Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Svět orků a lidí ožívá na plátně ve Warcraft: První střet

Preview: Svět orků a lidí ožívá na plátně ve Warcraft: První střet

Vydáno: 12.05.2016 07:00 v sekci Radar | Preview - Václav Limberk

Už jen necelý měsíc nás dělí od premiéry napjatě očekávané videoherní adaptace Warcraft: První střet, v níž nás režisér Duncan Jones zavede do epického fantasy světa orků a lidí.

SDÍLET:    
Za necelý měsíc dorazí do kin první velký "videoherní" velkofilm roku - Warcraft: První střet (tím druhým je Assassin's Creed). Ten do filmové podoby převádí svět Azeroth, kteří znají hlavně počítačoví a herní maniaci z videoherní série World of Warcraft vytvořené společností Blizzard Entertaiment, stejně jako ze série románů, které hra inspirovala. Režisérem filmu je velký fanoušek této hry a zároveň fanda filmové fantasy trilogie Pán prstenů Duncan Jones. (Původně byl k tomuto projektu připoután Sam Raimi. O možnost režírovat žádal i filmový šílenec Uwe Boll, kterého však Blizzard odmítnul se slovy, že "špatný film by mohl poškodit pověst hry".)

Fotografie z filmu Warcraft: První střet / Warcraft: První stretO filmové verzi této počítačové strategické hry se začalo poprvé uvažovat už v roce 2006. Ale teprve v roce 2013 se k projektu připojil jeho nynější režisér Jones. Scénář napsal Charles Leavitt podle námětu Chrise Metzena. O postupném obsazování rolí vás Filmserver pravidelně informoval, takže si to nyní můžeme zopakovat. Jednu z hlavních rolí, náčelníka lidí a představitele světa Aliance Anduina Lothara hraje Travis Fimmel, druhou, orka Durotana z Hordy hraje Toby Kebbell. V obsazení jsou dále Ben Foster (Medivh), Paula Patton (Garona), Dominic Cooper (král Llane Wrynn), Clancy Brown (Blackhand), Robert Kazinsky (Orgrim), Ruth Negga (Lady Taria), Daniel Wu (Gul´dan) a další. Příběh je zasazen do raného období, které odpovídá prvním dvěma dílům videoherní série a krátce, půjde v něm o střet dvou světů (lidí a orků), jejichž vůdci budou bojovat o budoucnost svých národů.  

Natáčení projektu, na který produkčně dohlížela společnost Legendary Pictures a s ním Blizzard, probíhalo hlavně v kanadském Vancouveru od ledna do května 2014. Hlavní práce nicméně Jonese a supervizora speciálních efektů Billa Westenhofera, který má dva Oscary za vizuální efekty filmů Zlatý kompas a Pí a jeho život, čekala v postprodukci, která zabrala rekordních dvacet měsíců. Triky, a bylo jich mnoho (více než 1000), obstarala známá Industrial Light & Magic, která smíchala fotky herců s návrhy umělců Blizzardu a padla na ně jistě větší část rozpočtu, který se pohyboval nad hranicí sta milionů, ale kolik to bylo přesně, zdroje neuvádí.

Fotografie z filmu Warcraft: První střet / Warcraft: První stretNa začátku bylo uvedeno, že Jones je sám velkým fanouškem této videoherní série a sám uvedl, že vzal tento projekt také proto, aby se pokusil vytvořit stejně spektakulární a magický svět, jaký vytvořil Peter Jackson svou trilogií Pán prstenů. Z traileru je tento vliv jasně patrný. Stejně patrný je i vliv Avatara a Her o trůny, který ostatně dokládá i to, že tým tvůrců masek Avatara pracoval i na Warcraft. Hudbu zase složil skladatel Her o trůny Ramin Djawadi

Mnohokrát odsunuté datum premiéry (naposledy z prosince 2015) už nyní téměř určitě nehrozí, takže po rocích čekání se už příští měsíc konečně dočkáme výsledku. Podaří se Jonesovi s Warcraft: První střet splnit svůj cíl a vyrovnat se Pánovi prstenů? Půjdou na něj do kina "všichni" nebo jen skalní fandové počítačové hry? Má filmový Warcraft šanci znovu oživit zájem o žánr fantasy? Bude Warcraft velký hit? Nastartuje "První střet" další sérii, nebo půjde o ojedinělý "experimentální" případ? Na tyto a další otázky odpoví až premiéra.

Warcraft: První střet startuje 9. června 2016.

Originánlí trailer filmu Warcraft: První střet




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box Office: 20. víkend
Box Office: Deadpool 2 přebírá vedení X-menovský sequel spin-offu Deadpool zaznamenal druhý nejlepší otvírák pro eRkový film vůbec, když zaostal jen za svým předchůdcem. čtěte zde
Vydáno: 21.05.2018 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV Recenze: Cobra Kai 10/10
TV Recenze: Cobra Kai - Některé věci se nikdy nemění Kanál You Tube Red pokračuje v sérii filmových Karate Kid s online TV sérií Cobra Kai. V ní se vrací dva ústřední rivalové Johny (William Zabka) a Danny (Ralph Macchio). Jak dopadne jejich střet po třiceti letech? čtěte zde
Vydáno: 19.05.2018 12:00 v sekci Články | Televize
0
TV tipy: 18. 5. 2018 - 24. 5. 2018
TV tipy: Divoký Mesiáš radí jak na věc a předkládá neslušný návrh I v polovině května pokračují televizní dramaturgové v nastoleném trendu a do programů zařazují hlavně osvědčené reprízy. Jejich protipólem pak je několik u nás zcela neznámých filmů, které uspokojí především náročnější... čtěte zde
Vydáno: 18.05.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Deadpool 2 7/10
Recenze: Deadpool 2 – přehypeovaný následník nepřístupné a užvaněné komiksové zábavy Pokračování dva roky starého Deadpoola se veze na vlně obrovských očekávání a má na to i značně vyšší rozpočet a velkou zásobu hlášek a popkulturních vtípků. Původní „wow-efekt“ je však nenávratně pryč a film působí... čtěte zde
Vydáno: 16.05.2018 09:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Kinopremiéry: 20. týden
Kinopremiéry: Deadpool hledá princeznu Jednoznačným tahákem programů kin bude tento týden pokračování nekorektní komiksovky Deadpool. To ostatně pochopili i všichni distributoři a nasadili proti němu čtyři evropské snímky, které jsou určeny zcela jinému publiku. čtěte zde
Vydáno: 16.05.2018 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Alexandre Aja natočí horor "Crawl" (02.05.2018 18:15 v Novinky | Zprávy)
- Leave No Trace: Drama s Benem Fosterem v traileru (28.04.2018 11:48 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Nicholas Nickleby míří krotit důchodce do Chicaga (20.04.2018 07:30 v Radar | TV tipy)
- Ed Sheeran v hudební komedii Dannyho Boylea (17.04.2018 12:41 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Ready Player One: Hra začíná – „geekařská sci-fi od vedle“ (27.03.2018 09:00 v Recenze | Premiéry)
- Box Office: Black Panther popáté na vrcholu (19.03.2018 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Tomb Raider – do kina s gamepadem (15.03.2018 09:30 v Recenze | Premiéry)
- Sedmdesáté ceny DGA za režijní výkony předány (04.02.2018 19:30 v Novinky | Zprávy)
- Mute: Sci-fi Duncana Jonese v traileru (31.01.2018 16:07 v Novinky | Trailery)
- The Hurricane Heist: Trailer nového akčního filmu Roba Cohena (29.01.2018 19:12 v Novinky | Trailery)
- Ceny ADG za filmovou a televizní výpravu rozdány (29.01.2018 14:42 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2018, část 2. (21.01.2018 19:02 v Články | Publicistika)
- Mute Duncana Jonese bude mít premiéru na Netflixu v únoru (20.01.2018 13:14 v Novinky | Zprávy)
- Tomb Raider: Alicia Vikander jako Lara Croft v novém traileru (19.01.2018 07:08 v Novinky | Trailery)
- Téma: nejlepší filmy roku 2017 podle filmserver.cz (08.01.2018 15:00 v Články | Žebříčky)
- Za horizontem: Will Smith je vyvolený ve fantasy Bright od Netflixu (07.01.2018 18:00 v Recenze | Za horizontem)
- Téma: nejlepší seriály roku 2017 podle filmserver.cz (28.12.2017 12:24 v Články | Televize)
- První trailer: Mamma Mia: Here We Go Again! (21.12.2017 16:39 v Novinky | Trailery)
- Mortal Engines: První trailer nového eposu Petera Jacksona (19.12.2017 09:27 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   19/2018

Psí ostrov
8/10

Po Fantastickém panu Lišákovi je Psí ostrov druhým animovaným počinem režiséra Wese Andersona. Vypráví o psech vyhoštěných do izolované ostrovní karantény a o jednom japonském chlapci...

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

City of Lies (1x)
Mission: Impossible - Fallout (3x)
Na krátko (1x)
Dámský klub (3x)
Solo: Star Wars Story (1x)
Deadpool 2 (9x)
BlacKkKlansman (2x)
Manbiki kazoku (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver