Colin Firth povede katastrofický snímek Kursk

Vydáno: 27.05.2016 20:19 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Oscarový herec Colin Firth je uprostřed vyjednávání na hlavní roli v připravovaném katastrofickém dramatu podle skutečné události. Kursk bude režírovat dánský režisér Thomas Vinterberg.
Matthias Schoenaerts, Carey Mulligan ve filmu Daleko od hlučícího davu / Far from the Madding CrowdOscarový herec Colin Firth (Oscara má za Královu řeč) právě vyjednává o herecké účasti v připravovaném katastrofickém snímku podle skutečné události s všeříkajícím názvem Kursk. Kursk napíše Robert Rodat podle knihy Roberta Moorea nazvané "A Time to Die". Při nehodě ruské atomové ponorky Kursk v srpnu v roce 2000 zahynulo všech 118 členů posádky. Natočí ho Thomas Vinterberg  a je do něj zatím obsazen pouze Matthias Schoenaerts, který si zahrál hlavní roli v předchozím Vinterbergově filmu, jímž režisér debutoval v Hollywoodu, v dobovém historickém dramatu Daleko od hlučícího davu.

Po něm si Vinterberg odskočil do rodného Dánska, kde natočil drama Komuna, které má příští týden premiéru v kinech. Naproti tomu Firth dokončuje dva filmy. Prvním je sequel Dítě Bridget Jonesové a druhým je drama Deep Water. Momentálně Firth natáčí další sequel Kingsman: The Golden Circle.

Kursk vznikne ve francouzské produkci, bude ale anglicky mluvený. Měli bychom ho vidět v roce 2017.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY