TOP 20 ČR: Warcraft jasně zahnal démonické pokračování

Vydáno: 13.06.2016 22:46 - | foto: facebook tvůrce

S opravdu obrovským náskokem u nás o víkendu vyhrálo fantasy Warcraft: První střet, hororový sequel V zajetí démonů 2 na něj neměl vůbec šanci a až na trojku pak byla sesazena Alenka v říši divů: Za zrcadlem.
Vera Farmiga ve filmu V zajetí démonů 2 / V zajetí démonu 2Pro tento týden byly dva tituly soupeřící o první místo poměrně jasné. A stejně jako u nás a v USA skončily výsledky s velkým rozdílem. Ovšem v naší zemi kupodivu s prohozeným pořadím, jelikož naše kina ovládla herní adaptace Warcraft: První střet. Té se podařilo získat patnáctimilionový náskok na druhý díl Wanova opěvovaného hororu V zajetí démonů. Čechy tedy evidentně druhý případ manželů Warrenových příliš nenadchl, jelikož se zmohl s premiérou na "pouhé" čtyři miliony. Dva týdny kralující Alenka v říši divů: Za zrcadlem si tak musela vystačit se svou bronzovou příčkou, jelikož se tentokrát nepřehoupla ani přes hranici 2 milionů. Čtvrté místo pak schytala další na plátno převedená hra, tentokrát Angry Birds ve filmu.

Příliš dlouho se na vrcholu neohřály ani Želvy Ninja 2, které prakticky zkolabovaly pod náporem novinek a sesunuly se na páté místo doprovázeni Správnými chlapy Russellem Crowem a Ryanem Goslingem. Přes veškerou počítačovou animaci hraná Kniha džunglí se i po dvou měsících od premiéry udržela v horní desítce a za ni se vtiskla ještě komedie Teorie tygra spolu s dvěma superhrdinskými kousky za sebou, X-Men: Apokalypsa a Captain America: První Avenger.

Daniel Radcliffe ve filmu Podfukáři 2 / Now You See Me 2Až za okrajem lepší poloviny žebříčku se momentálně ocitl disneyovský animovaný hit Zootropolis: Město zvířat a předpremiéra sem vynesla pokračování komedie Podfukáři 2. Na třináctce se zachytil Svátek matek a dánská kriminálka Vzkaz v lahvi, dostala se sem i Guadagninova italská novinka Oslněni sluncem. Zbytek žebříčku pak zaplnil český rodinný Děda, romantické Jak přežít singleNávštěvníci 3: RevoluceJak básníci čekají na zázrak a poměrně šílený nový kousek z dílny režiséra Quentina Dupieuxa Realita.

1. Warcraft: První střet - 18,9 mil. (premiéra)
2. V zajetí démonů 2 - 4,1 mil. (premiéra)
3. Alenka v říši divů: Za zrcadlem - 2 mil.
4. Angry Birds ve filmu - 1,3 mil.
5. Želvy Ninja 2 - 1 mil.
6. Správní chlapi - 674 tis.
7. Kniha džunglí - 546 tis.
8. Teorie tygra - 523 tis.
9. X-Men: Apokalypsa - 404 tis.
10. Captain America: Občanská válka - 216 tis.

11. Zootropolis: Město zvířat - 157 tis.
12. Podfukáři 2 - 114 tis. (předpremiéra)
13. Svátek matek - 111 tis.
14. Vzkaz v lahvi - 107 tis.
15. Oslněni sluncem - 79 tis. (premiéra)
16. Děda - 71 tis.
17. Jak přežít single - 66 tis.
18. Návštěvníci 3: Revoluce - 59 tis.
19. Jak básníci čekají na zázrak - 40 tis.
20. Realita - 32 tis. (premiéra)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY