BD a DVD tipy - SPECTRE hraje špinavou hru ve velkém

Vydáno: 03.03.2016 11:12 - | foto: facebook tvůrce

Zatímco předchozí dva měsíce byly skromné, v tomto se distribuční společnosti "rozšouply", a tak se v březnu dočkáte BD a DVD tipů hned čtyřikrát. V těch prvních budou doporučeny (neo)noiry vycházející 9. března.
Black Mass: Špinavá hra (Magic Box)
BD obal filmu Black Mass: Špinavá hra / Black MassGangsterskému dramatu Black Mass: Špinavá hra některé recenze předpovídaly oscarovou nominaci za hlavní mužský herecký výkon pro Johnnyho Deppa, ale pravděpodobně dřívější datum premiéry a mizivá propagace ze strany studia vedla k opomenutí snímku v nominacích. Na nosičích pro domácí kino by ale příběh podle skutečné události o bostonském gangsterovi Jamesi "Whitey" Bulgerovi zapadnout neměl, protože se plánuje i vydání v graficky minimalisticky zpracovaném steelbooku a na modrém disku je přes hodinu a půl česky otitulkovaných bonusů. V nich by mělo být ještě více faktických informací než v už tak popisném filmu, který zprostředkovává několik hledisek na ústřední postavu, od které tímto vypravěčským postupem utváří odstup.

Bonusy (BD): Featuretty: Kde končí film, začíná pronásledování! (61:38 min.); Johnny Depp: V kůži Whiteyho Bulgera (12:24 min.); Black Mass: Špinavá hra - nejhlubší utajení, nejtemnější zločiny (23 min.). 
Obraz (BD): 16:9 / FullHD/ 2.40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky, thajsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 turecky.
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, arabské, čínské, hebrejské, kantonské, korejské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, thajské, turecké.

Bonusy (DVD): Johnny Depp: V kůži Whiteyho Bulgera (12:24 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): česky DD 5.1 / anglicky DD 5.1 / maďarsky DD 5.1.
Titulky (DVD): české, anglické, arabské, hebrejské, maďarské, portugalské (Evropa), rumunské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (BD - amaray), ? Kč (BD - steelbook). V obchodech od 9. března 2016.

Úryvek z featurettu Johnny Depp: V kůži Whiteyho Bulgera k filmu Black Mass (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Key Largo (Magic Box)
BD obal filmu  / Key Largo
Magic Box se rozhodl v březnu udělat radost všem milovníkům a milovnicím klasického Hollywoodu. Obzvláště pak těm, kteří či které preferují film noir, protože se v nadcházejících týdnech chystá do prodeje několik hitchcockovek (Zpovídám se, Nepravý muž ad.). Ještě předtím ale vychází Key Largo, které na rozdíl od první spolupráce Johna Hustona s Humphrey Bogartem v ustanovujícím noiru Maltézský sokol není tak známé, ale nemělo by ujít vaší pozornosti. Typově přesně obsazení herci (Humphrey Bogart, který má po boku Lauren Bacall, proti nim Edward G. Robinson), jak je pro klasický Hollywood s hvězdným systémem zvykem. Kamera Karla Freunda, jehož zkušenost ze snímání německých expresionistických snímků se ani v Hollywoodu nezapře. Stísňující a paranoidní atmosféra kvůli hurikánu uzavřeného hotelu s navzájem si nedůvěřujícími hosty... Jinými slovy, představte si Osm hrozných bez 70mm (resp. 65mm) formátu, nahraďte si sníh za vodu plus vichřici za hurikán a máte hrubou představu o Key Largo.
 
Bonusy (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD): 4:3 FF/ Full HD/ 1,37:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 2.0 anglicky; Dolby Digital 2.0 francouzsky, japonsky, německy, španělsky (Kastílie); Dolby Digital 2.0 polský komentář.
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, francouzské, japonské, německé pro neslyšící, polské, španělské (Kastílie), španělské (Latinská Amerika).

Doporučená cena: 399 Kč (BD). V obchodech od 9. března 2016.

Upoutávka na Key Largo

Koupit na Bontonland.cz
 
 
SPECTRE (Bontonfilm)
BD obal filmu Spectre / SpectrePoslední bondovka, která završuje vývoj postavy v podání Daniela Craiga, a která zároveň propriety z bondovského universa aktualizuje do současnosti, potěší zejména ty, kdož mají v rámci série s dlouholetou tradicí rádi kombinaci tradičních postupů s těmi revizionistickými. Blu-ray edice by (soudě podle zahraničních recenzí) s výjimkou výborného obrazového a zvukového přepisu měla být ale zklamáním pro všechny, a to kvůli bonusům čítajícím bezmála pouhých třicet minut. Paradoxem je, že zatímco v zahraničí se v některých obchodních řetězcích přibalují k BD exkluzivní DVD s dalšími materiály, my se bonusového disku (s dvěma featuretty a videoklipem navíc) dočkáme pouze u speciální DVD edice. Kompletisté tak jsou nuceni pořídit si oba typy nosičů (a sběratelé BD v připravovaném steelbooku, jehož grafický design je minimalističtější než ten k Black Mass).
 
Bonusy (BD): Featuretty: SPECTRE: Největší úvodní scéna v dějinách Bonda (20:12 min.). Videoblogy (celkem 9:09 min.). Upoutávky: Teaser (1:36 min.), Theatrical 1 (2:31 min.), Theatrical 2 (1:10 min.). Galerie.
Obraz (BD): FullHD/2.40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD 7.1 anglicky; DTS 5.1 francouzsky, německy, italsky, japonsky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, slovenské, anglické, francouzské, hebrejské, holandské, německé, italské, japonské, arabské, bulharské, chorvatské, řecké, maďarské, islandské, portugalské, polské, rumunské, srbské, slovinské, turecké.

Bonusy (2x DVD): Videoblogy (9:09 min.). Featuretty: Od úvodní písně k úvodní sekvenci (6:28 min.), Stín Spectre (10:15 min.). Videoklip: Writing‘s on the Wall.
Obraz (DVD): 16:9/2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, maďarsky, turecky.
Titulky (DVD): české, slovenské, anglické, bulharské, chorvatské, řecké, maďarské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje - s výjimkou videoklipu - české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (2x DVD), 499 Kč (1x BD). V obchodech od 9. března 2016.

Videoklip Writting´s on the Wall k filmu SPECTRE (2015)

Koupit na Bontonland.cz

  
Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY