Luc Besson ukazuje další fotky ze svého sci-fi Valerian

Vydáno: 30.05.2016 13:13 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Francouzský režisér Luc Besson právě natáčí velkorysý sci-fi projekt, který se jmenuje Valerian a město tisíce planet. Z něho uveřejnil další fotky, na kterých uvidíte například Clivea Owena.
Cara Delevingne při natáčení filmu Valerian a město tisíce planet / Valerian and the City of a Thousand PlanetsLuc Besson slavil před dvěma roky comeback s na hollywoodské poměry nízkorozpočtovou (40mil.) sci-fi Lucy, která překvapivě vydělala skoro půl miliardy celosvětově. Besson dokázal, že dokáže přitáhnout masy diváků a na oplátku mu jeho vlastní produkční skupina EuropaCorp spolu s čínskou skupinou Fundamental Films poskytla enormní sumu 180 mil. (dolarů), aby si natočil svůj zatím nejnákladnější a jistě také nejambicióznější projekt, adaptaci komiksu Valérian a Laureline od Pierre Christina pod názvem Valerian a město tisíce planet.

Z oficiální synopse: "Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit!" (Bioscop)

Natáčení právě probíhá a Besson na svém facebooku nyní uveřejnil další várku fotek, které si můžete prohlédnout v galerii nad článkem. V obsazení jsou vedle tří výše zmíněných ještě Ethan Hawke a Rihanna. Z dalších herců jsou známá jména Sam SpruellRutger Hauer nebo hlas Johna Goodmana. A z fotek je zřejmé, že zde bude hrát i Bessonova dcera Thalia Besson.

Plánované datum premiéry Valeriana a města tisíce planet je 20. července 2017.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY