Preview: Captain America: Občanská válka

Vydáno: 02.04.2016 17:00 - Václav Limberk | foto: Disney/Marvel

Captain America: Občanská válka je po Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti druhým megafilmem letošního roku. Proti sobě se tentokrát postaví Captain America a Iron Man.
Březen patřil komiksovému DC univerzu v podobě rozporuplného projektu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Květen bude patřit konkurenčnímu Marvelu a jeho Captain America: Občanská válka, který je zároveň počátečním titulem marvelovské Fáze III. Captain America: Občanská válka je završením captainovské trilogie, kterou započal Captain America: První Avenger a pokračovala v druhém díle Captain America: Návrat prvního Avengera. Dějově Captain America: Občanská válka navazuje na události zobrazené v druhé týmovce Avengers: Age of Ultron

Chadwick Boseman, Chris Evans, Anthony Mackie ve filmu Captain America: Občanská válka / Captain America: Civil WarZápletka se bude rozvíjet kolem události, která je v marvelovském univerzu známá jako takzvaný "Zákon o registraci superhrdinů", který bude jablkem sváru mezi v civilní verzi Stevem Rogersem aka Captainem Americou (Chris Evans) a Tony Starkem aka Iron Manem (Robert Downey Jr.). Oba dva hrdinové mají na věc protikladný názor, jeden je jeho zastáncem (Stark), druhý odpůrcem. Oba dva si vytvoří své vlastní týmy, které budou hájit své vlastní zájmy.

A které hrdiny a herce tu konkrétně v těchto týmech uvidíme? Bude jich tu mnoho, takže si je pojďme představit jednoho po druhém. Na Starkově straně stojí Natasha Romanoff aka Black Widow (Scarlett Johansson) a James Rhodes aka War Machine (Don Cheadle). Novým přírůstkem do jeho týmu je T’Challa aka Black Panther (Chadwick Boseman), který se v hrané filmové verzi představuje vůbec poprvé. Dalším Starkovým kumpánem je pozůstatek androida Jarvise z Age of Ultron, který se transformoval do podoby Visiona (Paul Bettany). Konečně ke Starkovi, stejně jako k marvelovskému univerzu, se přidá ještě Peter Parker aka Spider-Man (Tom Holland).

Robert Downey Jr., Chadwick Boseman ve filmu Captain America: Občanská válka / Captain America: Civil WarA kdo stojí na straně Rogerse? Jeho věrný parťák Bucky Barnes aka Winter Soldier (Sebastian Stan), Sam Wilson aka Falcon (Anthony Mackie), Clint Barton aka Hawkey (Jeremy Renner) a nebude chybět ani Wanda Maximoff aka Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Do jeho týmu dále patří i Scott Lang aka Ant-Man (Paul Rudd) a bývalá agentka S.H.I.E.L.D. Sharon Carter aka Agent 13 (Emily VanCamp). Mezi dalšími postavami nebudou chybět Brock Rumlow aka záporák Crossbones (Frank Grillo) a generál Ross (William Hurt), který je jinak posedlý dopadením jiného Avengera, Hulka, který ale v Občanské válce nevystupuje. 

Mezi dalšími postavami, které tu budou k vidění, je Peterova (Parkerova) teta Mary (Marisa Tomei) a Starkova asistentka Pepper Potts (Gwyneth Paltrow). Přírůstky jsou Everett Ross (Martin Freeman) stejně jako Baron Zemo (Daniel Brühl). V cameu se mihne i komiksový guru Stan Lee. Režie byla svěřena opět bratrům Russoovým, jmenovitě tedy dvojici Anthony Russo a Joe Russo, kteří režírovali předchozí díl - Návrat prvního Avengera (První díl - Prvního Avengera režíroval Joe Johnston). 

Robert Downey Jr., Don Cheadle ve filmu Captain America: Občanská válka / Captain America: Civil WarNa začátku článku bylo napsáno, že Captain America: Občanská válka je teprve počátkem Fáze III, která do kin přinese letos ještě Doctora Strange, příští rok Guardians of the Galaxy Vol. 2, dalšího a nového Spider-Mana a Thor: Ragnarok. V roce 2018 nás ještě čeká Black Panther a další dva díly Avengers, nejdříve Avengers: Infinity War - Part I a o rok později Avengers: Infinity War - Part II. Marvel a producent Kevin Feige, který za všemi projekty stojí, má tedy napilno a nadšení fanoušci můžou jásat. 

Captain America: Občanská válka vypukne v kinech v Česku i na Slovensku shodně 5. května 2016.

Český trailer filmu Captain America: Občanská válka


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY