Umučení Krista bude mít pokračování

Vydáno: 10.06.2016 10:43 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Na Oscara nominovaný scenárista Randall Wallace pracuje na scénáři k pokračování Umučení Krista, které v roce 2004 natočil Mel Gibson. Zda se Gibson znovu ujme i režie, zatím potvrzeno nebylo.
Fotografie z filmu Umučení Krista / The Passion of the ChristUmučení Krista patřilo a dosud patří mezi jedny z nejkontroverznějších a nejnásilnějších přepisů událostí ze života Ježíše Krista. Mel Gibson, který si k Umučení Krista napsal i scénář, byl kvůli němu kritizován jednak kvůli zbytečné brutalitě a jednak kvůli svému antisemitismu. To nicméně nemělo dopad na komerční ohlas jeho filmu, který byl především v zemi vzniku extrémně úspěšný a je s tržbami 370 milionů dolarů dosud nejúspěšnějším eRkovým filmem vůbec, který odolal i letošnímu náporu Deadpoola (363 mil.). 

Na Oscara nominovaný scenárista Randall Wallace, který s Gibsonem spolupracoval poprvé na Statečném srdci (za což získal zmíněnou nominaci), nyní pro The Hollywood Reporter potvrdil, že pracuje na scénáři sequelu Umučení Krista, který by měl mapovat Kristovo zmrtvýchvstání. Wallace k tomu řekl: "Vždy jsem chtěl vyprávět tento příběh. Umučení bylo pouze začátek. Je toho mnohem víc, co se dá říct." Zatím není jasné, zda se Gibson znovu ujme režie, ani zda se vrátí původní casting nebo se role Krista, kterého hrál James Caviezel, omladí jiným hercem.

Gibson momentálně dokončuje svůj film z druhé světové války Hacksaw Ridge, na němž Wallace rovněž pracoval jako jeden ze scenáristů.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY