TOP 20 ČR: Divergence z trůnu Zootropolis nesesadila

Vydáno: 15.03.2016 16:00 - | foto: facebook tvůrce

Příchod třetího filmu ze série Divergence si nevedl špatně, ale větším hitem tento týden stále bylo Zootropolis: Město zvířat, které si uhájilo svou pozici. Třetí zůstala Řachanda.
Fotografie z filmu Zootropolis: Město zvířat / ZootopiaPrvní příčku žebříčku ve víkendové návštěvnosti si i tento týden udrželo animované Zootropolis: Město zvířat o společenství druhů zvířat z celého světa. Špatně si však tenhle kousek od Disneyho namluvený v originále hollywoodskou hereckou smetánkou nevedl jen v tržbách, ale i u kritiků. Druhé místo si ulovila první polovina finálního dílu Série Divergence: Aliance, která vůči vítěznému snímku prohrála o tři miliony. Na konec této frančízy si budeme ale muset počkat až do června 2017. Tuzemská pohádka Řachanda od slovenské režisérky Marty Ferencové se přes nepříliš pochvalné ohlasy udržela u bronzu a vytlačila tak ze stupňů vítězů superhrdinu Deadpoola v podání Ryana Reynoldse.

Hororová adaptace Erbenovy klasické balady s názvem Polednice si vydobyla páté místo, díky porážcě Bohů Egypta, kteří ukazují egyptskou mytologii v trochu jiném světle. Za ně se zařadily dvě novinky, a to další díl, Kung Fu Panda 3, jemuž stačila na vydělání jednoho milionu korun pouhá předpremiéra. Do žebříčku se nově dostala i akční komedie Grimsby o dvou bratrech ztvárněných Sachou Baronem Cohenem a Markem Strongem. Kriminálka Rudý kapitán o tajuplné vraždě těsně před rozpadem Československa dosáhla na devítku a poslední místo horní poloviny získal Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda.

Leonardo DiCaprio ve filmu REVENANT Zmrtvýchvstání / The RevenantNa Oscarech úspěšný REVENANT Zmrtvýchvstání se propadl až na jedenácté místo spolu s Lídou Baarovou a animovaným příběhem Robinsona Crusoea: Na ostrově zvířátek. Komediální kousek Ave, Caesar! z prostředí natáčeného filmu od bratří Coenů se propadl o polovinu oproti minule, ale stále překonal alespoň novinku Už je tady zas, ve které se Adolf Hitler prochází po novodobém Berlíně. Dále se pak umístily Decibely lásky s Dánskou dívkou, jež vynesla Alicii Vikander Oscara jako vedlejší herečce. Poslední tři místa pak shrábly PadesátkaRodinný film a Brooklyn.

1. Zootropolis: Město zvířat - 6 mil.
2. Série Divergence: Aliance - 3 mil. (novinka)
3. Řachanda - 2,1 mil.
4. Deadpool - 1,8 mil.
5. Polednice - 1,7 mil.
6. Bohové Egypta - 1,4 mil.
7. Kung Fu Panda 3 - 1,2 mil. (předpremiéra)
8. Grimsby - 1,2 mil. (novinka)
9. Rudý kapitán - 986 tis. (novinka)
10. Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda - 644 tis.

11. REVENANT Zmrtvýchvstání - 633 tis.
12. Lída Baarová - 531 tis.
13. Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek - 475 tis.
14. Ave, Caesar! - 454 tis.
15. Už je tady zas - 405 tis.
16. Decibely lásky - 251 tis.
17. Dánská dívka - 201 tis.
18. Padesátka - 134 tis.
19. Rodinný film - 109 tis.
20. Brooklyn - 81 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY