TOP 20 ČR: na prvním místě se našla rybička Dory

Vydáno: 21.06.2016 10:00 - | foto: Falcon

Tento týden sesadil příchod pixarovského Hledá se Dory úspěšnou herní adaptaci Warcrat: První střet a Wanův horor V zajetí démonů 2 sklouzl na třetí místo.
Fotografie z filmu Warcraft: První střet / WarcraftDlouho očekaváný návrat s Pixarem do podmořského světa za společenstvím rybiček nakonec trval dlouhých třináct let, ale konečně jsme se dočkali. Do kin tento týden přišlo volné pokračování Hledá se Dory, které v Americe překonalo devět let starý rekord zlobra Shreka, a i v Ćesku si vedlo velmi dobře, což dokazují víkendové tržby přes 11 milionů. Z vítězné pozice tak bylo vystrnaděno fantasy Warcraft: První střet adaptující stejnojmennou světoznámou počítačovou hru. Hned za ním se i nyní udržel sequel V zajetí démonů 2 od hororového mága Jamese Wana, s nímž jsme letos sledovali enfieldského poltergeista. Na čtvrté místo se pak vyhoupla novinka, pokračování Podfukáři 2, které však podle kritických ohlasů rozhodně nedosáhlo kvalit svého předchůdce.

Novinkám pak podlehl titul z další rozrůstající se série, Alenka v říši divů: Za zrcadlem, která už za sobotu a neděli nepřekonala ani milionovou hranici, ale dokázala porazit alespoň duo The Rocka a Kevina Harta v akční komedii Centrální inteligence. Na sedmičku pak byli sraženi Angry Birds ve filmu bojující se zelenými prasaty a následovala je česká komedie o krizi pozdního věku, Teorie tygra. Poslední dvě místa si pak urvala dvojice Správných chlapů Ryan Gosling a Russell Crowe a hraná verze Želv Ninja 2.

Tilda Swinton ve filmu Oslněni sluncem / A Bigger SplashDisneyovská předělávka animované Knihy džunglí na hranou verzi pod taktovkou režiséra Jona Favreaua započala druhou polovinu žebříčku, za ním se umístili X-Men: Apokalypsa a vrchní trojici pak doplnil ještě dánský thriller Vzkaz v láhvi. Souboj superhrdinů ve snímku Captain America: Občanská válka si pak ulovil čtrnácté místo a na patnáctku dopadl Marshallův Svátek matek spolu s megahitem od Disneyho jménem Zootropolis: Město zvířat. Digitální restaurací si nedávno prošel další důležitý český snímek, Ikarie XB 1 z roku 1963 a i ten se tudíž tento týden probojoval do žebříčku. Na posledních místech za ním ještě zaostal Děda a Jak básníci čekají na zázrak a americko-italské drama Oslněni sluncem.

1. Hledá se Dory - 11 mil. (premiéra)
2. Warcraft: První střet - 6,5 mil.
3. V zajetí démonů 2 - 2,8 mil.
4. Podfukáři 2 - 2,7 mil. (premiéra)
5. Alenka v říši divů: Za zrcadlem - 955 tis.
6. Centrální inteligence - 651 tis. (premiéra)
7. Angry Birds ve filmu - 522 tis.
8. Teorie tygra - 415 tis.
9. Správní chlapi - 333 tis.
10. Želvy Ninja 2 - 330 tis.

11. Kniha džunglí - 239 tis.
12. X-Men: Apokalypsa - 161 tis.
13. Vzkaz v láhvi - 109 tis.
14. Captain America: Občanská válka - 83 tis.
15. Zootropolis: Město zvířat - 70 tis.
16. Svátek matek - 44 tis.
17. Ikarie XB 1 - 41 tis. (návrat do kin)
18. Děda - 29 tis.
19. Jak básníci čekají na zázrak - 29 tis.
20. Oslněni sluncem - 25 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY