BD a DVD tipy - Legendární Jobs, vrazi a další nepraví muži

Vydáno: 19.03.2016 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Z nabídky poloviny března by si měl vybrat každý. Vychází nejenom nejlepší filmy minulého roku (Steve Jobs, Sicario: Nájemný vrah), ale i archivní tituly (trojice hitchcocovek Hrůza na jevišti, Zpovídám se, Nepravý muž).
 Husí kůže (Bontonfilm)
BD obal filmu Husí kůže / Goosebumps
Předchozí spolupráce režiséra Roba Lettermana s komikem Jackem Blackem na Gulliverových cestách měla velmi špatné ohlasy, ale dobrou návštěvnost. Dvojice se znovu sešla u hororové komedie Husí kůže, kterou si napravuje reputaci, a to u dospívajícího i dospělého publika. Snímek na jednu stranu navazuje na produkční cyklus metafikčních filmů pro mládež, v nichž se fikce ukazuje jako skutečná (např. Cesta do středu Země, Cesta na tajuplný ostrov 2), na druhou stranu evokuje amblinovky a vůbec značně sebeuvědomělé rodinné počiny z 80. let. Kvality prvních zmíněných Husí kůže překonává, byť stejně jako ony se někdy až příliš spoléhá na atrakce vystupující z vyprávění. Na kvality druhých nepřímo uvedených - stejně jako na status klasiky - nemá, protože zdůrazňováním procesu tvorby a dopadu na publikum komplikuje potlačení nevíry ve fikci a pohroužení se do díla.

Bonusy (BD): Nepoužitý materiál: Alternativní úvod (3:28 min.); Alternativní závěr (2:03 min.); 6x Vynechané scény (cca 11. min,); Nepovedené záběry (3:08 min.). FeaturettyVše o Slappym (4:44 min.); Příšerkovatý! (8:56 min.); Jak přežít setkání s příšerkou z Husí kůže: Návod pro začátečníky (5:47 min.); Podivné věci se dějí při natáčení (3:30 min.). Galerie z konkurzu: Dylan Minnette a Odeya Rush (2:49 min.), Jack Black, Dylan Minnette a Odeya Rush (1:30 min.), Jack Black a Dylan Minnette 1 (2:24 min.), Jack Black a Dylan Minnette 2 (0:45 min.).
Obraz (3D BD): 16:9 / FullHD/ 2.40:1 (3D).
Zvuk (3D BD): DTS-HD 5.1 anglicky; Dolby 5.1 česky, hindsky, maďarsky, rusky, tamilsky, turecky, ukrajinsky; 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (3D BD): anglické, české, slovenské, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, maďarské, litevské, lotyšské, portugalské, rumunské, ruské, srbské, ukrajinské.

Obraz (2D BD):
16:9 / FullHD/ 2.40:1 (2D).
Zvuk (2D BD): DTS-HD 5.1 anglicky; Dolby 5.1 česky, hindsky, maďarsky, rusky, tamilsky, turecky, ukrajinsky; Dolby 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (2D BD): české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, litevské, lotyšské, polské, portugalské, rumunské, ruské, srbské, slovinské, turecké, ukrajinské.

Bonusy (DVD): Jak přežít setkání s příšerkou z Husí kůže: Návod pro začátečníky (5:47 min.); Podivné věci se dějí při natáčení (3:30 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1 (2D).
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, rusky, ukrajinsky.
Titulky (DVD): anglické, české, slovenské, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, maďarské, litevské, lotyšské, portugalské, rumunské, ruské, srbské, ukrajinské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) NEobsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 599 Kč (2x BD - 3D + 2D). V obchodech od 16. března 2016.

Upoutávka na BD/HD Husí kůže (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Legendy zločinu
 (Magic Box)
BD obal filmu Legendy zločinu / Legend
V minulém týdnu na BD a DVD vyšlo Black Mass o bostonském gangsterovi 70. a 80. let. V tomto týdnu se na nosiče pro domácí kino dostávají Legendy zločinu pojednávající o dvojici gangsterských bratrů "úřadujících" ve východním Londýně v 60. letech. Zatímco v prvním na zločince v tlumeném hereckém podání Johnnyho Deppa nahlížíme skrze sérii výpovědí, v druhém je pohled na povahově rozdílné bratry okázale ztvárněné Tomem Hardym zprostředkován ženou jednoho z nich. Režisér a scenárista Brian Helgeland zdůrazněním ženského prvku tak navazuje na svůj sestřih debutové Odplaty (resp. Payback: Straight Up), ale dovádí ozvláštňující postup dál - femme fatale se nepodřizuje pouze struktura díla, ona se stává vypravěčkou vypovídající o klučičím světě.
 
Bonusy (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): česky.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 16. března 2016.

Blu-ray spot k filmu Legendy zločinu (2015)


 Koupit na Bontonland.cz
 
 Olověná vesta (Magic Box)
BD obal filmu Olověná vesta / Full Metal JacketKultovní Olověná vesta o vietnamské válce u nás na BD už jednou vyšel. Nyní se po osmi letech ten stejný disk dostává znovu do prodeje, ale v jiném balení, protože byl amaray (klasická plastová krabička) nahrazen minimalistickým steelbookem využívajícím na přední straně ikonické helmy ústřední postavy. Z protiválečného snímku Stanleyho Kubricka se ikonickými staly nejenom jednotlivé prvky, ale i celé scény: úvodní seřvávací s kapitánem, závěrečná s prozpěvováním infantilní písně - a skoro každá mezitím, včetně pasáží, které výjimečně v rámci kategorie snímků o vietnamské válce reflektují, jak byl tento konflikt pojímán médii. Škoda, že znovu-uvedení Olověné vesty nedoplňuje vůbec první tuzemské vydání debutových Stezek slávy, které by pomohly vyvrátit mýtus, že Kubrickovy počiny jsou tak ojedinělé i proto, že se v jeho filmografii ani jednou neopakuje stejný žánr.
 
Bonusy (BD): Audiokomentář Adama Baldwina, Vincenta D´Onofria, Lee Ermeze a scenáristy Jaze Cockse. Featurette Olověná vesta: Mezi dobrem a zlem (30:49 min.). Upoutávka (1:28 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD/ 1.85:1.
Zvuk (BD): Dolby Digital 5.1 anglicky; LPCM 5.1 anglicky.
Titulky (BD): anglické, české, čínské, hebrejské, chorvatské, islandské, maďarské, polské, rumunské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál NEobsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 499 Kč (BD). V obchodech od 16. března 2016.

Featurette Olověná vesta: Mezi dobrem a zlem k filmu Olověná vesta (1987)


Koupit na Bontonland.cz


Nepravý muž (Magic Box)
BD obal filmu Nepravý muž / The Wrong ManV druhé polovině března Magic Box udělá radost všem fanouškům a fanynkám tvorby Alfreda Hitchcocka, protože na Blu-rayi se na pultech prodejen objeví tři méně známé hitchcockovky z 50. let: Hrůza na jevišti (1950), Zpovídám se (1953) a Nepravý muž (1956). Poslední jmenovaný vychází ze skutečné události, kdy byl neprávem obviněn muž z přepadení, přičemž celá událost došla až k soudnímu procesu a měla devastující vliv na mužovu ženu. V Nepravém muži se na jednu stranu setkáváme s typicky hitchcockovskou figurou vystiženou již v samotném názvu, na druhou stranu s netypickým stylistickým zpracováním. Snímek se totiž řadí do (sub)žánrové kategorie docunoiru, které jsou inspirovány skutečnými událostmi a používají autentizující postupy (delší záběry, neherci ve vedlejších rolích, přirozené svícení ad.), což u jinak velmi stylizovaných hitchcockovských thrillerů/noirů nebývá zvykem. 

Bonusy (BD): Dokument Jak se točil Guilt Trip: Hitchcock a Nepravý muž (20:19 min.)Upoutávka (2:35 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD/ 1.77:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 2.0 anglicky; Dolby Digital 2.0 francouzsky, kastilsky, španělsky.
Titulky (BD): anglické pro neslyšící, české, francouzské, kastilské, polské, španělské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 399 Kč (BD). V obchodech od 16. března 2016.

Upoutávka na film Nepravý muž (1956)
Koupit na Bontonland.cz


Sicario: Nájemný vrah (Magic Box)
BD obal filmu Sicario: Nájemný vrah / SicarioU Sicario: Nájemný vrah na "modrém disku" vynikne to, za co byl tento thriller nominován na Oscara (trojice utvářející atmosféru: kamera Rogera Deakinse, "probublávající" a postupně na intenzitě nabírající hudba Jóhanna Jóhannssona a střih zvuku). Zároveň nezanikne ani to, čím snímek kanadského režiséra Denise Villeneuva dosahuje vtahující a znepokojivé působivosti: vyprávění je převážně omezeno na agentku FBI, spolu s kterou se ocitáme uprostřed profesních komunit i prostředí, aniž bychom měli všechny potřebné informace. "Převážné omezení" narušuje jednak paralelně vedená linie s policistou, která je zužitkována v závěru, jednak změna hlediska v závěrečném aktu, kdy snímek přepne do trochu jiného žánru - revenge thrilleru. Někdo tuto nastíněnou strategii může považovat za manipulativní a obvinit snímek ze cvičení v nihilismu (stvrzení pragmatismu před etickými a morálními pravidly, bezvýchodnost), jiný naopak může ocenit hru nejenom s vypravěčskými, ale i žánrovými konvencemi (práce s westernovými typy, prostředím a vzorci zápletek).

Bonusy (BD): Featuretty: Bitevní zóna - vznik filmu (13:45 min.); Bluntová, Brolin a Benicio vytvářejí postavy (14:35 min.); Pulz z pouště - hudba k filmu (6:19 min.); Vstup do temnot - vizuální design filmu (16:46 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české.

Pozn.: bonusový materiál (na BD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 16. března 2016.

Featurete Vstup do temnot - vizuální design filmu k Sicario: Nájemný vrah (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Steve Jobs (Bontonfilm)
BD obal filmu Steve Jobs / Steve JobsSteve Jobs byl nominován na dva Oscary v hlavních kategoriích (Michael Fassbender za hlavní mužský herecký výkon, Kate Winslet za vedlejší ženský herecký výkon), ale nezískal ani jednoho. Překvapivě se nominace nedočkal scenárista Aaron Sorkin, který po The Social Network a Moneyball opětovně vypráví o průkopníkovi ve svém oboru, přičemž vedle příznačných kulometných dialogů opětovně experimentuje se strukturou. V The Social Network docházelo k prolínání několika časových rovin a uzpůsobení prezentovaného vyprávějícím postavám, Moneyball vybočovalo z předpokládaného schématu sportovních snímků - a Steve Jobs se tváří jako tříaktová obdoba divadelních zkoušek před premiérou, aby tento vzorec byl v závěru narušen čtvrtým aktem zužitkovávajícím motivy, postupy ad. ze všech tří předchozích.

Bonusy (BD): Audiokomentář režiséra Dannyho Boylea; Audiokomentář scenáristy Aarona Sorkina a střihače Elliotta Grahama; Ze zákulisí: Z natáčení filmu Steve Jobs (44:11 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, španělsky, thajsky; DTS 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): anglické pro neslyšící, portugalské, kantonské, čínské, chorvatské, hebrejské, maďarské, indoneské, korejské, španělské, polské, rumunské, slovinské, thajské.

Bonusy (DVD): Audiokomentář režiséra Dannyho Boylea; Audiokomentář scenáristy Aarona Sorkina a střihače Elliotta Grahama; Ze zákulisí: Z natáčení filmu Steve Jobs (44:11 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky,maďarsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (DVD): anglické pro neslyšící, české, hebrejské, chorvatské, maďarské, polské, rumunské, slovinské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 16. března 2016.

Blu-ray spot k filmu Steve Jobs (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Zpovídám se (Magic Box)
BD obal filmu Zpovídám se / I ConfessMéně známá hitchcockovka Zpovídám se předjímá Nepravého muže, protože v obou je nespravedlivě obviněn protagonista, kterého v závěrečném aktu čeká soudní přelíčení. Na rozdíl od druhého jmenovaného snímku, který byl vynucenou zakázkou ze strany studia, se první uvedený nepřiklání na stranu jedné postavy, ale problematizuje morálku všech jednajících. Ze srovnání obou filmů ale Zpovídám se vychází jako horší, protože obsahuje flashback, který narušuje tempo, a protagonistou není Henry Fonda, ale - obzvlášť jako kněz - o něco méně přesvědčivý Montgomery Clift. Výchozí dilema "zpovědního tajemství" navíc s lety ztrácí na působivosti a jeví se jako pouhý exploatační prvek, záminka k odkrytí pokrytectví všech zúčastněných postav nehledě na jejich (ne)provinění.
 
Bonusy (BD): Dokument Hitchcockova zpověď: Pohled na Zpovídám se (20:43 min.). Záběry z kanadské premiéry (0:59 min.). Upoutávka (2:49 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.33:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 2.0 mono anglicky; Dolby Digital 2.0 mono francouzsky, španělsky; Dolby Digital 2.0 mono polsky (voice over).
Titulky (BD): anglické, české, francouzské, japonské, španělské (Kastílie), španělské (latinské).
 
Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 399 Kč (BD). V obchodech od 16. března 2016.

Záběry z kanadské premiéry filmu Zpovídám se (1953)

Koupit na Bontonland.cz

 
Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY