Spielberg chce stále natočit remake West Side Story

Vydáno: 18.06.2016 09:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Steven Spielberg se nechce vzdát svého snu zrealizovat remake klasického muzikálu West Side Story, který v roce 1961 získal rekordních deset Oscarů včetně toho za nejlepší film a režii.
Richard Beymer, Natalie Wood ve filmu West Side Story / West Side StoryUž je to nějaký čas, co se objevila zpráva, že chce Steven Spielberg natočit remake klasického hollywoodského muzikálu, legendární West Side Story. Nyní přichází update této zprávy, v níž stojí, že se Spielbergovi podařilo získat filmová práva na remake muzikálu a že "jeho" scenárista Lincolna Tony Kushner nyní pracuje na scénáři. Spielberg to řekl v interview pro The Hollywood Reporter. Zde dále uvedl, že jde o jeho vysněný projekt, který má v hlavě už velmi dlouho dobu. Uvedl, že o adaptaci této látky usiloval "desítky let" a o získání filmových práv se snažil už před patnácti lety. Nyní je tedy získal a uvidíme, co bude dál.

West Side Story bývá charakterizován jako moderní příběh Romea a Julie z New Yorku s hudbou a písněmi Leonarda Bernsteina, který ve své době získal rekordních deset Oscarů, včetně dvou hlavních za nejlepší film a režii, o kterou se podělili Robert Wise a choreograf Jerome Robbins. Spielberg patří v současnosti k nejpracovitějším režisérům a producentům v Hollywoodu s kupou projektů, které čekají na realizaci. Remake West Side Story je jedním z nich. Jeho nejbližsími projekty, které bude jako režisér realizovat, jsou akční sci-fi Ready Player One, respektive historické drama The Kidnapping of Edgardo Mortara.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY