Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 22. 4. 2016 - 28. 4. 2016

TV tipy: Osamělý jezdec a zkažená úča bojují až na pot a krev

Vydáno: 22.04.2016 07:22 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Tento týden je v televizích plný extrémů. Na jedné straně se totiž objevují premiéry známých filmů jako Osamělý jezdec nebo Pot a krev, na té druhé je doplňují hodně raritní a zapadlé žánrovky. Výběr je tak dost zajímavý.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Osamělý jezdec (The Lone Ranger) (pátek 22. 4., Nova, 20.20 - 23.05 / sobota 23. 4., Nova Cinema, 00.30 - 02.55)

Český plakát filmu Osamělý jezdec / The Lone RangerTři roky starý komerční propadák doplatil na několik skutečností. Tou první byla jeho žánrová nevyváženost, neboť režírující Gore Verbinski míchá dohromady seriózní western, odlehčenou komedii, nostalgické melodrama a klasickou grotesku, což se mu moc nedaří a někdy je to celé dost rozpačité. Nepomohla mu ani přehnaná délka, v níž je spousta hluchých míst a obsazení notně přehrávajícího Johnnyho Deppa, který hraje stále totéž a na druhé straně nevýrazného Armieho Hammera. Ke kladům naopak patří několik výborných akčních scén, odkazy na známé filmové hity a chvílemi i příjemně svěží tempo. Více informací hledejte v naší recenzi.

Synopse: Indiánský bojovník Tonto (Johnny Depp) jako jediný zná tajemství proměny Johna Reida (Armie Hammer) - uznávaného muže zákona - v legendu spravedlnosti. Společně totiž prožili divokou jízdu plnou nenadálých překvapení a humorných neshod a bojovali s lidskou chamtivostí a korupcí.

Zajímavost: Během natáčení zemřel jeden ze členů štábu na zástavu srdce.

Oficiální český trailer filmu Osamělý jezdec / The Lone Ranger
Zabitá neděle (pátek 22. 4., ČT art, 22.15 - 23.35)

Plakát filmu  / Zabitá neděleČeskoslovenské psychologické drama nepatří k těm nejznámějším, což je určitě dáno tím, že se řadí k těm vůbec nejdepresivnějším, jaká kdy u nás byla natočena. Tehdy debutující Drahomíra Vihanová od počátku diváka uvrhne do notně temné a bezvýchodné atmosféry, která se stále prohlubuje a činí sledování dost náročným. Překvapivě tu ale občas probleskne černý humor, který to trochu odlehčí a není nijak nucený. V hlavní roli se objeví excelentní Ivan Palúch, jehož doplňují třeba Míla Myslíková nebo Jan Vostrčil. Jen škoda, že té ponurosti a skepse je přece jen až příliš a není tu ani náznak naděje, což by výsledku asi prospělo. Raritní záležitost.

Synopse: Nadporučík Arnošt (Ivan Palúch) pociťuje vnitřní prázdnotu a podvědomě utíká do vzpomínek a představ, které s nimi souvisí. Životní jednotvárnost a neschopnost z ní jakkoli vystoupit ho naprosto ubíjí a on nevidí žádné východisko.

Zajímavost: Vzhledem k neúprosné analýze socialistické společnosti byl snímek zařazen do trezoru a na plátna kin se dostal až v roce 1990.

Televizní spot filmu Zabitá neděle
Pirát sedmi moří (Il grande colpo di Surcouf) (sobota 23. 4., ČT2, 14.35 - 16.10)

Plakát filmu Pirát sedmi moří / Il grande colpo di SurcoufPrakticky neznámý francouzsko-italsko-španělský dobrodružný snímek je typickým zástupcem šedesátých let. To tedy znamená, že režírující Sergio Bergonzelli spoléhal na velkolepou výpravu, strhující šermířské scény, jednodušší příběh a poctivé chlapáctví všech hlavních postav. Na rozdíl od podobných žánrovek ale nenabízí moc humoru a místy se o hrdiny divák bojí, což je opravdu neobvyklé. V ústřední roli se představí charismatický Gérard Barray, jemuž zdatně sekunduje především Terence Morgan. Je samozřejmě nutné počítat s tím, že některé věci už jsou přežité a zub času se na filmu podepsal trochu víc. Oddechovka na sobotní odpoledne.

Synopse: Korzár Surcouf (Gérard Barray) patří k těm nejodvážnějším bojovníkům Napoleona I. Proto byl vybrán, aby společně s hrstkou věrných vnikl na ostrov Mahé a zničil tu dokumenty, které se v žádném případě nesmí dostat do rukou Angličanů.

Zajímavost: V tuzemských televizích se film poprvé objevil 28. 8. 1982 na ČST 1.

Ukázka z filmu Pirát sedmi moří / Il grande colpo di Surcouf
Zkažená úča (Bad Teacher) (sobota 23. 4., Prima, 20.15 - 22.15 / neděle 24. 4., Prima Love, 14.50 - 16.50)

Plakát filmu Zkažená úča / Bad TeacherDnes trošku pozapomenutá komedie je rozporuplně hodnocená, pravděpodobně i díky svému tématu a pojetí. Režírující Jake Kasdan si od začátku na nic nehraje a servíruje překvapivě vkusný vulgární humor, který není trapný a opírá se o svižné tempo a všem známou problematiku. V hlavní roli mu pomáhá sexy Cameron Diaz, která si ji notně užívá a neváhá si sama ze sebe dělat legraci. Výborně ji doplňují i pohodoví Justin Timberlake a Jason Segel. Občas se stane, že se vtipy začnou opakovat a film už nemá co nabídnout, stopáž je ale naštěstí natolik krátká, že vyslovená nuda nehrozí. Detaily prozradí naše recenze.

Synopse: Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) je sprostá, zlá, chová se nevhodně, pije a bere drogy. Jako učitelka tak logicky nemůže být vzorem svým žákům, navíc se nijak netají tím, že by ráda "ulovila" dobře situovaného muže, který by se o ni postaral. Když se s ní rozejde její snoubenec, vymyslí plán, jak získat bohatého a pohledného kolegu Scotta (Justin Timberlake), o něhož ale usiluje i ambiciózní Amy (Lucy Punch). A aby toho nebylo málo, o Elizabeth má zájem ještě obhroublý, ale dobrácký učitel tělocviku Russell (Jason Segel). 

Zajímavost: V roce 2008 se film ocitl na tzv. Blacklistu, čili seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů.

Český trailer filmu Zkažená úča / Bad Teacher
Pot a krev (Pain & Gain) (sobota 23. 4., Prima, 22.15 - 00.45 / neděle 24. 4., Prima Max, 22.05 - 00.40)

Český plakát filmu Pot a krev / Pain & GainAkční kriminální komedie je založena na skutečných událostech a je poměrně zajímavou, i když ne úplně jednoznačně přijatou podívanou. Režírující Michael Bay se v ní trošku krotil a zdánlivě nenabídl žádné opulentní scény, ale soustředil se na dost černý humor, pohodovou atmosféru, typicky kulometný střih a propracovaný vizuál. Hlavní role si vychutnali Dwayne Johnson a Mark Wahlberg, z nichž testosteron sálá i přes obrazovku a žádný z nich se nebere vážně. Navíc je doplňují třeba Ed Harris, Rebel Wilson, Tony Shalhoub nebo Anthony Mackie. Ne vše tu funguje, jak má, stopáž je přetažená, celé je to ale natolik bizarní, že se to vyplatí vidět, o čemž vás snad přesvědčí i naše recenze.

Synopse: Fitness trenér Daniel Lugo (Mark Wahlberg) myslí jen na to, jak rychle a bezbolestně zbohatnout. Jelikož věří, že mu to pálí, vymyslí plán, do něhož zasvětí své kumpány Adriana (Anthony Mackie) a čerstvě propuštěného recidivistu Paula (Dwayne Johnson), který se ve vězení obrátil na víru. Celé to spočívá v tom, že tato trojice unese bohatého obchodníka Victora Kershawa (Tony Shalhoub) a za kufr plný peněz ho zase pustí na svobodu. Jenže všechno selže v samotném počátku a rozjetý vlak už nelze zastavit.

Zajímavost: Jedná se o Bayův zatím nejméně výdělečný film.

Oficiální český trailer filmu Pot a krev / Pain & Gain
Střelec (The Shootist) (neděle 24. 4., ČT2, 20.00 - 21.45)

Plakát filmu Střelec / The ShootistAmerický western je velmi specifický a provází ho melancholická a nostalgická atmosféra. Režírující Don Siegel totiž do hlavní role obsadil v té době už poměrně těžce nemocného Johna Waynea, pro něhož šlo o úlohu poslední a loučení se žánrem, který pomáhal budovat. Tato skutečnost se odráží i v příběhu, což mu dodává zvláštní nádech. Přestřelky jsou vynikající, tempo záměrně pomalejší, nejvíce ale ohromí lehce secesní výprava, která se dočkala i nominace na Oscara. V dalších rolích nezklamou třeba Lauren Bacall, mladý Ron Howard nebo James Stewart. Posmutnělý snímek by možná mohl být o něco výraznější, to ale z jeho kvalit mnoho neubírá.

Synopse: Stárnoucí pistolník J. B. Books (John Wayne) přijíždí do malého města, aby se tu ukryl před zvědavci a vybojoval tu nejtěžší zápas, souboj se zákeřnou chorobou. Jenže jeho pověst nikdy nepřekonaného střelce ho bohužel neustále provází. 

Zajímavost: Během natáčení bojoval Wayne i s těžkými srdečními problémy.

Originální trailer filmu Střelec / The Shootist
Bandité v Miláně (Banditi a Milano) (neděle 24. 4., ČT2, 21.45 - 23.20 / pondělí 25. 4., 23.30 - 01.05)

Plakát filmu Bandité v Miláně / Banditi a MilanoTakřka neznámé italské krimidrama si nebere servítky a diváka může zaujmout svou syrovostí. Režírující Carlo Lizzani v první polovině volí zajímavý polodokumentární styl plný flashbacků, flashforwardů a vnitřních monologů, který působí naprosto autenticky a navnadí k dalšímu sledování. Posléze na něj ale rezignuje a přednost dostává strhující akce a silný příběh vycházející ze skutečných událostí. V hlavní roli uhrane Gian Maria Volontè, který zastiňuje všechny ostatní. Jen přílišné množství dialogů výsledku výrazně škodí. 

Synopse: Čtyřčlenná zločinecká skupina Banda Cavallero, kterou vede všehoschopný Pietro (Gian Maria Volontè), terorizovala Milán sérií zločinů, která vyvrcholila přepadením pobočky Banco di Napoli na podzim 1967. Na každého ale jednou dojde.

Zajímavost: Snímek byl nominován na Zlatého Medvěda na festivalu v Berlíně.

Ukázka z filmu Bandité v Miláně / Banditi a Milano
Love Story (Love Story) (pondělí 25. 4., ČT2, 21.50 - 23.30)

Plakát filmu Love Story / Love StoryAčkoli zápletka dnes už klasického romantického dramatu vypadá tuctově, výsledek je výtečný a dosud patří k pilířům žánru. Režírující a na Oscara nominovaný Arthur Hiller se totiž neomezil na jednorozměrné charaktery a pouhou červenou knihovnu, nýbrž nechal Ericha Segala, aby zadaptoval svou vlastní knihu. Ten tedy vsadil na silné emoce, civilní podání, smysluplné dialogy a propracované postavy. V klíčových rolích se objevili na Oscara nominovaní Ali MacGrawRyan O'Neal, mezi nimiž funguje solidní chemie, stejné pocty se pak dostalo i Johnu Marleymu. Plusem je rozhodně to, že tvůrci z nikoho netahají emoce a většinou se vyhýbají prvoplánovému dojímání. O to intenzivnější pak je výsledek. Sluší se jetě dodat, že snímek si odnesl Oscara za hudbu.

Synopse: Oliver (Ryan O'Neal) a Jenny (Ali MacGraw) se i přes odpor rodičů chtějí vzít. Musí ale začít úplně od začátku, neboť Oliverův otec splnil svůj slib a vydědil ho. Ani po několika letech se vztahy mezi nimi nemění, pár navíc zjistil, že Jenny nemůže mít děti. 

Zajímavost: Ve filmu debutoval Tommy Lee Jones.

Oficiální trailer filmu Love Story / Love Story
Prípad krásnej nerestnice (pondělí 25. 4., ČT art, 23.35 - 01.05)

Plakát filmu  / Prípad krásnej nerestniceV nepřipomínané československé krimi se režírující Andrej Lettrich pokusil navázat na svou předchozí úspěšnou trilogii, což se mu ale podařilo tak napůl. Už tu chybí propracovanější příběh, v němž by nebylo dlouho jasné, kdo je vrah, hutnější atmosféra a především kritika tehdejších poměrů. Standardní děj ale oživuje ve své době netradiční adrenalinová akce a ženská policistka, jejíž roli bravurně ztvárnila Emília Vášáryová, vedle níž uvidíte mimo jiné i Štefana Kvietika, Viliama Polónyiho nebo Vlada Mullera. I přes všechny nedokonalosti a částečnou poplatnost režimu jde o příjemnou alternativu často opakovaným tuzemským žánrovkám.

Synopse: Na palubě dunajského parníku se koná módní přehlídka, kde je nejvíc vidět Anna Vlčková, která má díky známostem s cizinci přezdívku krásná neřestnice. Mezi diváky jsou i mladá policejní kapitánka Strelková (Emília Vášáryová) se svým starším kolegou (Viliam Polónyi). Ani jeden z nich neví, že žena má spadeno na těžce nemocného švýcarského továrníka Langera.

Zajímavost: Natáčelo se v Bratislavě a Senci.

Ukázka z filmu není dostupná.

Koniny (Horse Feathers) (úterý 26. 4., ČT art, 21.10 - 22.15)

Plakát filmu Koniny / Horse FeathersStařičká komedie je klasickým dílem z dílny bratří Marxů. V režii Normana Z. McLeoda znovu Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx a Zeppo Marx předvádějí neustávající přehlídku šílených, ale přitom inteligentních gagů, vtipů a fórků. Nesmí chybět ani muzikálová čísla, která tentokrát nejsou pouhou výplní, ale v už tak epizodickém ději mají svůj přesně stanovený význam. Nebojí se dělat legraci ani z některých tehdejších společenských nešvarů a z dnešního pohledu i nadčasových témat. V tomto případě velmi výjimečně vystihuje tuzemský název film lépe než originální. Pamětnická záležitost. 

Synopse: Novým prezidentem renomované Huxleyho univerzity se stane profesor Wagstaff (Groucho Marx). Už jeho první projev dává tušit to, že na prestižní akademické půdě se ujímá vlády naprostá anarchie. To se zanedlouho potvrdí.

Zajímavost: Ve druhé polovině filmu Chico viditelně kulhá, což způsobila autonehoda, kterou měl v průběhu natáčení.

Oficiální trailer filmu Koniny / Horse Feathers

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Zemřel Ryan O'Neal (09.12.2023 10:18 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu