TOP 20 ČR: z víkendové bitvy vyšel vítěz Captain America

Vydáno: 10.05.2016 12:38 - | foto: Falcon

Všechny konkurenční tituly zanechal Captain America: Občanská válka daleko v prachu za sebou s mezerou 12 milionů, zbylá místa si alespoň udržela disneyovská Kniha džunglí a česká Teorie tygra.
Neel Sethi ve filmu Kniha džunglí / The Jungle BookNepřekvapivé výsledky přinesl příchod dalšího snímku z marvelovského univerza, na řadu se tentokrát dostala superhrdinská bitva, ve které se proti sobě postavily dvě soupeřící strany Avengers. Jejich souboj v Captain America: Občanská válka utržil skoro 14 milionů a s přehledem si tak urval první místo. Nově zadaptovaná hraná Kniha džunglí mu tak nesahala ani po kotníky, jelikož nepřekonala ani dvoumilionovou hranici a na bronzové pozici se udržela Teorie tygra, které se za poslední dobu výdělečně opravdu dařilo. Na čtvrté místo se pak propadla kritiky rozdrcená tuzemská komedie Jak se zbavit nevěsty, za jejímž scénářem stojí scenárista mnoha podobných braků - Marcel Bystroň.

Do top pětky se pak probojovala rozverná komedie Jak přežít single o čtyřech mladých ženách hledajících lásku v New Yorku, ta celkem slušně překonala i český sequel Jak básníci čekají na zázrak a další letošní úspěch od Disney se jménem Zootropolis: Město zvířat. Souboj dvou čarodějnických sester v Lovci: Zimní válce pak zaujal osmou pozici a porazil i rusko-americkou akční nálož Hardcore Henry natočenou v POV. Na spodku vrchní desítky pak ulpělo animované pokračování Kung Fu Panda 3.

Emma Watson ve filmu Kolonie / ColoniaDalší polovina pak začala animákem tentokráte z české produkce, Patem a Matem ve filmu, za něj se zařadilo také francouzské Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje a podobné průměrné výsledky obdržela i po měsíci od premiéry vychvalovaná Kolonie s Emmou Watson a Danielem Brühlem. Té se pak zadařilo shodit níže francouzský dokument s úchvatnými záběry Příběh lesa, a také životopis české masové vražedkyně Já, Olga Hepnarová. Příliš diváků již nenalákal ani Taron Egerton jako skokan na lyžích Orel Eddie a mezi novinkami se do žebříčku podařilo probojovat ještě dokumentu Belmondo o stejnojmenném slavném herci. Mezi něj a další úspěšnou novinku se pak ještě vtiskla pohádka Řachanda, po níž se již na řadu dostala japonská dramedie Naše malá sestra. Poslední místo zbylo na horor Zlo nikdy nespí s Kate Beckinsale.

1. Captain America: Občanská válka - 13,8 mil. (premiéra)
2. Kniha džunglí - 2 mil.
3. Teorie tygra - 1,4 mil.
4. Jak se zbavit nevěsty - 1,3 mil.
5. Jak přežít single - 1,1 mil. (premiéra)
6. Jak básníci čekají na zázrak - 364 tis.
7. Zootropolis: Město zvířat - 352 tis.
8. Lovec: Zimní válka - 289 tis.
9. Hardcore Henry - 201 tis.
10. Kung Fu Panda 3 - 158 tis.

11. Pat a Mat ve filmu - 138 tis.
12. Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje - 98 tis.
13. Kolonie - 91 tis.
14. Příběh lesa - 72 tis.
15. Já, Olga Hepnarová - 69 tis.
16. Orel Eddie - 67 tis.
17. BELMONDO - 65 tis. (novinka)
18. Řachanda - 48 tis.
19. Naše malá sestra - 45 tis. (novinka)
20. Zlo nikdy nespí - 40 tis.





NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY