Režisér filmu Kód Enigmy chystá film o Edisonovi

Vydáno: 12.05.2016 15:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Režisér na Oscara nominovaného dramatu Kód enigmy Morten Tyldum chystá se scenáristou Grahamem Moorem film o Thomasi Alva Edisonovi, který se bude jmenovat The Last Days of Night.
Morten Tyldum při natáčení filmu Kód Enigmy / The Imitation GameNorského režiséra Mortena Tylduma znal do Kódu Enigmy asi málokdo. Když ale tento film získal několik oscarových nominací, jedna z nich byla i pro něj a jednu sošku za scénář získal Graham Moore, stal se Tyldum náhle jménem, které se vyplatí do budoucna sledovat. A Tyldum nyní a znovu s Moorem chystá nový film, který se bude jmenovat The Last Days of Night a bude opět sledovat technologického génia. Tentokrát nepůjde o nikoho menšího než o "otce elektrifikace" Thomase Alva Edisona, mimo jiné vynálezce fonografu a žárovky. Příběh bude zasazen na konec 19. století, do doby, kdy Edison bojoval o elektrifikaci Ameriky.

Kromě Edisona tu budou i další technologičtí géniové té doby jako Nikola Tesla nebo Alexander Graham Bell. Vypadá to, že Tylduma s Moorem tyto dobové příběhy založené na skutečných událostech nepřestávají přitahovat. Tím lépe pro nás diváky. Loni na podzim byl navíc oznámen podobný projekt The Current War v režii Alfonsa Gomez-Rejona, v němž by měli hrát Jake Gyllenhaal a Benedict Cumberbatch. Otázkou je, zda oba filmy skutečně vzniknou, případně který z nich bude první.

Tyldum na konec roku chystá premiéru nového filmu, dobrodružného sci-fi Passengers s Jennifer Lawrence, které u nás uvidíme v lednu příštího roku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY