TOP 20 ČR: nová Kniha džunglí přemohla veškerou konkurenci

Vydáno: 26.04.2016 10:01 - | foto: facebook tvůrce

Tento víkend měla znovu adaptovaná hraná verze Knihy džunglí našlápnuto na překročení desetimilionové hranice, to se jí sice nepodařilo, ale i tak na ni veškerá konkurence byla s pořádným odstupem krátká.
Emily Blunt, Charlize Theron ve filmu Lovec: Zimní válka / The Huntsman Winter's WarDisney po roční odmlce vypustil do kin další hranou verzi jedné z klasických pohádek, tentokrát se na řadu dostala Favreauova Kniha džunglí, které se v tržbách dařilo ještě lépe než loňské Popelce. Nazvat "hranou" se úplně nedá, jelikož jediným hercem zde je mladý talentovaný Neel Sethi a zbytek zvířecích postav je vytvořen vizuálními efekty, ovšem na opravdu dokonalé úrovni. Druhé místo v žebříčku pak postačilo dlouhodobě úspěšné Teorii tygra o vyrovnávání se se stárnutím v podání Jiřího Bartošky, na trojku se pak probojoval prequel Sněhurky a lovce s podtitulem Zimní válka, tomu se sice podařilo obsadit áčkové herce, ale zbytek filmu si vysloužil velké množství kritiky a ani jeho tržby nebyly příliš oslnivé. K "bramborové" medaili pak spadli minule zlatí básníci, kteří se letos vrátili již v šestém díle, Jak básníci čekají na zázrak.

Zhoršení, které stále však neznamenalo propad pod jeden milion, potkalo další výtvor z dílny Disney, animák Zootropolis: Město zvířat. Následovala ho rusko-americká akční nálož natočená pomocí POV, Hardcore Henry, milionovou hranici nepřekonala, ale tržba jí stačila na solidní šesté místo. Sestřelil tak animované hity jako Kung Fu Panda 3 a Pata a Mata ve filmu. Až na kraj top desítky se již sesunul souboj superhrdinů Batmana v Supermana: Úsvit spravedlnosti a desátý zůstal životopisný Orel Eddie o slavném skokanu na lyžích, kterého ztvárnil Taron Egerton.

Cate Blanchett, Rooney Mara ve filmu Carol / CarolNěmecký útěk Emmy Watson a Daniela Brühla z Kolonie již druhý týden velké množství diváků nenalákal a pád potkal i teenagerské sci-fi Pátá vlna, v němž Zemi (opět) ovládli mimozemšťané. Třinácté místo si ukouslo akční sci-fi pokračování Pád Londýna a ani Oscar nezajistil diváky pro oscarové drama Spotlight. Dokumentární Příběh lesa z Francie se umístil patnáctý a následoval jej film o poslední popravené Češce Já, Olga Hepnarová. Do kin se k nám konečně dostala i lesbická romance Carol, která vynesla nominace na Oscara pro Cate Blanchett a Rooney Mara. Předposlední dvě místa si vzaly horory Zlo nikdy nespí a Čarodějnice, poslední se sem pak vtiskli tuzemští Dvojníci.

1. Kniha džunglí - 9,7 mil. (premiéra)
2. Teorie tygra - 3 mil.
3. Lovec: Zimní válka - 2,7 mil. (premiéra)
4. Jak básníci čekají na zázrak - 2,6 mil.
5. Zootropolis: Město zvířat - 1,3 mil.
6. Hardcore Henry - 833 tis. (premiéra)
7. Kung Fu Panda 3 - 736 tis.
8. Pat a Mat ve filmu - 621 tis.
9. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti - 519 tis.
10. Orel Eddie - 386 tis.

11. Kolonie - 334 tis.
12. Pátá vlna - 287 tis.
13. Pád Londýna - 249 tis.
14. Spotlight - 239 tis.
15. Příběh lesa - 235 tis.
16. Já, Olga Hepnarová - 206 tis.
17. Carol - 200 tis. (premiéra)
18. Zlo nikdy nespí - 165 tis.
19. Čarodějnice - 133 tis.
20. Dvojníci - 130 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY