TOP 20 ČR: v žebříčku nastala x-menovská Apokalypsa

Vydáno: 24.05.2016 07:00 - | foto: CinemArt

Ve vedení se Angry Birds zrovna dlouho neohřáli, nově je totiž vypudili X-Men: Apokalypsa a níže srazili ještě superhrdiny v Captain America: Občanská válka.
Fotografie z filmu Angry Birds ve filmu / Angry BirdsPrvní pozice v top dvacítce se tento týden zase obměnila, což zapříčinil příchod snímku z dalšího superhrdinského univerza, tentokráte světa X-Menů, ve kterém vypukla doslova Apokalypsa. A ta se dotkla i diváků, kterých na ni během soboty a neděle přišlo přes 30 tisíc - utržila tak slušných 5 milionů korun. Tím dokralovali herní Angry Birds ve filmu, jejichž válku se zelenými prasaty přenesl na plátna animovaně režisér Clay Kaytis. K bronzu se tak propadl marvelovský Captain America: Občanská válka, v němž navzájem změřili síly rozdělení Avengers. Až na pozici čtvrtou nakonec sklouzla Favreauova adaptace Knihy džunglí s většinou zvířecích postav dotvořených pomocí CGI.

I po dvou měsících od premiéry se stále hodně diváků dostalo na Teorii tygra o muži v důchodovém věku v podání Jiřího Bartošky a šesté místo pak získala Marshallova romantická komedie o osudech mnoha lidí odehrávající se během jednoho svátku, tentokráte Svátku matek. Sequel francouzských Návštěvníků Christiana Claviera a Jeana Renoa s podtitulem Revoluce pak vylezl pouze na sedmičku, odkud vyhodil dva komediální návody Jak přežít single a Jak se zbavit nevěsty. Celou první desítku pak uzavřeli Sousedi 2, kde se problémem manželského páru stalo nově nastěhované sesterstvo.

Brittany Robertson, Kate Hudson ve filmu Svátek matek / Mother's DayHitový animák z dílny Disneyho Zootropolis: Město zvířat pak odstartoval druhou polovinu žebříčku, následován českým pokračováním "Básníků" s dílem Jak básníci čekají na zázrak. Návštěvnost opadla i dalším animovaným kouskům jako Kung Fu Panda 3 a kutilům Pat a Mat ve filmu. Akční nálož Hardcore Henry vzniklá za spolupráce Rusů a Američanů pak ulovila patnáctku, těsně před dramatem Kolonie z chilské historie. Sedmnáctý se umístil přírodopisný dokument Příběh lesa z Francie a ze stejné země pocházel i následující snímek Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje. Předposlední skončila pohádková Řachanda s drsnější "pohádkou" americkou - Lovec: Zimní válka.

1. X-Men: Apokalypsa - 4,9 mil. (premiéra)
2. Angry Birds ve filmu - 3,6 mil.
3. Captain America: Občanská válka - 2,2 mil.
4. Kniha džunglí - 829 tis.
5. Teorie tygra - 767 tis.
6. Svátek matek - 729 tis. (premiéra)
7. Návštěvníci 3: Revoluce - 719 tis. (premiéra)
8. Jak přežít single - 433 tis.
9. Jak se zbavit nevěsty - 411 tis.
10. Sousedi 2 - 353 tis.

11. Zootropolis: Město zvířat - 180 tis.
12. Jak básníci čekají na zázrak - 106 tis.
13. Kung Fu Panda 3 - 63 tis.
14. Pat a Mat ve filmu - 57 tis.
15. Hardcore Henry - 50 tis.
16. Kolonie - 50 tis.
17. Příběh lesa - 42 tis.
18. Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje - 35 tis.
19. Řachanda - 28 tis.
20. Lovec: Zimní válka - 28 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY