TOP 20 ČR: první místo si vybojovala nemotorná Kung Fu Panda

Vydáno: 22.03.2016 09:49 - | foto: facebook tvůrce

Složení horní trojice se tento týden otřáslo v základech a vedení tak přejal sequel Kung Fu Panda 3, vedle něj se sem prodrala také česká komedie Dvojníci, která společně s ním sesunula Zootropolis: Město zvířat.
Ondřej Sokol, Petr Nárožný ve filmu  / DvojníciLetos se čtyři roky starý příběh o zvířatech praktikujících starověké bojové čínské umění vrací již potřetí v Kung Fu Pandě 3, kde tentokrát neuvidíme pouze jednu obtloustlou pandu, ale celou rodinu. V Česku slavil sequel úspěch již s předpremiérami, nyní jej však oficiální premiéra konečně vymrštila do vedoucí pouze s necelými 7 miliony. O dost zaostali stříbrní Dvojníci s dvojrolí pro komika Ondřeje Sokola, kteří sledují osud a nápravu zloděje po konfrontaci jeho dvojníkem. Tato tuzemská komedie také překonala doposud vládnoucí Zootropolis: Město zvířat z disneyovské dílny, jehož tržby se od posledního víkendu propadly až o polovinu a ještě těsně pod stupně vítězů se vmáčkl dokument Trabantem až na konec světa, osvětlující expedici cestovatele Dana Přibáně Austrálií a Oceánií.

Příliš se nevedlo předposlednímu dílu Série Divergence: Aliance, který napínavé finále opět rozdělil do dvou filmů pro větší zisk. Tentokrát jsme se sice poprvé podívali za hranice post-apokalyptického Chicaga, ale ani tento fakt příliš diváků na pokračování nenalákal. Zeslábl i zájem o marvelovského Deadpoola, který si ale i přesto vede slušně a po šesti týdnech se s jedním milionem drží na šesté příčce. To se však nedá říci o propadajících se tuzemských projektech, hororové Polednici a pohádce Řachanda, jež poměrně strmě míří dolů. Od opuštění top desítky je momentálně zastavili pouze fantasmagoričtí Bohové Egypta a akční komedie Grimsby se Sachou Baronem Cohenem.

Scarlett Johansson ve filmu Ave, Caesar! / Ave, Caesar!Pozici mimo "lepší" polovinu žebříčku schytal western REVENANT Zmrtvýchvstání Iñárritua, který režisérovi vynesl dalšího Oscara. Podobně plodnou pak tato spolupráce poprvé byla také pro herce Leonarda DiCapria. Další dvě příčky obsadily opět české kousky, tentokrát životopisná Lída Baarová s kriminálkou Rudý kapitán. Animovaný návrat Alvina a Chipmunků: Čiperná jízda skončil čtrnáctý před komediálním Ave, Caesar! a Už je tady zas, v němž se Hitler pochází po dnešním Berlíně. Poslední čtyři místa top dvacítky zůstala Robinsonu Crusoe: Na ostrově zvířátek, transgenderové Dánské dívce, muzikálu Decibely lásky a v neposlední řadě Kotkově Padesátce.

1. Kung Fu Panda 3 - 6,9 mil. (novinka)
2. Dvojníci - 3,9 mil. (novinka)
3. Zootropolis: Město zvířat - 3 mil.
4. Trabantem do posledního dechu - 2,3 mil. (novinka)
5. Série Divergence: Aliance - 1,6 mil.
6. Deadpool - 1,1 mil.
7. Polednice - 936 tis.
8. Řachanda - 700 tis.
9. Bohové Egypta - 644 tis.
10. Grimsby - 534 tis.

11. REVENANT Zmrtvýchvstání - 388 tis.
12. Lída Baarová - 342 tis.
13. Rudý kapitán - 324 tis.
14. Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda - 238 tis.
15. Ave, Caesar! - 213 tis.
16. Už je tady zas - 207 tis.
17. Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek - 141 tis.
18. Dánská dívka - 98 tis.
19. Decibely lásky - 73 tis.
20. Padesátka - 67 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY