Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Svět orků a lidí ožívá na plátně ve Warcraft: První střet

Preview: Svět orků a lidí ožívá na plátně ve Warcraft: První střet

Vydáno: 12.05.2016 07:00 v sekci Radar | Preview - Václav Limberk

Už jen necelý měsíc nás dělí od premiéry napjatě očekávané videoherní adaptace Warcraft: První střet, v níž nás režisér Duncan Jones zavede do epického fantasy světa orků a lidí.

SDÍLET:    
Za necelý měsíc dorazí do kin první velký "videoherní" velkofilm roku - Warcraft: První střet (tím druhým je Assassin's Creed). Ten do filmové podoby převádí svět Azeroth, kteří znají hlavně počítačoví a herní maniaci z videoherní série World of Warcraft vytvořené společností Blizzard Entertaiment, stejně jako ze série románů, které hra inspirovala. Režisérem filmu je velký fanoušek této hry a zároveň fanda filmové fantasy trilogie Pán prstenů Duncan Jones. (Původně byl k tomuto projektu připoután Sam Raimi. O možnost režírovat žádal i filmový šílenec Uwe Boll, kterého však Blizzard odmítnul se slovy, že "špatný film by mohl poškodit pověst hry".)

Fotografie z filmu Warcraft: První střet / Warcraft: První stretO filmové verzi této počítačové strategické hry se začalo poprvé uvažovat už v roce 2006. Ale teprve v roce 2013 se k projektu připojil jeho nynější režisér Jones. Scénář napsal Charles Leavitt podle námětu Chrise Metzena. O postupném obsazování rolí vás Filmserver pravidelně informoval, takže si to nyní můžeme zopakovat. Jednu z hlavních rolí, náčelníka lidí a představitele světa Aliance Anduina Lothara hraje Travis Fimmel, druhou, orka Durotana z Hordy hraje Toby Kebbell. V obsazení jsou dále Ben Foster (Medivh), Paula Patton (Garona), Dominic Cooper (král Llane Wrynn), Clancy Brown (Blackhand), Robert Kazinsky (Orgrim), Ruth Negga (Lady Taria), Daniel Wu (Gul´dan) a další. Příběh je zasazen do raného období, které odpovídá prvním dvěma dílům videoherní série a krátce, půjde v něm o střet dvou světů (lidí a orků), jejichž vůdci budou bojovat o budoucnost svých národů.  

Natáčení projektu, na který produkčně dohlížela společnost Legendary Pictures a s ním Blizzard, probíhalo hlavně v kanadském Vancouveru od ledna do května 2014. Hlavní práce nicméně Jonese a supervizora speciálních efektů Billa Westenhofera, který má dva Oscary za vizuální efekty filmů Zlatý kompas a Pí a jeho život, čekala v postprodukci, která zabrala rekordních dvacet měsíců. Triky, a bylo jich mnoho (více než 1000), obstarala známá Industrial Light & Magic, která smíchala fotky herců s návrhy umělců Blizzardu a padla na ně jistě větší část rozpočtu, který se pohyboval nad hranicí sta milionů, ale kolik to bylo přesně, zdroje neuvádí.

Fotografie z filmu Warcraft: První střet / Warcraft: První stretNa začátku bylo uvedeno, že Jones je sám velkým fanouškem této videoherní série a sám uvedl, že vzal tento projekt také proto, aby se pokusil vytvořit stejně spektakulární a magický svět, jaký vytvořil Peter Jackson svou trilogií Pán prstenů. Z traileru je tento vliv jasně patrný. Stejně patrný je i vliv Avatara a Her o trůny, který ostatně dokládá i to, že tým tvůrců masek Avatara pracoval i na Warcraft. Hudbu zase složil skladatel Her o trůny Ramin Djawadi

Mnohokrát odsunuté datum premiéry (naposledy z prosince 2015) už nyní téměř určitě nehrozí, takže po rocích čekání se už příští měsíc konečně dočkáme výsledku. Podaří se Jonesovi s Warcraft: První střet splnit svůj cíl a vyrovnat se Pánovi prstenů? Půjdou na něj do kina "všichni" nebo jen skalní fandové počítačové hry? Má filmový Warcraft šanci znovu oživit zájem o žánr fantasy? Bude Warcraft velký hit? Nastartuje "První střet" další sérii, nebo půjde o ojedinělý "experimentální" případ? Na tyto a další otázky odpoví až premiéra.

Warcraft: První střet startuje 9. června 2016.

Originánlí trailer filmu Warcraft: První střet




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Akta Pentagon: Skrytá válka 8/10
Akta Pentagon: Skrytá válka – novináři vrací úder Nový historický politický thriller podle skutečných událostí na pozadí probíhající války ve Vietnamu je skvělým výsledkem spolupráce režiséra Stevena Spielberga a herců Toma Hankse a Meryl Streep. čtěte zde
Vydáno: 21.02.2018 09:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Kinopremiéry: 8. týden
Kinopremiéry: Pračlověk vede na hoře skrytou válku s hmyzem V osmičce posledních únorových premiér nenajdete žádnou zásadní, je mezi ní ale několik oscarových kandidátů. K těm nejvýraznějším určitě patří hvězdně obsazené novinářské drama Stevena Spielberga Akta Pentagon: Skrytá... čtěte zde
Vydáno: 21.02.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Box Office: 7. víkend
Box Office: Black Panther trhal rekordy Nejnovější marvelovka Black Panther trhala rekordy s otvírákem blížícím se hranici 200 milionů. Jde o pátý nejlepší otvírák všech dob. Ostatní novinky neměly šanci. čtěte zde
Vydáno: 19.02.2018 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Oscar 2018: Nejlepší herečka v hlavní a vedlejší roli
Oscar 2018: Nejlepší herečka v hlavní a vedlejší roli V kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli je favoritkou Frances McDormand za roli Mildred ve filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem. Ve vedlejší roli má pak nejvíc šancí Allison Janney v dramatu Já, Tonya. čtěte zde
Vydáno: 18.02.2018 13:49 v sekci Články | Publicistika
0
Oscar 2018: Nejlepší herec v hlavní a vedlejší roli
Oscar 2018: Nejlepší herec v hlavní a vedlejší roli Favoritem letošního ročníku v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli je Gary Oldman za ztvárnění Winstona Churchilla v dramatu Nejtemnější hodina. V kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli to je Sam Rockwell za film Tři billboardy... čtěte zde
Vydáno: 17.02.2018 12:50 v sekci Články | Publicistika
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sedmdesáté ceny DGA za režijní výkony předány (04.02.2018 19:30 v Novinky | Zprávy)
- Mute: Sci-fi Duncana Jonese v traileru (31.01.2018 16:07 v Novinky | Trailery)
- The Hurricane Heist: Trailer nového akčního filmu Roba Cohena (29.01.2018 19:12 v Novinky | Trailery)
- Ceny ADG za filmovou a televizní výpravu rozdány (29.01.2018 14:42 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2018, část 2. (21.01.2018 19:02 v Články | Publicistika)
- Mute Duncana Jonese bude mít premiéru na Netflixu v únoru (20.01.2018 13:14 v Novinky | Zprávy)
- Tomb Raider: Alicia Vikander jako Lara Croft v novém traileru (19.01.2018 07:08 v Novinky | Trailery)
- Téma: nejlepší filmy roku 2017 podle filmserver.cz (08.01.2018 15:00 v Články | Žebříčky)
- Za horizontem: Will Smith je vyvolený ve fantasy Bright od Netflixu (07.01.2018 18:00 v Recenze | Za horizontem)
- Téma: nejlepší seriály roku 2017 podle filmserver.cz (28.12.2017 12:24 v Články | Televize)
- První trailer: Mamma Mia: Here We Go Again! (21.12.2017 16:39 v Novinky | Trailery)
- Mortal Engines: První trailer nového eposu Petera Jacksona (19.12.2017 09:27 v Novinky | Trailery)
- Zlaté glóby 2018: Nominacím vévodí Tvář vody a Akta Pentagon (11.12.2017 15:33 v Novinky | Zprávy)
- Pán prstenů vznikne jako seriál pro Amazon (16.11.2017 09:26 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Christian Bale v brutálním westernu Hostiles (11.11.2017 18:20 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ninjova sestra jede v taxíku, kde cítí vůni ženy (10.11.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Tom Hanks si zahraje ve sci-fi BIOS (30.10.2017 11:14 v Novinky | Zprávy)
- Kate Winslet se vydá na Pandoru (04.10.2017 15:18 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Mezi Blade Runnerem a Hansem Zimmerem je hora, na níž má svatbu Hladový Bizon (04.10.2017 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Avatar 2 a 3: První pohled na mladé obsazení (28.09.2017 09:23 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   07/2018

Black Panther
8/10

Šestý film v rámci třetí fáze a celkově osmnáctý film v rámci Marvel Cinematic Universe přináší dostatek nových nápadů a odlišností v zavedené sérii a celkově funguje.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Noční hra (1x)
Gringo: Zelená pilule (2x)
Cobra Kai (1x)
Ready Player One: Hra začíná (1x)
Pračlověk (9x)
Úžasňákovi 2 (1x)
Trust (1x)
Black Panther (5x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver