Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 24. týden

Kinopremiéry: Centrální inteligence hledá podfukáře, Dory a Ikarii XB1

Vydáno: 15.06.2016 09:51 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ani jedna z aktuálního kvarteta premiér není vysloveně do počtu, což se tak často nestává. Startují totiž zhruba stejně atraktivní tituly, které mohou zaujmout široké publikum. Událostí je určitě pokračování animáku Hledá se Nemo.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hledá se Dory (Finding Dory) (Falcon)

Český plakát filmu Hledá se Dory / Finding DoryOd pokračování veleúspěšného animáku studia Pixar se čekají velké věci a méně než vydělaná miliarda bude neúspěch. K režii a sénáři se vrátil osvědčený Andrew Stanton, který přivede zpět všechny oblíbené postavičky, jen děj nechá točit kolem jiné rybky. Vzhledem k okolnostem je víceméně jasné, že se pojede ve stejném duchu jako před třinácti lety a příliš změn se nedá očekávat. Ohlasy jsou zatím nadšené, ale to lze přičítat široké fanouškovské komunitě, nějaká objektivní hodnocení je třeba hledat až těsně před premiérou. Premiéra týdne.

Synopse: Oblíbená modrá rybka Dory spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Jednou si ale z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně se svými kamarády se tak vydává na další rybí dobrodružství napříč oceánem, které je dovede až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové.

Zajímavosti: O pokračování velmi stála Ellen DeGeneres, která Dory mluví a tvůrcům to neustále připomínala ve své show.

Český trailer filmu Hledá se Dory / Finding Dory
Podfukáři 2 (Now You See Me 2) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Podfukáři 2 / Now You See Me 2Taktéž pokračování překvapivě úspěšné kouzelnické akční komedie pojede na jistotu a nedají se očekávat zásadní změny v koncepci příběhu. Je tedy vlastně celkem jedno, že na režijním postu se tentokrát objeví Jon M. Chu, neboť důležitější je to, že se vrátili všichni podstatní herci, to tedy znamená, že nechybí Mark RuffaloJesse Eisenberg, Woody Harrelson, Lizzy Caplan, Morgan Freeman nebo Michael Caine, jejich řady navíc rozšíří Daniel Radcliffe, který je spjat s jinou kouzelnickou ságou, tak uvidíme, jak to snímku pomůže. Dosavadní ohlasy potvrzují to, že měnit to, co funguje, se moc nenosí.

Synopse: Špičkoví iluzionisté ze skupiny Čtyři jezdci (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan) se znovu vracejí, aby na svém celosvětovém turné předvedli kousky přesahující hranice lidského chápání a posunuli hranice jevištních iluzí do nových výšin.

Český trailer filmu Podfukáři 2 / Now You See Me 2
Centrální inteligence (Central Intelligence) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Centrální inteligence / Central IntelligenceAmerická komedie je zatím velkou neznámou a podle synopse vypadá dost tuctově a zaměnitelně, má však dva trumfy, které by ji mohly vytáhnout nad průměr. Prvním je režisér a spoluscenárista Rawson Marshall Thurber, který ve svém předchozím počinu prokázal cit pro timing i těch nejlacinějších fórků a smysl pro humor, který je vkusný, i když se točí kolem lechtivých záležitostí. Druhým pak je jeden z představitelů hlavní role Dwayne Johnson, který disponuje solidním komediálním talentem a nebojí se udělat legraci sám ze sebe. Dosavadní ohlasy opět musíme brát s rezervou, moudřejší budeme až po premiéře. Doplňme už jen to, že druhou hlavní roli ztvárnil v zámoří populární Kevin Hart.

Synopse: Bob Stone (Dwayne Johnson) byl na střední škole oplácaný chlapec, který sloužil jako terč brutální šikany. To Calvin (Kevin Hart) stál na úplně opačné straně, jenže to už odvál čas a dnes se užírá špatně placenou prací v účetní firmě a sleduje, jak mu život utíká mezi prsty. Ti dva se po letech potkají na internetu a následně i fyzicky, přičemž Bob Calvina ohromí svou muskulaturou i tím, že pracuje jako agent CIA. Calvin u sebe nechá Boba přespat, což se ukáže jako osudová chyba, protože ten tak trochu lhal a má na krku všechny své kolegy, kteří ho podezírají z příprav bombového útoku. Na útěku před spravedlností tak Bob vezme Calvina s sebou a s jeho pomocí chce očistit své jméno.

Zajímavost: Po dvaceti letech jde o první film, na němž se společně podílela studia Warner Bros. a Universal Pictures.

Oficiální český trailer filmu Centrální inteligence / Central Intelligence
Ikarie XB 1 (NFA)

Plakát filmu  / Ikarie XB 1Restaurované podoby se dočkala jediná poctivá, o to ale zásadnější československá sci-fi, která ovlivnila mnoho zahraničních autorů a tvůrců. Režírující Jindřich Polák v ní natočil fascinující podívanou, která zestárla jen minimálně a obstojí i po technické a trikové stránce, což je na česk(oslevensk)ý film skoro unikum. V hlavních rolích se objeví tehdejší herecká elita v čele se Zdeňkem Štěpánkem, Danou Medřickou, Radovanem Lukavským nebo Miroslavem Macháčkem. Naprostá klasika, kterou se vyplatí vidět na velkém plátně.

Synopse: V červnu 2163 se kosmická loď Ikarie XB1 vydala se čtyřicetičlennou posádkou do vesmíru, k planetám Alfa Centauri. Čtyři měsíce, během nichž loď urazila polovinu vzdálenosti, proběhly v klidu, pak ale začala působit únava a vznikaly různé spory a hádky. Poté navíc dráhu překřížila jiná loď, na níž nešťastnou náhodou došlo k atomovému výbuchu. Od té doby se u posádky Ikarie XB1 začíná projevovat zvláštní únava a ospalost vyvolaná zářením, což dost ohrožuje úspěch celé mise.

Zajímavost: Letos byl snímek jako vůbec první zástupce tuzemské kinematografie vybrán do sekce Classics MFF v Cannes, kde jsou promítány snímky velkých tvůrců světové kinematografie.

Originální trailer filmu Ikarie XB1
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: V letu (06.11.2023 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Bod obnovy vizuálně ohromuje, v kontextu české tvorby je nevídané (21.09.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Vizuálně úchvatný a propracovaný animák Mezi živly shazuje až příliš jednoduchý příběh (17.09.2023 10:30 v Recenze)
- Kinopremiéry: Rambo uvízl v pavučině Gran Turisma (09.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Pavučina (24.06.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřela Glenda Jackson (15.06.2023 14:28 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu