TOP 20 ČR: souboj Batmana a Supermana je u nás bezkonkurenční

Vydáno: 30.03.2016 09:42 - | foto: Warner Bros

Příchod v zahraničí rekordní novinky Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti zanechal s víkendovými tržbami veškerou konkurenci v prachu daleko za sebou. Dobře si však vedly i animáky Kung Fu Panda 3 a Zootropolis: Město zvířat..
Fotografie z filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti / Batman v Superman: Dawn of JusticeZatímco celosvětově se stal nový, u kritiků bohužel neúspěšný, Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti nejúspěšnějším filmem studia Warner Bros, v Česku rekordy netrhal. Snyderův nový super hrdinský kousek si ovšem během soboty a neděle přišel na více než slušných 12 milionů a zbytek titulů mu se svými výdělky nestačil ani po kotníky. Druhým nejlepším byl animovaný sequel Kung Fu Panda 3 s ještě více pandami a u animace se zůstalo i na třetím místě, které si udrželo velmi úspěšné disneyovské Zootropolis: Město zvířat. Propad naopak zaznamenala česká komedie Dvojníci, ve které si dvojroli střihl Ondřej Sokol.

Po premiéře na loňském karlovarském festivalu se k nám konečně dostal i horor Čarodějnice ze středověkého anglického venkova a pod ním na šestém místě zůstal cestopis Trabantem do posledního dechu. Toho následovala další česká novinka, Já, Olga Hepnarová, životopisný příběh české vražedkyně, která letos bodovala na Berlinale. Další dvě příčky si ještě ulovily dva akční kousky, jmenovitě Série Divergence: Aliance s Deadpoolem, do horní desítky se nakonec ještě vtiskla Barbie: Tajná agentka.

Colin Farrell, Rachel Weisz ve filmu Humr / The LobsterNa jedenácté místo padla pohádka Marty Ferencové Řachanda, velký propad potkal i tuzemskou hororovou adaptaci balady Polednice, mytologickou fantasy Bohové Egypta a akční komedii Grimsby, v níž se opět k nepoznání proměnil Sacha Baron Cohen. Patnácté místo se dostalo REVENANTu Zmrtvýchvstání, který zabodoval na Oscarech, pod něj se sklouzlo satirické Už je tady zas. O zbylá čtyři místa se nakonec podělili Lída BaarováAlvin a Chipmunkové: Čiperná jízdaHumr a Rudý kapitán.

1. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti - 12,3 mil. (premiéra)
2. Kung Fu Panda 3 - 4,4 mil.
3. Zootropolis: Město zvířat - 3,3 mil.
4. Dvojníci - 2,9 mil.
5. Čarodějnice - 1,8 mil. (premiéra)
6. Trabantem do posledního dechu - 1,2 mil.
7. Já, Olga Hepnarová - 975 tis. (premiéra)
8. Série Divergence: Aliance - 792 tis.
9. Deadpool - 716 tis.
10. Barbie: Tajná agentka - 676 tis. (premiéra)

11. Řachanda - 632 tis.
12. Polednice - 491 tis.
13. Bohové Egypta - 339 tis.
14. Grimsby - 279 tis.
15. REVENANT Zmrtvýchvstání - 237 tis.
16. Už je tady zas - 165 tis.
17. Lída Baarová - 130 tis.
18. Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda - 117 tis.
19. Humr - 113 tis. (premiéra)
20. Rudý kapitán - 110 tis.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY