TOP 20 ČR: nevěsta se Knihy džunglí nezbavila

Vydáno: 03.05.2016 10:10 - | foto: facebook tvůrce

Další předělávka Disneyho z animované formy na hranou se vyplatila - nově adaptovaná Kniha džunglí vévodí žebříčkům a němely na ni ani české novinky Jak se zbavit nevěsty a Teorie tygra.
Fotografie z natáčení filmu Jak se zbavit nevěstyFavreauova nejnovější adaptace Knihy džunglí, napsané spisovatelem Rudyardem Kiplingem, se rozhodně nestala pro studio Disney zklamáním jak v zámoří, tak u nás v Čechách. Pozici na prvním místě jednoduše obhájila s necelými šesti miliony a daleko za sebou ponechala s polovičním ziskem premiéru tuzemské komedie Jak se zbavit nevěsty, kde se ex-manželka Lenka Vlasáková snaží zabránit tomu, aby se její bývalý manžel znovu oženil. Třetí příčku si pak uhájila také česká Teorie tygra o životě v důchodu a těsně pod stupně vítězů sklouzl prequel Lovec: Zimní válka, ve kterém se spolu před narozením Sněhurky utkaly sestry čarodějky.

Zrovna dvakrát dobře si už nevedlo ani pokračování Jak básníci čekají na zázrak a menší pád pak potkal dva animované hity letošního roku, Zootropolis: Město zvířat a Kung Fu Panda 3, jimž se však stále dařilo lépe než ačknímu nářezu Hardcore Henry, který vznikl jako koprodukce Ruska s Amerikou a stal se také prvním celovečerním akčním filmem natočeným v POV. Zbytek pozic z hlavní desítky si pak rozdělila dvě slavná dua, a to superhrdinové Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti spolu s Patem a Matem ve filmu.

Fotografie z filmu  / Ani ve snu!Druhý díl francouzského dobrodružství chlapce a psa, Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje, si vydobyl jedenáctku, následoval ho pak útěk z Kolonie Dignidad a příběh skokana na lyžích Orla Eddieho. Na čtrnáctku se pak probojoval film o českých parkouristech Ani ve snu!. Akční katastrofy na různý způsob pak byly k nalezení na dalších dvou místech ve snímcích Pátá vlna a Pád Londýna. V žebříčku se stále udržel i příběh masové vražedkyně Já, Olga Hepnarová, následoval ji horor Zlo nikdy nespí spolu s dánským oscarovým nominantem Boj. Poslední místo pak patřilo oscarovému vítězi - Spotlight.

1. Kniha džunglí - 5,9 mil.
2. Jak se zbavit nevěsty - 3,4 mil.
3. Teorie tygra - 2,2 mil.
4. Lovec: Zimní válka - 1,6 mil.
5. Jak básníci čekají na zázrak - 1,2 mil.
6. Zootropolis: Město zvířat - 1 mil
7. Kung Fu Panda 3 - 614 tis.
8. Hardcore Henry - 544 tis.
9. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti - 446 tis.
10. Pat a Mat ve filmu - 328 tis.

11. Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje - 319 tis.
12. Kolonie - 249 tis.
13. Orel Eddie - 236 tis.
14. Ani ve snu! - 150 tis.
15. Pátá vlna - 142 tis.
16. Pád Londýna - 132 tis
17.Já, Olga Hepnarová - 122 tis.
18. Zlo nikdy nespí - 122 tis.
19. Boj - 119 tis.
20. Spotlight - 112 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY