Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 18. týden

Kinopremiéry: Captain America, Ben Hur a čistič radí jak přežít single

Vydáno: 04.05.2016 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Disney/Marvel

Hned první květnové premiéry přinášejí jeden z nejočekávanějších titulů roku v podobě marvelovky Captain America: Občanská válka. Její konkurenci tvoří především návrat oscarového rekordmana a velké množství zajímavých dokumentů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Captain America: Občanská válka (Captain America: Civil War) (Falcon)

Český plakát filmu Captain America: Občanská válka / Captain America: Civil WarAčkoli je v názvu jméno jen jednoho hrdiny, očekávaná komiksovka je de facto neoficiálním pokračováním Avengers, protože se v ní objeví všechny důležité postavy a představí se i nový Spider-Man. K režii se vrátilo bratrské duo Anthony Russo a Joe Russo, které získalo celovečerní jistotu v předchozím dobrodružství Kapitána Ameriky. Obsazení je pochopitelně hvězdné, tudíž nesmí chybět Chris EvansRobert Downey Jr., Scarlett Johansson, Don Cheadle, Jeremy Renner nebo Anthony Mackie. Chvála se zatím valí ze všech stran, takže se dá očekávat, že půjde opět o brilantní marvelovku, která nastolí poněkud jinou příběhovou éru. Jednoznačná premiéra týdne.

Synopse: Steve Rogers (Chris Evans) převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Po nešťastném incidentu však politický tlak vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti, který řídí vláda, jež na tým superhrdinů dohlíží. Avengers se rázem rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, který zastává jejich svobodu, druhý překvapivě Tony Stark (Robert Downey Jr.), který stojí na straně vládního dohledu a regulace. Jak takový rozkol může skončit?

Zajímavost: Jde o první "Kapitánův" film, kde se neobjeví Nick Fury.

Český trailer filmu Captain America: Občanská válka / Captain America: Civil War
Jak přežít single (How to Be Single) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Jak přežít single / How to Be SingleAmerická romantická komedie evidentně nechce posouvat hranice žánru, ale chce být jen poctivou oddechovkou. Už ze synopse je jasné, že děj bude víceméně předvídatelný, proto bychom se měli soustředit spíš na to, jaká bude úroveň humoru. A to je těžké odhadnout, neboť knižní předlohu Liz Tuccillo u nás zná jen málokdo, pokud vůbec někdo a režisér Christian Ditter na tom v tomto směru není o moc lépe. Největším lákadlem tak zůstává obsazení, v němž uvidíte mimo jiné Dakotu Johnson, Alison Brie, Rebel Wilson nebo Leslie Mann. Prozatímní ohlasy nejsou špatné, takže svůj účel snímek snad splní a není trapný.

Synopse: New York je plný osamělých srdcí hledajících protějšek za účelem flirtu, manželství, nebo něčeho mezi tím. Všichni podobní lidé mají společné to, že se musí naučít jak být svobodný ve světě, v němž se definice lásky neustále vyvíjí.

Zajímavost: Všechna tetování Dakoty Johnson byla pro účely filmu zakryta.

Český trailer filmu Jak přežít single / How to Be Single
Ben Hur (Ben-Hur) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu Ben Hur / Ben-HurOd pondělí 2. května se na jediný měsíc do vybraných kin vrací jeden z nejzásadnějších filmů všech dob, naprostá klasika a s jedenácti soškami jeden ze tří oscarových rekordmanů. Nového snad k tomuto padesát sedm let starému počinu asi nelze dodat nic. Režírující William Wyler stvořil dokonalé dílo, které i přes svou monstrózní a dnes neuvěřitelnou délku baví každou minutou a nabízí hned několik vrcholů, z nichž tím největším je fantastický dvacetiminutový závod čtyřspřežení. V hlavní roli samozřejmě nechybí charismatický Charlton Heston. Když si navíc uvědomíme, že tento snímek je pro velké plátno jako stvořený a nevynechá tehdy nezbytnou přestávku a předehru, je snad povinností si ho znovu připomenout. Návrat do starých časů.

Synopse: Ben-Hur (Charlton Heston) je mírumilovný syn z významného židovského rodu, který je nešťastnou náhodou odsouzen na galeje. Svou svobodu si musí vybojovat zpět v šíleném závodě kvadrig se sadistickým Římanem Massalou (Stephen Boyd).

Zajímavost: Natáčení se účastnilo přes padesát tisíc komparsistů a davové scény nepřetržitě snímalo šest kamer.

Originální trailer filmu Ben Hur / Ben-Hur
Kluk ve světě příšer (Bakemono no ko) (AČFK)

Český plakát filmu Kluk ve světě příšer / Bakemono no koPo hodně dlouhé době má tuzemský divák možnost vidět v kinech poctivé japonské anime, což je unikum samo o sobě. Je jen dobře, že zrovna toto se těší vysokým hodnocením a nadšeným komentářům. To se asi dalo čekat, když za režií a scénářem stojí mezi znalci oblíbený Mamoru Hosoda, který dle všeho zůstal věrný tradiční poetice a bujné fantazii. Víc asi netřeba dodávat, neboť milovníci tohoto specifického subžánru si lístek stejně koupí.

Synopse: Devítiletý Kjúta je obyčejný kluk z moderního Tokia. O životě toho mnoho neví a netuší ani, že vedle světa reálného existuje ještě ten skrytý obývaný zvířaty. V něm se ale shodou náhod ocitne a tím pádem to zjistí. Jenže v tomto světě nejsou lidé příliš vítáni.

Zajímavost: Snímek reprezentoval svou vlast v boji o cizojazyčného Oscara.

Český trailer filmu Kluk ve světě příšer / Bakemono no ko
Naše malá sestra (Umimachi Diary) (Film Europe)

Český plakát filmu Naše malá sestra / Umimachi DiaryJaponské komediální drama se snaží hrát na odlehčenou strunu a být tzv. feel-good filmem, což se mu dle dostupných komentářů poměrně daří. O režii se postaral méně známý Hirokazu Koreeda, který do hlavních rolí obsadil tuzemskému divákovi neznámé tváře. Pokud zastáváte názor, že japonská kinematografie je zbytečně symbolická a náročná, tohle by vás snad mělo přesvědčit o opaku.

Synopse: Tři sestry žijí společně ve velkém domě ve městě Kamakura. Když jejich otec, který rodinu před patnácti lety opustil, zemře, cestují na venkov na pohřeb, kde poznávají svou nevlastní sestru. Jejich návrh, aby odjela žít s nimi, plachá a dospívající Suzu (Suzu Hirose) s nadšením přijímá. Všechna děvčata tak začínají prožívat úplně nová dobrodružství.

Český trailer filmu Naše malá sestra / Umimachi Diary
Návštěva (The Visit) (MFDF Ji.hlava)

Český plakát filmu Návštěva / The VisitPrvní z dlouhé řady dokumentů, které tento týden startují v kinech, ocení především různí ufologové, milovníci konspiračních teorií a ti, kteří věří v jiné civilizace. Dánský režisér a scenárista Michael Madsen (pozor, neplést s mnohem slavnějším hercem stejného jména) v něm totiž vyzpovídal řadu odborníků a pokusil se "zdokumentovat", jak by setkání s mimozemšťany mohlo vypadat. To samo o sobě stačí k tomu, aby se snímek stal poměrně atraktivním. Snad své diváky nezklame.

Synopse: Jelikož lidé vysílají do vesmíru signály a oznamují tak jiným civilizacím svou existenci, je jen otázkou času, kdy nás ty přijedou navštívit. Jak by takový první kontakt mohl vypadat, ukazuje tento dokument, který vznikl ve spolupráci s těmi největšími odborníky.

Český trailer filmu Návštěva / The Visit
Nebe a led (La glace et le ciel) (Aerofilms)

Český plakát filmu Nebe a led / La glace et le cielFrancouzský dokument, za nímž stojí Oscarem oceněný režisér a scenárista Luc Jacquet, se zaměřuje na osudy a především putování polárníka a vědce Claudea Loriuse. Ten jako první objevil a pojmenoval tzv. globální oteplování. Tvůrce se nejspíš bude spoléhat na atraktivní téma, překrásnou a nehostinnou antarktickou přírodu a krajinu a nějaký ten morální apel. Hodnocení jsou zatím velmi slušná, takže zájemci o tuto problematiku se asi odradit nenechají.

Synopse: Francouzský polárník a vědec Claude Lorius podnikl několik dobrodružných výprav na Antarktidu, při nichž objevil a popsal jev, dnes dobře známý jako globální oteplování. Právě o jeho putování vypráví tento dokument, který se zároveň snaží varovat před neekologickým chováním.

Zajímavost: V loňském roce se film stal tím závěrečným na festivalu v Cannes.

Český trailer filmu Nebe a led / La glace et le ciel
Belmondo (Belmondo par Belmondo) (Atlantis Entertainment)

Český plakát filmu Belmondo / Belmondo par BelmondoUž z názvu je jasné, o co ve francouzském televizním dokumentu jde. Debutující režisér Régis Mardon požádal syna slavného a oblíbeného Jeana-Paula Belmonda Paula, aby se s otcem vydal na místa, kde natáčel své nejznámější filmy a zavzpomínal na staré časy. Zpovídá při tom i další velká jména francouzské a světové kinematografie, která se přiznávají, jaký vliv na jejich kariéru "Bebel" měl. Ohlasy zatím neexistují, takže nelze vůbec předvídat, jak moc kvalitní by snímek mohl být.

Synopse: Jean-Paul Belmondo se vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Spolu se svým synem Paulem navštíví Rio de Janeiro, Paříž, Řím a francouzskou Riviéru. Paul "vyslýchá" svědky - hvězdy filmů a otcovy přátelé, zpovídá i jeho samotného.

Oficiální český trailer filmu Belmondo / Belmondo par Belmondo
Leonardo da Vinci: Génius v Miláně (Leonardo da Vinci - The Ultimate Exhibition) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu Leonardo da Vinci: Génius v Miláně / Leonardo da Vinci - The Ultimate ExhibitionI tady je celkem jasné, s čím má divák tu čest. Režírující dvojka Luca LuciniNico Malaspina mu pomocí nejmodernějších technologií zprostředkuje výstavu, která se konala při příležitosti EXPA 2015 v Miláně a kde byla k vidění ta nejznámější díla italského génia. Navrch přidali ještě procházku po městě, které ho při tvorbě zásadně ovlivnilo. Pro milovníky umění a návštěvníky muzeí takřka povinnost.

Synopse: Při příležitosti konání události EXPO 2015 v Miláně se uskutečnila i unikátní výstava "Leonardo 1452 - 1519", na které byla k vidění nejznámější díla Leonarda da Vinci. Expozice byla výsledkem šestileté práce odborníků a teď si ji díky moderní technologii může užít každý. Mimo výstavy uvidí diváci i portrét Milána, které život tohoto génia formovalo.

Český trailer filmu Leonardo da Vinci: Génius v Miláně / Leonardo da Vinci - The Ultimate Exhibition
Plakát filmu  / Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světaTajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa (Bio Art Production)

Divadlo Sklep je v našich končinách obrovský fenomén, který je spjat s mnoha osobnostmi a umělci, které znají i ti, kterým je jinak tento obor zcela cizí. Celovečerně debutující režisérka a scenáristka Olga Dabrowská se pokusí nahlédnout do jeho zákulisí a poodhalit, v čem spočívá jeho kouzlo a jak vlastně mohou takové hvězdy vedle sebe fungovat. Uvidíme, jaký bude výsledek. 

Synopse: Divadlo Sklep je na scéně od roku 1971. Za tu dobu jím prošlo mnoho svérázných osobností, které jsou dnes velmi oblíbenými solitéry. Jaká je ale historie a současnost divadla a jaké jsou jeho principy?

Originální trailer filmu Tajemství Divdla Sklep aneb Manuál na záchranu světa
32 utajovaných stran_zpráva z pekla (A-Company CZ)

Plakát filmu  / 32 utajovaných stran_zpráva z peklaHodně zajímavě vypadá česko-slovenský dokument Jána Nováka, který se na problematiku holocaustu dívá zase trochu jinak a možná odhalí pro někoho šokující informace. Na pomoc si přizval významné historiky, kteří by měli objasnit, proč vlastně mocnosti s vyhlazováním židů nic moc nedělaly a proč mu skoro nikdo nevěřil. Vzhledem k tomu, že hodnocení ani komentáře nejsou dostupné, můžeme kvality snímku jen odhadovat. Doufejme ale, že nebude vysloveně špatný.

Synopse: Dva slovenští židé, Rudolf Vrba a Alfred Wetzler, v dubnu 1944 uprchli z jednoho z vyhlazovacích táborů. Po třech týdnech se dostali do Židovské obce v Žilině, kde jim ale nikdo nevěřil. Ačkoli sepsali zprávu o dvaatřiceti stranách, kterou rozeslali těm nejvyšším světovým ústavním činitelům, vůbec nic se nestalo. Jak je možné, že tohle svědectví nikoho nezajímalo?

Originální trailer filmu 32 utajovaných stran_zpráva z pekla
Plakát filmu  / Poslušně hlásímPoslušně hlásím (NFA)

V rámci digitální restaurace se do kin dostává i druhý díl dobrodružství vojáka Švejka, který je stejně oblíbený jako ten první a společně tvoří de facto jeden dlouhý film. Režírující Karel Steklý se v něm opět mohl spolehnout na kouzlo předlohy, laskavý, inteligentní a zároveň absurdní humor. Vypomohl si i tradičně hvězdným obsazením, jemuž dominuje geniální Rudolf Hrušínský. Tady jsou další řádky a slova zbytečná. Kdo chce tenhle film vidět na plátně, nechť si pospíší.

Synopse: Josef Švejk (Rudolf Hrušínský) cestuje na frontu a ocitá se přímo v bojové linii. Prožívá slavné vlakové příhody a také legendární budějovickou anabázi. A to není zdaleka všechno.

Ukázka z filmu Poslušně hlásím
Čistič (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / ČističSlovenské drama z loňského roku se dle synopse pravděpodobně pokouší být jakýmsi festivalovým snímkem, který poměrně závažné téma podává syrově a nepřikrášleně. To ostatně potvrzuje nemnoho dostupných komentářů, které se shodují na tom, že režisér a spoluscenárista Peter Bebjak jde po správné cestě a částečně zaujme, což je dobře. Výsledek tedy dle všeho není úplně dokonalý a občas se ztrácí sám v sobě, milovníky chladných dramat by ale měl potěšit. 

Synopse: Tomáš je samotář žijící v osamělé smyčce - na zavolání se dostaví do práce, zcela o samotě vyčistí domácnost, vyzvedne si výplatu a vrací se domů. Nejbližšími lidmi jsou sousedé, jejichž dialogy slyší větrací šachtou. Život mu změní až zmatek v jedné z domácností, kde pracuje. Musí se v ní ukrýt a stát se svědkem rodinného života, který je na hony vzdálený tomu jeho. Z pozorování cizích rodin se stane záliba, která brzy přeroste ve vášeň.

Originální trailer filmu Čistič

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Box office: Bob Marley poráží Madam Web (19.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Madam Web (16.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na konferenci se napsaly dopisy pro Paula Morrisseye a rozhodlo o okupaci (16.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Cillian Murphy je Oppenheimer v novém traileru (09.05.2023 07:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rocketman hraje stínohru s Angry Birds (05.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu