o poměrně fungující a neinfantilní humor, který většinu času baví. Podpořily ji i výborná Selena Gomez a realtivně roztomilá a jen minimálně otravná Joey King, mezi nimiž zafungovala potřebná kamarádská chemie. Slabší místa se tu také najdou a konec je vyloženě žánrovou a cukrkandlovou úlitbou, to ale nevadí nijak zásadně. Neškodná rodinná podívaná.

Synopse: Malá Ramona (Joey King) má ohromnou představivost a ráda tropí lumpárny. Kvůli jejím rozpustilostem musí být ve střehu všichni z jejího okolí, především pak její starší sestra Beezus (Selena Gomez), která studuje v prvním ročníku střední školy.

Zajímavost: Film vznikl na motivy bestsellerů spisovatelky Beverly Cleary.

Oficiální trailer filmu Ségra tropí hlouposti / Ramona and Beezus
Transdarinka (Tangerine) (sobota 2. 7., ČT art, 22.15 - 23.45)

Plakát filmu Transdarinka / TangerineU nás jen minimálně známé komediální drama je spíše festivalovou záležitostí a vyžaduje diváckou trpělivost a toleranci. Režisér a spoluscenárista Sean Baker ho celé natočil na iPhone, čímž mu dodal opravdu nevšední kouzlo a dojem jakési autenticity. Podařilo se mu zachytit atmosféru denního i nočního LA a přenést na diváka zvláštní skepsi a melancholii. V hlavních rolích se objeví samé neokoukané tváře, takže vše působí důvěryhodně a opravdově. Problémem však je stopáž, která je sice krátká, přesto ale mnohdy působí uměle natahovaně a spousta scén je pouhou vatou. Něco pro náročněšjí publikum.

Synopse: Sin-Dee (Kitana Kiki Rodriguez) se pouhý měsíc zdržela ve vazbě a její přítel Chester (James Ransone) už si začal s jinou. To samozřejmě nemůže dívka nechat jen tak a společně se svou kamarádkou Alex (Mya Taylor) se vydává na trestnou výpravu.

Zajímavost: Původní název filmu je reakcí na nepřehlédnutelnou barvu nebe v LA při západu slunce.

Originální trailer filmu Transdarinka / Tangerine
Muž, který se mi líbí (Un homme qui me plait) (sobota 2. 7., ČT1, 23.50 - 01.40)

Plakát filmu Muž, který se mi líbí / Un homme qui me plaitMálo známé francouzsko-italské komediální drama bude pro mnohé možná hodně překvapivé. Režírující Claude Lelouch totiž zcela záměrně v úvodu nasazuje odlehčenou atmosféru a množství vtípků, aby s přibývajícím časem přidával na serióznosti a hutnosti. Prostý příběh je v tomto případě odsunut na vedlejší kolej a primární jsou pocity, nálada a uvěřitelnost jednání postav. Ty navíc ztvárnili umírněný a hodně civilní Jean-Paul Belmondo, který se zcela vyhnul všem svým typickým grimasám a výborná Annie Girardot. Nebýt konce, který nepřekvapí, mohl být dojem ještě o něco lepší. Raritní tip.

Synopse: Úspěšný skladatel filmové hudby Henri (Jean-Paul Belmondo) přijíždí do Los Angeles za další zakázkou. Při natáčení potkává půvabnou herečku Francoise (Annie Girardot), s níž si začne nezávazný flirt. Ten se ale mění v něco vážnějšího a oba se budou muset rozhodnout, jak budou pokračovat dál, až natáčení skončí.

Zajímavost: Ve filmu debutovala Farrah Fawcett.

Originální trailer filmu Muž, který se mi líbí / Un homme qui me plait
Sázkař (Let It Ride) (neděle 3. 7., Fanda, 17.45 - 19.30 / pondělí 4. 7., 13.35 - 15.25)

Plakát filmu Sázkař / Let It RideDalší v našich končinách absolutně neznámá komedie je v zámoří hodnocena velmi slušně. Režírující Joe Pytka si v ní dělá roztomilou legraci z gamblerství a spoléhá se na velké množství více, či méně vtipných situací, svižné tempo a představitele hlavní role, jímž je fenomenální Richard Dreyfuss. Ten snímek postupně mění ve svou one man show a ostatní vedle něho zcela zanikají. Právě on je trumfem tvůrců a drží film nad vodou ve slabších chvílích. Od typicky oddechové komedie nejde mít úplně velká očekávání, jakožto podvečerní zábava ale funguje báječně.

Synopse: Jay Trotter (Richard Dreyfuss) sázel celý život a stále doufá, že jednoho dne protrhne smůlu. Zatím to tak ale nevypadá a stále prohrává. Až po jednom menším zalhání manželce přichází šance na dva miliony dolarů, jenže k tomu musí splnit naprosto bláznivé podmínky.

Zajímavost: Pytka filmem režijně debutoval.

Originální trailer filmu Sázkař / Let It Ride
Dva machři mezi nebem a peklem (Piú forte, ragazzi!) (pondělí 4. 7., Barrandov, 21.40 - 23.45)

Plakát filmu Dva machři mezi nebem a peklem / Più forte, ragazzi!Italský dobrodružný snímek je dalším počinem, v němž se sešli nedávno zesnulý Bud Spencer a Terence Hill. Je ale trochu jiný, než jsou jejich fandové zvyklí, neboť režírující Giuseppe Colizzi eliminoval humorné vložky a typické bitky, ale vsadil na příběh a celkovou serióznost, takže může zaujmout i ty, kteří této dvojici nijak neholdují. Nechybí tu ovšem pohodová atmosféra, několik fungujících hlášek a celkově dobře zvolené atraktivní lokace, které jsou skvěle nasnímané. Potěší i několik ryze dojemných scén. Trochu nostalgický kousek.

Synopse: Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) pracovali pro svého známého, pak se ale s jeho letadlem zřítili do pralesa. Nehodu přežili bez úhony a dostali se do tábora hledačů diamantů. Zde se seznamují s panujícími poměry, které výrazně ovlivňuje místní gang. Když se tedy ti dva rozhodnou začít sami podnikat a stát se jeho konkurencí, začne jim jít o život.

Zajímavost: Krátce po natáčení si Spencer zřídil pilotní průkaz.

Originální trailer filmu Dva machři mezi nebem a peklem / Piú forte, ragazzi!
Armstrongova lež (The Armstrong Lie) (úterý 5. 7., Prima Max, 20.15 - 22.55 / středa 6. 7., 15.10 - 16.45)

Plakát filmu Armstrongova lež / The Armstrong LieTři roky starý dokument se pustil do hojně propíraného tématu největší lži v historii sportu. Režisér a scenárista Alex Gibney skvěle probírá kariéru a zásadní momenty v životě legendárního a kontroverzního cyklisty a vše staví do širšího kontextu cyklistiky jako takové a snaží se poodhalit její zákulisí. Výhodou je i to, že na vše nahlíží z více úhlů, takže nabízí názorovou rozmanitost. Jediné, v čem selhává, je rozhovor se samotným Lancem Armstrongem, kterému neklade důležité otázky a bojí se jít do kontroverze, tudíž nabízený potenciál prakticky nevyužil. Jako úvaha o tom, kde končí sport a začíná touha po úspěchu za každou cenu, ale snímek funguje báječně.

Synopse: Dokument měl být původně silným příběhem comebacku slavného cyklisty, který se v roce 2009 po boji s rakovinou vrátil na silnice. Po šokujícím přiznání dopingu se ale vše změnilo a z oslavy osobnosti se najednou stalo odsouzení nekalých praktik.

Zajímavost: Čtyři roky sledoval tvůrce život fenomenálního cyklisty a byl i u toho, když přiznal svůj doping.

Originální trailer filmu Armstrongova lež / The Armostrnog Lie
Někde jinde (Anderswo) (úterý 5. 7., ČT art, 21.10 - 22.30)

Plakát filmu Někde jinde / AnderswoMinimálně známé německé komediální drama se soustředí na zobrazení kulturních rozdílů mezi evropskou a izraelskou společností. Režisérka a scenáristka Ester Amrami napsala citlivý a civilní příběh, v němž se může najít skoro každý a působí poměrně autenticky. V tom jí pomáhá mladá Neta Riskin v titulní roli i celý zbytek obsazení. Škoda jen, že tu chybí nějaký zapamatovatelnější moment a větší náboj, neboť výsledek je vlastně zapomenutelný a ne úplně výrazný.

Synopse: Židovská dívka Noa (Neta Riskin) žije s německým hudebníkem Jörgem (Golo Euler) v Berlíně, kde studuje. Když její přítel odjede na angažmá do Stuttgartu a nevyjde jí stipendium na absolventský projekt, rozhodne se odjet za svou rodinou do Izraele. Jenže po osmi letech strávených mimo rodnou zem už si jen těžko zvyká na místní tradice a zvyky.

Zajímavost: Autorka filmem debutovala.

Originální trailer filmu Někde jinde / Anderswo
Vzorec pro vraždu (Murder by Numbers) (středa 6. 7., Nova, 22.35 - 01.05 / čtvrtek 7. 7., Nova Cinema, 02.00 - 03.50)

Plakát filmu Vzorec pro vraždu / Murder by NumbersKriminální drama je zajímavé hlavně v momentech, kdy sleduje psychologii pachatelů zločinu a odhaluje jejich motivace. Režírující Barbet Schroeder jinak jede ve vyšlapaných žánrových kolejích a pouze rutinně skládá scény za sebe a po celou dobu nedokáže vytvořit adekvátní napětí a potřebnou atmosféru. Ve slabých chvílích mu tak pomáhá velmi dobré obsazení, v němž hraje prim Sandra Bullock, určitě ale nepřehlédnete ani Bena Chaplina, tehdy začínajícího Ryana Goslinga nebo Michaela Pitta. Nic víc než zapomenutelnou jednohubku ale nečekejte.

Synopse: Specialistka na vyšetřování vražd (Sandra Bullock) je na stopě dvou mladíků, kteří zřejmě spáchali dokonalý zločin. Oba věří, že svou inteligencí a rafinovaností všechny převezou a uniknou spravedlnosti. Nevědí ale, jak těžkého proti sobě mají soupeře.

Zajímavost: Gosling se při natáčení scény vraždy pozvracel.

Originální trailer filmu Vzorec pro vraždu / Murder by Numbers

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Ryan O'Neal (09.12.2023 10:18 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Série Rambo od nejhoršího dílu k nejlepšímu (06.08.2023 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Margot Robbie je Barbie v novém traileru (25.05.2023 19:47 v Novinky | Trailery)
- Stroj času: Sylvester Stallone versus Wesley Snipes ve filmu Demolition Man (21.05.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Invalida se bojí, že jeho základní instinkt vypustí smrtelné zlo (19.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Margot Robbie je Barbie v novém traileru (05.04.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestry v sedle hájí čest zlodějů (29.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu