Box Office: Ulice Cloverfield 10 na Zootropolis nestačila

Vydáno: 14.03.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: Impawards

Zootropolis: Město zvířat se ukázalo jako komerční zásah do černého a podruhé za sebou si uhájilo první místo žebříčku. Z novinek měl nejsilnější nástup hororový sequel Ulice Cloverfield 10.
Fotografie z filmu Zootropolis: Město zvířat / ZootopiaDisneyho Zootropolis: Město zvířat bez problému obhájilo první místo z minulého týdne s rovnou padesátkou milionů, když zaznamenalo jen 33% pokles, což je působivý výsledek. Za dva týdny už doma utržilo 142 milionů. Když se k tomu připočtou ještě tržby ze zámoří a jen 56 milionů z Číny, vychází celková suma na neuvěřitelných 431 milionů.

Na druhém místě se umístil nízkorozpočtový horor Ulice Cloverfield 10, pokračování několik let starého Monstra. Ulice Cloverfield 10 otevřela za velmi slušných 25,2 milionů, což je srovnatelné například s loňským Shyamalanovým hororem The Visit, který otevřel za 25,4 minulý rok v září. Původní Monstrum mělo ale ještě lepší nástup, když v roce 2008 utržilo během premiérového víkendu rovných 40 milionů.

John Goodman ve filmu Ulice Cloverfield 10 / 10 Cloverfield LanePátý týden v žebříčku se drží veleúspěšný Deadpool, kterému dalších 10,8 milionu vyneslo třetí místo. Celosvětově už se tržby tohoto relativně levného komiksáku (rozpočet 58 mil.) blíží už hranici 700 milionů. Na čtyřku těsně za Deadpoola se propadl přímočarý akčňák Pád Londýna. Na pětce je oddechovka Whiskey Tango Foxtrot s 4,6 mil.

A nyní už další novinky týdne, které domácí diváky příliš neoslovily. Šestá je afro-americká eRková romantická komedie The Perfect Match s 4,1 mil., kterou natočil Bille Woodruff. Sedmý skončil další z řady křesťansky orientovaných snímků, historické drama s všeříkajícím názvem The Young Messiah. A až jako osmý skončil nový film se Sachou Baronem Cohenem, který se hraje i u nás. Grimsby v Americe propadl se slabými tržbami 3,1 mil., což je Cohenův suverénně nejhorší otvírák vůbec. Zbytku žebříčku se zuby nehty drží Bohové Egypta a také biblický snímek Risen

Příští víkend otevírá Série Divergence: Aliance, kterou budou doprovázet Miracles from Heaven, drama s Jennifer Garner

BOX OFFICE: VÍKEND OD 11. března 2016

 1. Zootropolis: Město zvířat 50 mil.
 2. Ulice Cloverfield 10 25,2 mil. (novinka)
 3. Deadpool 10,8 mil.
 4. Pád Londýna 10,6 mil.
 5. Whiskey Tango Foxtrot 4,6 mil.
 6. The Perfect Match 4,1 mil. (novinka)
 7. The Young Messiah 3,4 mil. (novinka)
 8. Grimsby 3,1 mil. (novinka)
 9. Bohové Egypta 2,5 mil.
10. Risen 2,2 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY