Poslechněte si podcast: Captain America: Občanská válka

Vydáno: 13.05.2016 07:00 - | foto: Falcon

Rozhlasový pořad Coming Soon začínal v prvním dílu zhodnocením Captain America: Návrat prvního Avengera. Je proto příhodné, že končí kritickou reflexí Captain America: Občanská válka.
Robert Downey Jr., Chris Evans ve filmu Captain America: Občanská válka / Captain America: Civil WarPo minulém podcastu, věnovaném komiksovému cross-overu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, je ten aktuální zasvěcen superhrdinskému střetu v Captain America: Občanská válka z konkurenční stáje Marvel. Bezspoilerová kritika, která je prokládána skladbami z filmu a dalšími tematickými tracky, ovšem neobsahuje srovnání obou titulů, protože to si můžete přečíst či poslechnout v podstatě kdekoliv jinde.

Namísto toho se po připomenutí Návratu prvního Avengera zabývá zejména dvěma věcmi. Jednak tím, v čem se první snímek třetí fáze marvelovského universa liší od předchozích (např. menším spoléháním se na rozšíření vyprávění v dalších médiích, zdůrazňováním tematické linie namísto společenského významu). "Druhak" tím, čím je ozvláštňující sám o sobě (sjednocující princip konfliktu nejenom ve vyprávění, ale i ve stylu). A nezapomíná ani na zásadní otázku: co je to za žánr? Jinými slovy, v pořadu jsou upřednostněny analytické a interpretační postřehy před fanouškovskými srovnávačkami dvou stájí (Marvel, DC) a entuziastickými vyjádřeními o (staro)nových postavách. Byli jste varování. Příjemný poslech.   
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY