Foto: Scarlett Johansson kyborgem v Ghost in the Shell

Vydáno: 17.04.2016 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Po vyřešení produkčních problémů začalo konečně natáčení sci-fi Ghost in the Shell pod taktovkou Ruperta Sanderse. Okamžitě se však vynořily další problémy, když se na film svezla vlna kritiky za snahu použít vizuální efekty, aby hlavní postava vypadala asijsky.
Přes několik potíží s produkcí, kdy studio Disney upustilo od kriminálního sci-fi Ghost in the Shell, se nakonec nemusíte bát, že by se tato americká adaptace mangy od Masamune Shirowa na plátna nepodívala. Ruku nad ní pevně převzala Paramount a Universal a v hlavním městě Nového Zélandu již vypuklo i natáčení. Americkou verzi režíruje Rupert Sanders, známý díky fantasy Sněhurka a lovec, a hlavní postavu tu ztvární Scarlett Johansson. Ta hraje policistku a kyborga v jednom, která bojuje se zločinným počítačovým hackerem.

Jako mnoho dalších snímků, naposledy například Wrightův Pan, neunikl ani tento snímek kontroverzi kvůli obsazené bělošské herečky do role někoho jiné rasy. Tato postava je původně asijská a tvůrci tak údajně testovali změnu obličeje Johansson v Asiatku pomocí vizuálních triků. Jakmile se tyto informace dostaly na povrch, způsobily ještě větší pozdvižení a opovrhování než samotné obsazení herečky. Od tohoto rozhodnutí bylo nakonec upuštěno, ale i tak si již rok před premiérou Ghost in the Shell nadělal hodně kritických "nepřátel."


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY