Trailer: čeští parašutisti jdou po Heydrichovi v Anthropoid

Vydáno: 17.06.2016 09:13 - | foto: facebook tvůrce

Jedna z nejdůležitějších českých událostí se letos konečně podívá na plátna. Neztvárňují ji sice Češi, ale Američani, ovšem i tak by se atentát na Heydricha ve snímku Anthropoid mohl stát slušnou podívanou.
27. květen roku 1942 se stal pro naši zemi, tehdejší Protektorát Čechy a Morava, opravdu důležitým dnem. U nás se totiž podařilo to, co nikde jinde v Německem okupované Evropě - útok na jednoho z nejvyšších představitelů Třetí říše. Tuto tématiku nyní na plátna přivádí britský režisér Sean Ellis (Metro Manila), který již má na kontě jednu nominaci na Oscara za jeden ze svých krátkometrážních počinů. Snímek se natáčel převážně loni v létě v Praze, v barrandovských studiích a také v středočeských Brdech.

Hlavní duo postav, které za celou akcí nazvanou Anthropoid stálo, byli odbojáři Jan Kubiš a Jozef Gabčík, kteří se s dalšími spolupracovníky přímo postarali o smrt Heydricha. Na plátně je ztvární Cillian Murphy (Počátek) spolu s Jamiem Dornanem (Padesát odstínů šedi) a jejich ženské milenecké protějšky si zahrají Kanaďanka Charlotte Le Bon spolu s Češkou, a vám zajisté dobře známou, Aňou Geislerovou.

Vychutnat si už však níže můžete mrazivý trailer k Anthropoidu, který v Americe bude mít premiéru již v létě, u nás bude zahajovat filmový festival v Karlových Varech.

Oficiální trailer filmu Anthropoid  
Oficiální trailer filmu Anthropoid


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Gabčík ani Kubiš (ani další parašutisté) ne... (Čuma, 04.07.2016 12:21) Reagovat

    Gabčík ani Kubiš (ani další parašutisté) nebyli odbojáři, ale vojáci, příslušníci československé armády v exilu... Jejich akce byla vojenskou operací... O to odvážnější, že v případě zajetí se na ně nevztahovala Ženevská úmluva o zacházení s válečnými zajatci, protože Protektorát Čechy a Morava byl součástí německé říše, takže akce protektorátních příslušníků proti ní nebyly pokládány za válečné, ale za vlastizradu...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY