Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 23. týden

Kinopremiéry: Warcraft v zajetí reality a démonů

Vydáno: 08.06.2016 20:52 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Léta čekání skončila, neboť v tomto týdnu konečně vstupuje do kin adaptace slavné počítačové hry Warcraft. Výraznou společnost jí dělá jen pokračování hororu V zajetí démonů, zbývající kvartet už je určen pro zcela jiné diváky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Warcraft: První střet (Warcraft) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Warcraft: První střet / WarcraftFilmové adaptace počítačových her se netěší velkému úspěchu u kritiků ani u diváků. To se teď bude snažit změnit talentovaný režisér a scenárista Duncan Jones, který nachystal filmovou verzi slavné fantasy hry, která má takřka kultovní status. Její osud je ale nejistý, neboť nadšené výkřiky jsou zatím ryze fanouškovskou záležitostí, obsazení není nijak hvězdné a ani triky nevypadají z trailerů bůhvíjak opulentně. Zásadní otázkou tak zůstává, zda má tenhle snímek šanci zaujmout i "nepařany" a ty, kteří počítačovým hrám vůbec neholdují, protože i ti mohou tvořit velkou část publika. Přes všechny pochybnosti premiéra týdne.

Synopse: Království Azeroth a říše Draneor nemohou být odlišnější. Zatímco Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře vládne král Llane (Dominic Cooper), život v Draenoru je permanentním bojem mezi znepřátelenými rasami Orků, které spojí až neporazitelný nepřítel v podobě nákazy, jež ničí vše živé. Jejich vůdce Gul'dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým Orkové můžou proniknout do jiného světa a ten osídlit. Jejich cílem se aktuálně stává právě Azeroth. Jeho obyvatelé jsou ovšem ochotni bránit svou zem do posledního muže.

Zajímavost: Po celou dobu dohlíželo na natáčení herní studio Blizzard Entertainment.

Oficiální český trailer filmu Warcraft: První střet / Warcraft
V zajetí démonů 2 (The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist) (Freeman Ent.)

Plakát filmu V zajetí démonů 2 / The Conjuring 2: The Enfield PoltergeistJeden z nejočekávanějších hororů roku by se měl většině podobných žánrovek zcela vymykat. Na rozdíl od nich nemá totiž tak nízký rozpočet, především ho ale točí talentovaný James Wan, který už prvním dílem dokázal děsit i zkušené diváky. Spolu s ním se pak v hlavních rolích vracejí i Patrick WilsonVera Farmiga, takže potenciál pro opakování úspěchu i velké kvality tu nepochybně je. Dosavadní velmi vysoká hodnocení je ale třeba brát s rezervou, protože jde opět spíše o nekritické fanouškovské výkřiky. Druhá premiéra týdne.

Synopse: Ed (Patrick Wilson) a Lorraine (Vera Farmiga) Warrenovi cestují do severního Londýna, kde chtějí vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit. Rádi by pomohli svobodné matce, která žije sama se čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. Sami ale nevědí, že je čeká nejtěžší boj jejich kariéry.

Zajímavost: První den natáčení požehnal kněz, aby se předešlo možnému neštěstí.

Český trailer filmu V zajetí démonů 2 / The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist
Oslněni sluncem (A Bigger Splash) (Bioscop)

Český plakát filmu Oslněni sluncem / A Bigger SplashItalsko-francouzské krimidrama by nemuselo být úplně festivalovou záležitostí. Režírujícího Lucu Guadagnina sice nikdo nezná, širší publikum by ale mohlo nalákat obsazení, které je hodně zajímavé a především známé - v ústředních rolích se totiž představí Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes a Dakota Johnson. Právě toto kvarteto by mělo být jistotou, která podle několika ohlasů povyšuje obyčejný příběh na vyšší úroveň. Kdo má rád vysloveně herecké filmy, váhat by asi neměl.

Synopse: Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idylku jim naruší nečekaný příjezd jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou nedůvěry, žárlivosti a podezírání.

Zajímavost: Film se točil šest dní v týdnu po dobu devíti týdnů.

Český trailer filmu Oslněni sluncem / A Bigger Splash
Realita (Réalité) (Aerofilms)

Český plakát filmu Realita / RéalitéFrancouzsko-belgicko-americká komedie je vším, jen ne obyčejným filmem. Jejím režisérem, scenáristou, kameramanem a hudebním skladatelem je totiž svérázný Quentin Dupieux aka Mr. Oizo. Tahle informace určitě mnohým stačí k tomu, aby si udělali rámcovou představu o tom, co vlastně očekávat. Tomu také odpovídají dosavadní hodnocení, která se pohybují na všech škálách a shodují se na tom, že druhá polovina je naprostý úlet, který málokdo pochopí. Bizarnost týdne.

Synopse: Nesmělému filmaři Jasonovi (Alain Chabat) se může splnit sen. Bohatý producent (Jonathan Lambert) totiž souhlasí, že zafinancuje jeho nový hororový film. Má to však jednu podmínku - Jason má dva dny na to, aby objevil nejlepší výkřik v historii filmu. Zdánlivě jednoduchá práce se ale brzy mění v noční můru.

Český trailer filmu Realita / Réalité
Assassin (Nie yin niang) (Film Europe)

Český plakát filmu Assassin / Nie yin niangAčkoli se to podle "českého" titulu nemusí zdát, loňské akční drama je tchajwansko-čínsko-hongkongskou koprodukcí. Podle ohlasů ale nečekejte žádné zásadní bitevní scény a spíš se připravte na vizuálně ohromující podívanou, která využívá prvky v Číně populárního žánru wuxia. Režisérem je Hou Hsiao-Hsien, což něco řekne jen opravdovým fajnšmekrům a znalcům asijské kinematografie. Asi nikoho nepřekvapí též to, že ani v titulních rolích se neobjevuje žádná známá tvář. Tip hlavně pro milovníky alternativ.

Synopse: Profesionální vražedkyně Nie Yinniang (Shu Qi) selže ve svém úkolu a od své paní dostává rozkaz vrátit se do rodného kraje. Aby odčinila své selhání, musí zabít muže, jemuž byla kdysi přislíbena - svého bratrance, který dnes velí největší vojenské oblasti v severní Číně.

Zajímavost: Ve své domovině slavný tvůrce se tímto filmem vrátil k celovečerní režii po osmi letech.

Český trailer filmu Assassin / Nie yin niang
Musíme se sejít (CrazyDay)

Plakát filmu  / Musíme se sejítS minimální propagací vstupuje do kin režijní a (spolu)scenáristický debut Davida Krále, o němž se neví skoro nic. Synopse působí hodně tuctově, v hlavních rolích se objevují samí začínající herci, takže vlastně není nač lákat. Vzhledem k tomu, že jde o prvotinu, může to dopadnout jakkoli, tudíž je s tím třeba počítat. Uvidíme, jak si tahle "letní komedie" povede u tuzemských diváků.

Synopse: V hospodě se setkávají čtyři dobří kamarádi z mládí - Karel (Karel Hynek), Filip (Dominik Heřman Lev), Pupík (Arnošt Frauenberg) a Caprio (Radek Petráš). Během povídání se jim neustále vrací vzpomínky na legendární kemp Bambus, kam za mladých let pravidelně jezdívali a prožili v něm svá nejlepší léta. Jelikož má každý z určitých důvodů momentálně čas, rozhodnou se, že tento zvyk opráší a kemp navštíví znovu - tentokrát ale na kolech. Možná, že na tomhle výletu najdou skutečné životní hodnoty.

Oficiální trailer filmu Musíme se sejít

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Box office: Bob Marley poráží Madam Web (19.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Madam Web (16.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Démon v hororovém pokračování Sestra II už skoro vůbec neděsí (10.09.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Panenky ve filmu: Annabelle, Barbie nebo Chucky. Kterou máš nejradši? (19.08.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Jones se udržel na špici (11.07.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Insidious triumfuje (10.07.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Červené dveře nosí smůlu (05.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu