Foto: přehlížená vědkyně Octavia Spencer v Hidden Figures

Vydáno: 05.06.2016 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Po úspěchu s dramedií Miluj souseda svého se pustil režisér Theodore Melfi do vod životopisných, ovšem jak jinak než originálně. Jeho chystané drama se zaměřuje na osudy nedoceněných matematiček stojících u zrodu cestování kosmem.
Životopisná dramata většinou sází částečně i na známost příběhu, který sledují, a celkovou atraktivnost tématu u diváků. Naprosto opačnou scénou se však rozhodlo vydat chystané drama Hidden Figures. Jeho hlavními hrdinkami jsou ženy, jež historici velmi často přehlíží, přestože mají obrovské zásluhy na cestě k prozkoumání naší galaxie.

Film tedy zachycuje tři špičkové vědkyně, jež stály za jednou z prvních cest astronauta Johna Glenna do vesmíru a zpět v roce 1962. Jejich jména přesto nejsou zrovna zvučná, znát ale jistě budete jejich představitelky. Matematičku Katherine Johnson hraje Taraji P. Henson (Podivuhodný případ Benjamina Buttona) a její kolegyně Dorothy Vaughn a Mary Jackson ztvární oscarová Octavia Spencer spolu se zpěvačkou Janelle Monáe.

Drama momentálně točí režisér Theodore Melfi (Miluj souseda svého), jenž ještě letos do kin vyšle i krimi Going in Style. Mimo jiné v něm hrají ještě i Kirsten Dunst či Kevin Costner a v českých kinech bude mít premiéru 9. března 2017.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY