Kinopremiéry: Léto All Exclusive přichází na Den nezávislosti

Vydáno: 22.06.2016 17:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z trojice premiér, které tento týden obohatí programy našich kin, je tou nejatraktivnější pokračování akčního hitu Den nezávislosti. Uvidíme, jak si v konkurenci s ním povedou dobrodružný animák a francouzská komedie.
Den nezávislosti: Nový útok (Independence Day: Resurgence) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Den nezávislosti: Nový útok / Independence Day: ResurgencePo dvaceti letech se do kin vrací mnohými očekávané pokračování veleúspěšného akčního hitu devadesátých let. Na režijní sesli znovu usedl i Roland Emmerich, takže se dá počítat s velkými destrukcemi a obřími akčními scénami. Ze starého obsazení se vrací především Bill Pullman a Jeff Goldblum, dále pak uvidíte třeba Maiku Monroe, Liama Hemswortha, Williama Fichtnera nebo Charlotte Gainsbourg. První ohlasy nejsou nikterak překvapivé a hovoří o tom, že snímek už není taková "pecka" jako kdysi a jde spíše o nastavovanou kaši, fanoušci prvního dílu se tím ale jistě odradit nenechají. Premiéra týdne.

Synopse: Věděli jsme, že se mimozemšťané jednou vrátí. K obraně jsme využili všech možností a zdrojů Země. Studovali jsme všechny jejich technologie i jejich způsob myšlení. Poučili jsme se z předchozího boje o přežití. Bude to ale stačit? Po dvaceti letech totiž vetřelci přichází s ještě větší lodí než kdy dřív a chystají se lidstvo definitivně vyhladit.

Zajímavost: Pokračování bylo plánováno hned po úspěchu prvního filmu, scenárista Dean Devlin však odmítal navrhovaný námět, takže trvalo celých patnáct let, než sepsal nový příběh.

Český trailer filmu Den nezávislosti: Nový útok / Independence Day: Resurgence
Ratchet & Clank: Strážci galaxie (Ratchet & Clank) (Indigo Film)

Český plakát filmu Ratchet & Clank: Strážci galaxie / Ratchet & ClankAmerický animák vypadá jako typická žánrovka bez větších ambicí. Příběh bude pravděpodobně dost snadno předvídatelný, takže půjde hlavně o to, aby se pobavili i dospělí diváci, na které snímek asi tak úplně cílen nebude. Režie se chopilo duo méně známého Kevina Munroea a debutující Jericcy Cleland, což v orientaci a očekáváních moc nepomůže. Platit ale určitě bude to, že bez dětí návštěva kina nemá smysl.

Synopse: Mechanik Ratchet a robot Clank se snaží zastavit cizince Dreka, který chce zničit všechny planety v Solana Galaxii. Když navíc narazí na nebezpečné zbraně schopné zničit celé planety, musí spojit síly s týmem Strážců Galaxie, aby všechny a všechno zachránili.

Zajímavost: Film vznikl podle stejnojmenné herní série z konzole Playstation.

Oficiální trailer filmu Ratchet & Clank: Strážci galaxie / Ratchet & Clank
Léto All Exclusive (Babysitting 2) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Léto All Exclusive / Babysitting 2Pokračování francouzské komedie, která nebyla uvedena v našich kinech, je pro tuzemského diváka velkou neznámou. Režii sice znovu obstarala dvojice Nicolas Benamou a Philippe Lacheau, to ale pomůže v orientaci jen málokomu. Dle synopse se tak dá alespoň soudit, že by snímek mohl být parodií na found-footage horory a jakousi variací na populární sérii Pařeb. České ohlasy zatím neexistují, ty zahraniční hovoří o solidní, i když nijak závratné žánrovce, která by s blížícím se létem mohla být ideální oddechovkou.

Synopse: Franck (Philippe Lacheau) vyráží s kamarády a snoubenkou do brazilského ráje, kde chce svou milovanou požádat o ruku. Jednoho dne se všichni vydají na výlet, otec snoubenky jim dokonce vnutí stoletou babičku na elektrickém vozíku a vypadá to na nevšední dobrodružství. Jenže se ztratí a probíhá horečnaté pátrání. Po několika dnech je nalezena kamera na selfie tyči, která odhalí, co vše se dělo. A že to byly dost neuvěřitelné věci.

Český trailer filmu Léto All Exclusive / Babysitting 2
 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY